Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 08:17, 15 cze 2023

TAR napisał(a)
potwierdze, super sie dziela, ja zamowilam 10 sadzonek a wyszlo 30 po podziale, licze ze zadarnia kawalek miejsca

Hmm, zaczynam sue zastanawiać czy podzielić zamiast kupować kolejną sadzonkę…
Judith 08:20, 15 cze 2023

Magara napisał(a)

Zaimponowałaś mi Znasz mój wątek lepiej niż ja Albo faktycznie Ci te kukliki w duszy zagrały wszystkimi możliwymi dźwiękami Ja te swoje planuję znowu podzielić i dać pomiędzy nowo kupione pomarańczowe - u Asi Margerytki tak mi się spodobało to połączenie, jakże nieoczywiste jeszcze dla mnie dwa czy trzy lata temu

Raczej to drugie .
Kuklikowy obraz z Twojego ogrodu był wyryty w mej pamięci . Wymieszany nieco z obrazem z ogrodu Hani, co uświadomiłam sobie nieco później .
Teraz zamierzasz dzielić? To dobry moment?
Judith 08:21, 15 cze 2023

Kasya napisał(a)

A to są jakieś inne specjalne kukliki ?

Nic mi o tym nie wiadomo . Jestem kuklikową nowicjuszką .
edi75 08:25, 15 cze 2023

Judith no pięknie wpasowały się kukliki..
Gruszka_na_w... 08:32, 15 cze 2023

Możesz je podzielić teraz. Tylko dbaj o podlewanie. Jest szansa, że one ponownie zakwitną jeszcze w tym sezonie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 10:46, 15 cze 2023

Judith napisał(a)

Hmm, zaczynam sue zastanawiać czy podzielić zamiast kupować kolejną sadzonkę…

A juz wszystkie posadzilas? Zawsze jak kupuje w ogrodniczym to takie z duza iloscia przybyszowych, nie musza byc wielkie wazne zeby rozkrzewione. Czasem wtedy z 1 sadzoneczki mozna 3 zrobic. W moim przypadku gdy potrzebuje ilosci hurtowych bylin to jedyny sposob by cos juz bylo i nie zbankrutowac. Wiekszosc bylin szybko przyrasta, wystarczy cierpliwosc. A rosliny sa w tej chwili bardzo drogie
DariaB 15:05, 15 cze 2023

Cieszę się, że popadało. U mnie też solidnie ogród podlało, mogę przesłać deszcz tam gdzie potrzebny Kukliki z seslerią robią WOW!
Judith 16:36, 15 cze 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Możesz je podzielić teraz. Tylko dbaj o podlewanie. Jest szansa, że one ponownie zakwitną jeszcze w tym sezonie.

Haniu, teraz mnie zaniepokoiłaś… Czytałam, ze kukliki kwitną do sierpnia i przyjęłam domyślnie, ze bez przerwy kwitną do sierpnia… Znaczy się - nie jest tak?
Judith 16:38, 15 cze 2023

TAR napisał(a)

A juz wszystkie posadzilas? Zawsze jak kupuje w ogrodniczym to takie z duza iloscia przybyszowych, nie musza byc wielkie wazne zeby rozkrzewione. Czasem wtedy z 1 sadzoneczki mozna 3 zrobic. W moim przypadku gdy potrzebuje ilosci hurtowych bylin to jedyny sposob by cos juz bylo i nie zbankrutowac. Wiekszosc bylin szybko przyrasta, wystarczy cierpliwosc. A rosliny sa w tej chwili bardzo drogie

Jeszcze nie posadzone. Waham się, bo takie obfite te sadzonki, ze chciałabym od razu mieć na bogato…
Judith 16:42, 15 cze 2023

DariaB napisał(a)
Cieszę się, że popadało. U mnie też solidnie ogród podlało, mogę przesłać deszcz tam gdzie potrzebny Kukliki z seslerią robią WOW!

Gdy kiedyś słyszałam od mojego dziadka - posiadacza działki ROD - komunikaty, ze potrzebny jest deszcz, to nie wiedziałam jak można chcieć deszczu . A teraz powtarzam dziadka teksty: a to, że za sucho, a to, ze za mokro i truskawki pogniją .
Cieszę się zatem razem z Tobą .