Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

TAR 15:48, 29 cze 2023

UrsaMaior napisał(a)
Hahaha wyluzuj gacie, to nie Ty

to sie przyznam, ze tez mam jedna taka, na szczescie ona u mnie nie bywa i rzadko pojawia sie w ulubionych wątkach. ale ma cos takiego, ze nie jestem w stanie czytac jej wpisow a juz odpowiadac wcale to jest taki typ co o wszystko pyta, niby nic nie wie a potem dobre rady przedstawia jako swoje. dla mnie to nie do strawienia.
taka troche sytuacja analogiczna jak do tych co sie na insta przeniosły i madrosci sprzedaja
antracyt 15:57, 29 cze 2023

Normalnie strach teraz na forum wchodzić. Jak to o mnie, to mi nie mówcie
TAR 15:59, 29 cze 2023

cytujac klasyczke "wyluzuj gacie to nie Ty" toż pisze ze u mnie nie bywa
Judith 16:02, 29 cze 2023

TAR napisał(a)

to sie przyznam, ze tez mam jedna taka, na szczescie ona u mnie nie bywa i rzadko pojawia sie w ulubionych wątkach. ale ma cos takiego, ze nie jestem w stanie czytac jej wpisow a juz odpowiadac wcale to jest taki typ co o wszystko pyta, niby nic nie wie a potem dobre rady przedstawia jako swoje. dla mnie to nie do strawienia.
taka troche sytuacja analogiczna jak do tych co sie na insta przeniosły i madrosci sprzedaja

No i git. Ja w tym niczego niewłaściwego nie widzę. Jednych lubimy, innych niezbyt, a jeszcze inni są nam doskonale obojętni .
Jak w realu .

Wystarczy po prostu unikać tych drugich i problemów nie będzie. W wirtualu to proste niezwykle.
mrokasia 16:08, 29 cze 2023

Judith napisał(a)

No i git. Ja w tym niczego niewłaściwego nie widzę. Jednych lubimy, innych niezbyt, a jeszcze inni są nam doskonale obojętni .
Jak w realu .

Wystarczy po prostu unikać tych drugich i problemów nie będzie. W wirtualu to proste niezwykle.

Otóż to!
Tess 17:10, 29 cze 2023

- edycja
Magleska 17:48, 29 cze 2023

Cześć Judith podczytuję tu Ciebie od dłuższego czasu postanowiłam w końcu się ujawnić ,bo brzydko tak pod miotłą ciągle siedzieć i się nie odzywać

a poza tym stracha nabrałam ,jak przeczytałam o tych nietrawionych osobach haha
dobrze ,że u Tarci bywam -więc jeden oddech westchnienia ulgi wydałam

i jeśli ktoś mnie źle odbiera -to niech mi to napisze -pliss -po prostu nie będę wchodzić gdzieś ,gdzie mnie nie chcą -ja taki cykor jestem i lubię żyć w zgodzie ze wszystkimi

a tak poza tym ,to bardzo mi się Twój ogród podoba -Twojego Ema prace drewniane też są świetne
Mary 18:31, 29 cze 2023

Judith
Doskonale rozumiem emocje wywołane skasowanymi i wyedytowanymi postami. Szkoda, że nie zostało to zrobione przez zaznaczenie, że post był moderowany.
Jestem już czas dłuższy na forum, podobnie jak Hania, Ania Makao czy Tess. Gdy padł pierwszy kamyczek o psychologii tłumu, miałam świadomość jaki może być ciąg dalszy i że koniec może być podobny jak w sytuacjach wcześniejszych, tzn. zablokowane wątki i skasowane posty. Czuję się trochę odpowiedzialna za to, że nie uświadomiłam Ci jak to się może skończyć, choć pewnie i tak byś mi nie uwierzyła. Ale, gdybyś o tym wiedziała, nie byłabyś teraz zaskoczona. Dodam, że mogło Cię także spotkać zablokowanie wątku.

Dziewczyny
Pamiętam swoje początki na forum. Czasem zastawiam się czy dobrze pamiętam niektóre forumowe zalecenia, np. żeby pisać pełne nazwy roślin (nie hortki tylko hortensje) czy prawidłowo pisać małe i wielkie litery w gatunku i odmianie. To dzisiaj już brzmi dość abstrakcyjnie, prawda?
Odnośnie gatunków i odmian to ja dopiero dzięki forum się ogarnęłam z tym tematem. Jak teraz widzę, że ktoś pisze o cisach w odmianie Baccata albo o carex Montana to czasem trudno mi się powstrzymać, żeby innych nie poprawiać.
Judith 18:52, 29 cze 2023

Mary, Twoja odpowiedzialność jest zerowa. Podjęłam świadomą decyzję i zrobiłabym to samo ponownie. Dlaczego i jakie mam w związku z tym oraz w związku z bezrefleksyjnym kasowaniem przemyślenia, wyjaśniłam w poprzednim wpisie.
olciamanolcia 19:24, 29 cze 2023

Magleska napisał(a)

a poza tym stracha nabrałam ,jak przeczytałam o tych nietrawionych osobach haha

i jeśli ktoś mnie źle odbiera -to niech mi to napisze -pliss -po prostu nie będę wchodzić gdzieś ,gdzie mnie nie chcą

antracyt napisał(a)
Normalnie strach teraz na forum wchodzić.

Dziwnie się poczułam ... mnie tam nikt nie przeszkadza może zbyt krótko tu jestem