Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 15:24, 29 gru 2023

Popracowane . Ale przyjemnie!
Sprzątnięte dwie malutkie rabaty na froncie (z cisami) oraz dwie większe - z rodkami i migdałkiem. Razem trzy 120-litrowe ubite wory dębowych liści! .

Próbka czyli jak to było na jednej z rabatek - połowa sprzątnięta:

I co ja pacze pod liśćmi? Tulipany pokazały kły!

I zrobione (porządek na zewnątrz to zasługa małżonka szanownego)

Łącznie z pracami malzonkowymi workowy urobek to sztuk 8.
Wiolka5_7 17:06, 29 gru 2023

Zazdro prac ogrodowych !

Ja jutro też chyba wyskoczę na chwilę, bo kilka czosnkow mam do posadzenia
Basieksp 18:23, 29 gru 2023

Jest różnica i to duuuża ja dziś posprzątałam po Azie i kilka taczek polbruku przewiozłam i poukładałam na gromadkę tak by trochę kalorii zgubić
Darecka 01:20, 30 gru 2023

Fanie się tak trochę pogimnastykować ogródkowo, żeby całkiem nie zardzewieć przed kolejnym sezonem. Widzę, że dzionek spędziłyśmy podobnie
Judith 12:05, 30 gru 2023

Wiolka5_7 napisał(a)
Zazdro prac ogrodowych !

Ja jutro też chyba wyskoczę na chwilę, bo kilka czosnkow mam do posadzenia

Wiola, to prace, które nie były wykonane jesienią, bo mnie zima zaskoczyła niczym drogowców . Czekaj sobie zatem spokojnie na wiosnę .
Judith 12:07, 30 gru 2023

Basieksp napisał(a)
Jest różnica i to duuuża ja dziś posprzątałam po Azie i kilka taczek polbruku przewiozłam i poukładałam na gromadkę tak by trochę kalorii zgubić

Ja mam wrażenie, że prace ogrodowe w ogóle nie wpływają na wagę. To mnie bardzo dziwi, bo człowiek tyra czasem jak wół, do tego gimnastyka nieustanna, skłony, przysiady, a na wadze żadnych wahnięć…
Judith 12:08, 30 gru 2023

Darecka napisał(a)
Fanie się tak trochę pogimnastykować ogródkowo, żeby całkiem nie zardzewieć przed kolejnym sezonem. Widzę, że dzionek spędziłyśmy podobnie

Prace ogrodowe źródłem endorfin!
Judith 12:10, 30 gru 2023

Tacy goście od rana w stołówce. Zdjęcie straszne, bo przez okno i maksymalne przybliżenie, ale nie mogłam się powstrzymać .

Moja miastowa mama stwierdziła, że nigdy takich ładnych ptaszków nie widziała
Gruszka_na_w... 12:38, 30 gru 2023

Judith napisał(a)

Ja mam wrażenie, że prace ogrodowe w ogóle nie wpływają na wagę. To mnie bardzo dziwi, bo człowiek tyra czasem jak wół, do tego gimnastyka nieustanna, skłony, przysiady, a na wadze żadnych wahnięć…

Bo mięśnie ważą więcej niż tłuszczyk. Miarodajnym wskaźnikiem jest pomiar obwodów. Ten się zmniejsza z chwilą podjęcia wszelakiej aktywności fizycznej.
Judith, pięknie podziałaliście. Widoczki przed i po bardzo motywują do wyjścia na zewnątrz.

Do mnie gile już nie dolatują. Za daleka droga. Nie opłaca im się taki wysiłek energetyczny, bo zimy są coraz cieplejsze także na północy i wschodzie Polski. Nie muszą się martwić o srogie mrozy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 13:07, 30 gru 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Bo mięśnie ważą więcej niż tłuszczyk. Miarodajnym wskaźnikiem jest pomiar obwodów. Ten się zmniejsza z chwilą podjęcia wszelakiej aktywności fizycznej.
Judith, pięknie podziałaliście. Widoczki przed i po bardzo motywują do wyjścia na zewnątrz.

Do mnie gile już nie dolatują. Za daleka droga. Nie opłaca im się taki wysiłek energetyczny, bo zimy są coraz cieplejsze także na północy i wschodzie Polski. Nie muszą się martwić o srogie mrozy.

Nieprecyzyjnie się wyraziłam: nie tylko na wadze nie ma wahnięć, ale i w obwodach czyli wielkosci wałeczków . Nic, żadnego wpływu nie obserwuję.

Ptaszka zidentyfikowałam jako rudzika, ale faktycznie pewnie to gil… Bardzo podobne są.

Dzisiaj chciałam kontynuować prace, ale pogoda jest wariacka. Najpierw było słońce. Krótko. Potem ciemnica i wietrzysko. Następnie lunęło tak, że świata nie było widać, a teraz znów jest słońce. I nie wieje. Wszystko to w czasie pół godziny .