Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 11:02, 05 lis 2023

Kordina napisał(a)
Fajne plany na okrągłą rabatkę z różyczkami, będzie pasować do wisienki powodzenia

Dziękuję .
Joann 11:13, 05 lis 2023

Ale u Ciebie zmian! Nadrabiam i podziwiam efekty, miejsce na wisienkę świetne, nowe zaplecze ogrodowe też mi się podoba. Pochwal eMa, super robota!
Lubię Twój ogród, choć rzadko coś skrobię, to gościem jestem dość czestym
Pozdrawiam jesiennie:*
Rojodziejowa 12:00, 05 lis 2023

Judith napisał(a)

Myślę o różach takich, jakie są na miejskich rabatach - niewysokie gęste krzaczki z milionem drobnych kwiatów. Jeszcze nie wiem, jaka to odmiana .

To będzie zima poszukiwań Hyżego pewnie znasz i nie ma w ofercie wszystkiego, ale a nóż Ci coś w oko wpadnie u niego. W mojej opinii sadzonki ma bardzo dobrej jakości
https://youtu.be/BYRzxzzDU6M?si=DXL8rTcgEezAmcLg

Ostatnio mnie ciągnie w stronę róż Rojewskiego. I dzięki Małgorzacie Kralce, która ma na FB stronę swojej narodowej kolekcji róż natknęłam się na róże węgra mieszkającego na Słowacji - Györy’ego - szkoda, że u nas niedostępne.
Gruszka_na_w... 13:01, 05 lis 2023

W nasadzeniach miejskich to chyba najczęściej spotyka się The Fairy (jasnoróżowa) lub Lovelly Fairy (majtkowy róż).
Tobie, jako miłośniczce czerwieni w ogrodzie przypadłaby też do gustu Red Fairy.

Plany plączące się po Twojej głowie mają rozmach.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 18:47, 05 lis 2023

Zmiana miejscowki wisienki na plus, bedzie ladna rabata, zdecydowanie lepiej jak trampolina

My tez dzis odpalilismy nasza wiekowa kosiarke i zebralismy nia z trawnika liscie, głownie brzozowe. Wszystko na sterte i na przekompostowanie do wiosny. Debowych nie zbieram, opadaja w czesci dzikiej wiec nie ma najmniejszego sensu. Za to zrobilam dzis porzadeczek w doniczkach, domku ogrodnika itp. jestesmy gotowi z ogrodem do zimy. To co mialo byc zadolowane, zostalo zadolowane. Przyjemnie sie patrzy na taki posprzatany ogrod.
Kordina 19:07, 05 lis 2023

Zadołowałam rozmnóżki z moje różyczki Super Dorothy, można ją wykorzystać również jako okrywową, jak przezimuje, to mogę Ci podesłać na wiosnę chyba, że teraz?

https://rozaria.pl/roze-pnace-super-dorothy
An_na 20:37, 05 lis 2023

Trzymam kciuki za wiśnię
Będzie pięknie.
Magara 23:44, 05 lis 2023

Judith napisał(a)

Myślę o różach takich, jakie są na miejskich rabatach - niewysokie gęste krzaczki z milionem drobnych kwiatów. Jeszcze nie wiem, jaka to odmiana .

Zerknij na Lupo

Mnie tak zachwyciła u Agi z Mój ogrodowy pamiętnik, że przepadłam i zamówiłam, już wsadzona

https://www.ogrodowisko.pl/watek/9637-moj-ogrodowy-pamietnik?page=1218

Na pewno ma ją też Sylwia
Judith 09:52, 06 lis 2023

Joann napisał(a)
Ale u Ciebie zmian! Nadrabiam i podziwiam efekty, miejsce na wisienkę świetne, nowe zaplecze ogrodowe też mi się podoba. Pochwal eMa, super robota!
Lubię Twój ogród, choć rzadko coś skrobię, to gościem jestem dość czestym
Pozdrawiam jesiennie:*

Dziękuję Joann .
Zapraszam i ślę pozdrowienia
Judith 09:57, 06 lis 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
W nasadzeniach miejskich to chyba najczęściej spotyka się The Fairy (jasnoróżowa) lub Lovelly Fairy (majtkowy róż).
Tobie, jako miłośniczce czerwieni w ogrodzie przypadłaby też do gustu Red Fairy.

Plany plączące się po Twojej głowie mają rozmach.

O to to to! Właśnie pamiętałam, że była kiedyś mowa o tych różach i nie mogłam przypomnieć sobie, jaka to odmiana . Dziękuję, Haniu .
No i myślę sobie, że jak szaleć to szaleć i będzie miks różowej z czerwoną! I do tego fioletowa szałwia, niebieska ostróżka .