Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

An_na 07:09, 28 cze 2023

Jestem równie jak Ty, przerażona, Judith.
Pisać nic więcej nie będę, bo nie umiem ubrać w słowa pisane emocji, tak trafnie jakbym chciała.
UrsaMaior 09:03, 28 cze 2023

Nie pierwszy raz na tym forum. Żenada.
Makao 09:15, 28 cze 2023

Judith napisał(a)

Tak

To u nas jedna przychodnia jest tak porośniętą. Winobluszczem trojklapowym. Dlatego do swojego ogrodu go sprowadziłam. Jest obłędny.
Makao 09:22, 28 cze 2023

Judith napisał(a)
U Magary Mary napisała, ze wiele postów zostało wygumkowanych…
Zdziwiło mnie to. Sprawdziłam. Zostały usunięte wszystkie posty ma temat marszu na moim wątku i na wątku Hani… Nie, nie tylko posty nienawistne. WSZYSTKIE posty. A nawet fragmenty postów, które marszu dotyczyły, tajże te pełne jedynie czystej RADOŚCI i NADZIEI oraz mentalnego WSPARCIA…
Szok. Niesmak. Ogromny niesmak. I przerażenie…

PS. Te nienawistne, ale wpisane w innych wątkach mają się swietnie.
Jeszcze większy szok. Jeszcze większy niesmak. I jeszcze większe przerażenie…

Może nie zostały zgłoszone ale ogólnie to regulamin tego forum zabrania poruszania wielu tematów. O ile jest to jeszcze tylko kilka zdań i nie groźnych to mogą nie zostać zauważone ale jeśli robi się taka afera to usuwają. Ciesz się że wyczyścili Ci wątek. Po co Ci taki bałagan. Dla nowych ludzi to zły impuls. Tamte wątki (o ile wiem o których piszesz) zapewne będą zamknięte lub tam była mniejsza afera.
Dla mnie to nic nowego. Za dużo rzeczy już tu widziałam i takie czystki na dobre wychodziły właścicielom. Jesteście zbyt cenni by ludzie czytając Wasze wątki z góry wyrabiali sobie opinie.
Nie wiem czy czytaliscie regulamin ale nie wolno też pisać całych wyrazów wielkimi literami. O ile dobrze pamiętam bo czytałam go dawno. System to wszystko wyłapuje i można dostać ostrzeżenie od administratora jeśli uznają że to szkodzi forum.
Gruszka_na_w... 12:54, 28 cze 2023

Spokojnie dziewczyny. Nie ma sensu podnosić sobie ciśnienia. Małgorzata została usunięta z forum, a wraz z nią usunięte zostały niektóre wpisy. Trudno wymagać od Danusi, aby poświęcała swój cenny czas na wczytywanie się w każdy post na każdym wątku. Stąd pewnie wynika to, że część postów zniknęła, a część została. U mnie jest pół na pół. Nie odbieram tego jako cenzury.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
UrsaMaior 14:45, 28 cze 2023

Sprawdziłam u mnie, też zostało.
Agatorek 20:16, 28 cze 2023

Ja pomyślałam sobie, że te usunięte wpisy, m.in. na temacie Judith, ktoś „zgłosił”, jest taka opcja w prawym górnym rogu. Spotkałam się z czymś takim na innym forum, że jak dany post został zgłoszony np. 5 razy, to automatycznie był kasowany.
Gruszka_na_w... 21:39, 28 cze 2023

Może tak być jak napisała Aga.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Basieksp 23:27, 28 cze 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Spokojnie dziewczyny. Nie ma sensu podnosić sobie ciśnienia. Małgorzata została usunięta z forum, a wraz z nią usunięte zostały niektóre wpisy. Trudno wymagać od Danusi, aby poświęcała swój cenny czas na wczytywanie się w każdy post na każdym wątku. Stąd pewnie wynika to, że część postów zniknęła, a część została. U mnie jest pół na pół. Nie odbieram tego jako cenzury.

Ej, wątek M jeszcze jest. Tak mi się wydaje, nie chcę sprawdzać czy działa ale jest.
Gruszka_na_w... 23:38, 28 cze 2023

Wątek nie został zamknięty, ale właścicielka dostała blokadę na wpisy pod swoim nickiem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies