Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 22:29, 04 lis 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ależ sprytnie obmyśliłaś położenie tej nowej rabatki. Wiśnie widać teraz zdecydowanie lepiej niż wcześniej.

Rabatka (a właściwie miejsce) powstała kilka lat temu jako przyzwoicie wyglądający placyk pod trampolinę . Przekopałam, odwróciłam trawę z myślą o przyszłej rabacie w tym miejscu. Dziś stwierdziłam, ze mogłam sue bardziej postarać o wzbogacenie tego miejsca…
Wiśnia wciśnięta była między ścieżkę i żywopłot pęcherznicowy i pomysł na przesadzenie jej powstał dosłownie kilka dni temu .
Judith 22:31, 04 lis 2023

Alija napisał(a)
Powstała bardzo zgrabna rabatka z wiśnią, jak dosadzisz róże będzie pięknie. Bardzo mi się ten pomysł podoba.

Myślę o różach okrywowych w towarzystwie szałwii, trawek zwiewnych i może jeszcze czegoś bardziej odważnego .
Magara 23:21, 04 lis 2023

Różanka będzie Mniam
Mam siewki stipy, jakby co
Basieksp 09:15, 05 lis 2023

Będzie ładnie z różami i tak sobie myślę ile Ty masz jeszcze miejsca ja już naprawdę wciskam, a jak urośnie to co wciskam, hmm
Judith 10:09, 05 lis 2023

Magara napisał(a)
Różanka będzie Mniam
Mam siewki stipy, jakby co

Dziękuję Magarko . Stipy mam, ale koncepcji na trawki na tej rabacie jeszcze nie.
Generalnie to było miejsce na rabatę in spe, ale przesadzenie wiśni skrystalizowało pomysł . Będę knuć .
Judith 10:14, 05 lis 2023

Basieksp napisał(a)
Będzie ładnie z różami i tak sobie myślę ile Ty masz jeszcze miejsca ja już naprawdę wciskam, a jak urośnie to co wciskam, hmm

Basiu, miejsca jest wciąż bardzo dużo, a ja powinnam się mocniej skupiać na dogęszczaniu istniejących rabat . Ale co robić, gdy ja tak lubię proces organizacji przestrzeni .
Wciąż mi skaczą pomysły po głowie, non stop właściwie . A to murki oporowe, a to murki połączone z ławeczka, a to ściana wodna, a to lustro wodne, a to powiększanie dopiero co powiększonej rabaty, nowe drzewa i… i…. Nie ogarniam . Ale mam z tego dużo radości .
Basieksp 10:22, 05 lis 2023

Judith napisał(a)

Basiu, miejsca jest wciąż bardzo dużo, a ja powinnam się mocniej skupiać na dogęszczaniu istniejących rabat . Ale co robić, gdy ja tak lubię proces organizacji przestrzeni .
Wciąż mi skaczą pomysły po głowie, non stop właściwie . A to murki oporowe, a to murki połączone z ławeczka, a to ściana wodna, a to lustro wodne, a to powiększanie dopiero co powiększonej rabaty, nowe drzewa i… i…. Nie ogarniam . Ale mam z tego dużo radości .

No ale to właśnie jest fajne, że masz plany i możesz je powoli realizować, napewno nie nudzisz się, tak też lubię No i właśnie masz na to miejsce, ja naprawdę mam już trochę mało miejsca, a jeszcze tyle by się chciało ale jakieś małe rzeczy myślę, że też jeszcze zmieszczę
LIDKA 10:51, 05 lis 2023

Judith a jakie róże planujesz?

Ja musze troche przeorganizować różankę wiosną i myślę coś jeszcze wcisnąć.
Kordina 11:01, 05 lis 2023

Fajne plany na okrągłą rabatkę z różyczkami, będzie pasować do wisienki powodzenia
Judith 11:01, 05 lis 2023

LIDKA napisał(a)
Judith a jakie róże planujesz?

Ja musze troche przeorganizować różankę wiosną i myślę coś jeszcze wcisnąć.

Myślę o różach takich, jakie są na miejskich rabatach - niewysokie gęste krzaczki z milionem drobnych kwiatów. Jeszcze nie wiem, jaka to odmiana .