Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Wiolka5_7 12:51, 30 paź 2023

Judith napisał(a)

Wiola, teraz lepiej wygląda szopka czy teraz lepiej przesadzać wiśnię?

I to i to
Judith 13:09, 30 paź 2023

Wiolka5_7 napisał(a)

I to i to

OK, dzięki .
Chyba nie pozostaje mi nic innego, jak brać się za przesadzanie . Najblizszy wolny termin - sobota .
Gruszka_na_w... 15:35, 30 paź 2023

Wiśnię przesadź teraz. Ziemia jeszcze długo będzie ciepła. Jesień to najlepszy termin na sadzenie i przesadzanie dużych gabarytów. Więcej jest wilgoci w glebie. Gdyby były po przesadzeniu okresy bezdeszczowe, to pamiętaj o podlewaniu- duża konewka wody (15 l) raz w tygodniu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magleska 19:20, 30 paź 2023

Świetnie Wam wyszła ta część gospodarcza brawo
TAR 20:28, 30 paź 2023

Judith napisał(a)

Dziękuję, faktycznie "jakby luksusowo" . Do kompletu brakuje jeszcze dokończenie płotu z paneli - w tej chwili w części jest stary i brzydki, do wymiany jeszcze 2 panele. Jest to drobny kłopot, bo te panele sa duże i nie ma jak ich przywieźć autem, a transport kosztowałby więcej niz 2 panele . Cos trzeba będzie wymyślić .

czasem panele sa o szerokosci 90 cm, 150 cm i 180 cm. Na upartego 90-tki daloby sie przewieźć
Alija 20:38, 30 paź 2023

Ja też chwalę szopkę, bardzo dobrze prezentuje się to miejsce.
Magara 22:44, 30 paź 2023

Kordina napisał(a)

Magara, Ty się fajnie urządziłaś, cały rok masz urodziny i prezenty, muszę się powzorować )

Cały rok urodzin nie mam, ale prezenty trzeba kupować wtedy kiedy się trafi coś fajnego I wręczyć sobie z okazji urodzin
No i są przecież też inne okazje - np. imieniny

Judith napisał(a)

Prezenty trza sobie kupować i się rozpieszczać, wszak po to ciężko pracujemy .

Tak właśnie

P.S. Też jestem za przesadzaniem jesiennym
Anda 06:08, 31 paź 2023

Przesadź teraz i przytnij jej mocno koronę. Stracisz część owoców, ale drzewko lepiej się przyjmie. Pamiętaj o przywiązaniu drzewka do palika. Jesień to najlepszy okres na przesadzanie drzew.
Szopka i okolice bardzo ładnie wyglądają.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Judith 11:02, 31 paź 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wiśnię przesadź teraz. Ziemia jeszcze długo będzie ciepła. Jesień to najlepszy termin na sadzenie i przesadzanie dużych gabarytów. Więcej jest wilgoci w glebie. Gdyby były po przesadzeniu okresy bezdeszczowe, to pamiętaj o podlewaniu- duża konewka wody (15 l) raz w tygodniu.

Postanowione .
I zapomniałam, ze najbliższy wolny termin to będzie środa, a nie sobota, tadam!
Judith 11:02, 31 paź 2023

Magleska napisał(a)
Świetnie Wam wyszła ta część gospodarcza brawo

Dziękuję, Maglesko