Chyba jednak nie mam inklinacji do eksperymentów i poszukiwań, postawię na sprawdzone i przetestowane w boju odmiany . Zatem prawdopodobnie Fairiy to będzie .
Tobie życzę owocnych poszukiwań
Trampolina tez była niczego sobie .
Dzieć nie korzystał z niej od kilku już lat, ale ja upierałam się, by została. A w tym roku nawet nie przypięliśmy siatki, sam stelaż stal . Zatem był to jasny sygnał, że już czas .
Gratuluję posprzątanego ogrodu, u mnie porządki jeszcze nie zaczęte . Grabienie to zadanie małżonka, ale zbieranie liści dębów i żołędzi z rabat to ja, że o przycinkach/wycinkach wszelakich nie wspomnę. No i sadzenie cebul - miało być wczoraj, ale padało cały dzień. W sumie nieźle, bo i tak mi się nie chciało .
Ta, do której wysłałam youtubowego linka (Heidetraum) raczej nie jest eksperymentem, skoro opisywana jest przeż Hyżego tak: "Dziś pokażę Wam najlepiej ocenianą różę przez specjalistów, nagradzaną na wielu konkursach różanych i sadzoną na miejskich rabatach na całym świecie (...) „ Światowa Federacja Towarzystw Różanych” nadała Heidetraum prestiżowy tytuł World Rose 2022 na Światowym Kongresie Róż w Adelajdzie . Nagroda przyznawana jest co trzy lata. Do tej pory otrzymało tylko 17 odmian róż na całym świecie."
Ale rozumiem, że zobaczyłaś coś na własne oczy i to Cię przekonało
Owoce moich poszukiwań różanych już dziś w paczkomacie Szkoda tylko, że mnie jakiś wirus rozłożył.
Asia, nie że róża jest eksperymentem, ale jej u mnie życie i nieznajomość nasza wzajemna
Zaś Fairy na miejskich rabatach rosną całymi stadami, mijam je co dnia, widzę jak sobie radzą w różnych warunkach pogodowych i to jest właśnie mój wybór - minimalizacja (a nawet eliminacja) ryzyka .
Zerknęłam i ładna jest bardzo . Ale - jak wyżej - postawię na sprawdzone osobiście rośliny . A będę ich potrzebować sporo, bo to koło jest naprawdę duże .
Judith idziesz jak burza teraz wisienka zyskała pięknie wyeksponowaną pozycję, na pewno Ci się za to odwdzięczy, trzymam kciuki! W temacie szopki, jasne, że każda w końcu okaże się za mała, ale może to dobrze, bo będzie mus raz na jakiś czas zrobić porządek. Szopka się już tworzy, może nawet jak wrócę z pracy będzie prawie gotowa
Też uważam że Heidetraum jest lepsza od Fairy Tylko nie każdy lubi ten mocny kolor. Do różu lub czerwieni Fairy bardzo dobrze pasuje pomarańcz Np. Westzeit.