Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Anda 08:54, 16 cze 2023

Judith napisał(a)

Na tej rabacie głównym akcentem kolorystycznym miała być mocna czerwień. I była, ale po zimie wypadły mi z tej rabaty 3 z 5 jeżówek. Jedną dokupiłam, a dwie ma zastąpić kuklik. No i teraz jestem nieco rozczarowana…

Oj Będziesz zadowolona od kwietnia do czerwca, a potem pałeczkę przejmą Echinacea

W sumie jeśli chcesz mieć żarówiaste kwitnienie od maja do października, to najlepiej sprawdziłyby się jednoroczne, np. czerwone pelaśki lub wysiana samodzielnie Tithonia rotundifolia - ta jest jednak dość wysoka.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Patrycja_KG_Lu 11:25, 16 cze 2023

Judith napisał(a)
Ale fajnie… Jest 8.17, a powiadomienia przychodzą z 23.58. Ponad 8 godzin opóźnienia…

Pisałam w tej sprawie do Danusi wczoraj na Insta. Niestety obecnie nie można nic z tym zrobić.
TAR 11:31, 16 cze 2023

dla mnie bodziszki Rozanne sa jak fatamorgana, ponoc bywaja ale nigdy sie na nie, nie natknelam mam tylko żałobne, Max Frei i jeszcze jakies kantabryjskie, nie pamietam z nazwy.
Judith 12:05, 16 cze 2023

Anda napisał(a)

Oj Będziesz zadowolona od kwietnia do czerwca, a potem pałeczkę przejmą Echinacea

W sumie jeśli chcesz mieć żarówiaste kwitnienie od maja do października, to najlepiej sprawdziłyby się jednoroczne, np. czerwone pelaśki lub wysiana samodzielnie Tithonia rotundifolia - ta jest jednak dość wysoka.

Dokupię jedna jeżówkę i będa kukliki od maja, a jeżówki od lipca do jesieni . I chyba będzie git
Judith 12:07, 16 cze 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Pisałam w tej sprawie do Danusi wczoraj na Insta. Niestety obecnie nie można nic z tym zrobić.

Patrycja, w tej sprawie jest już obszerny odrębny wątek i wymiana maili z Danusią... Nie da się nic zrobić, bo nie ma kto . Możemy sobie tylko ponarzekać...
Judith 12:08, 16 cze 2023

TAR napisał(a)
dla mnie bodziszki Rozanne sa jak fatamorgana, ponoc bywaja ale nigdy sie na nie, nie natknelam mam tylko żałobne, Max Frei i jeszcze jakies kantabryjskie, nie pamietam z nazwy.

Ale że w Twoim ogrodzie czy w sklepach jak fatamorgana?
Judith 14:24, 16 cze 2023

Ascot i Piano - zachwycające!

A tu gaury czekające na przygotowanie ziemi pod Pissardi tsk długo, ze aż zakwitły . Oraz bodziszek Dark Eyes tez jeszcze w doniczce
Makao 14:57, 16 cze 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Judith napisał(a)
Ale fajnie… Jest 8.17, a powiadomienia przychodzą z 23.58. Ponad 8 godzin opóźnienia…

Jakoś szybko się z tym ogarnęłam i nie zwracam już na to uwagi. Mam podejście przeskokowe w wątkach i się zgrałam z tą usterka że nie zauważam tych opóźnień a wręcz o dziwo jestem stale na bieżąco
TAR 16:12, 16 cze 2023

w sklepach, ciezko trafic albo za wczesnie albo za pozno. i stwierdzilam chromole go, kupie inne
edi75 18:21, 16 cze 2023

Piękne róże...Ascot zakupiłam w tym sezonie już jestem zakochana...w kształcie kolorze i zapachu