Raczej to drugie .
Kuklikowy obraz z Twojego ogrodu był wyryty w mej pamięci . Wymieszany nieco z obrazem z ogrodu Hani, co uświadomiłam sobie nieco później .
Teraz zamierzasz dzielić? To dobry moment?
Możesz je podzielić teraz. Tylko dbaj o podlewanie. Jest szansa, że one ponownie zakwitną jeszcze w tym sezonie.
A juz wszystkie posadzilas? Zawsze jak kupuje w ogrodniczym to takie z duza iloscia przybyszowych, nie musza byc wielkie wazne zeby rozkrzewione. Czasem wtedy z 1 sadzoneczki mozna 3 zrobic. W moim przypadku gdy potrzebuje ilosci hurtowych bylin to jedyny sposob by cos juz bylo i nie zbankrutowac. Wiekszosc bylin szybko przyrasta, wystarczy cierpliwosc. A rosliny sa w tej chwili bardzo drogie
Haniu, teraz mnie zaniepokoiłaś… Czytałam, ze kukliki kwitną do sierpnia i przyjęłam domyślnie, ze bez przerwy kwitną do sierpnia… Znaczy się - nie jest tak?
Gdy kiedyś słyszałam od mojego dziadka - posiadacza działki ROD - komunikaty, ze potrzebny jest deszcz, to nie wiedziałam jak można chcieć deszczu . A teraz powtarzam dziadka teksty: a to, że za sucho, a to, ze za mokro i truskawki pogniją .
Cieszę się zatem razem z Tobą .