Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród długi

Ogród długi

ajka 23:55, 03 sie 2023

Szkoda, też się zdziwiłam, bardzo lubiłam jej wątek.
Patrycja_KG_Lu 12:35, 04 sie 2023

Podejrzewam sprawy osobiste raczej niż ogrodowiskowe. Niemniej szkoda, że się nie pożegnała.
Joann 06:31, 07 sie 2023

edi75 napisał(a)

to już chwilę Marty nie ma...jakieś dyskusję się toczyły.. ale nie wiem o co i dlaczego

No tak, wiem, że się toczyły, ale Martka nie brała w nich udziału.
Joann 06:34, 07 sie 2023

LIDKA napisał(a)
Martka taką decyzję podjeła i chyba też ograniczyła znajomych na insta. Obserwowałąm jej konto a już nie mogę. przyczyn nie znam.

Ale tak z dnia na dzień? Co się stało? Tak lubiłam jej watek, brakuje jej Zaczynalysmy w tym samym czasie zakładać ogród.
Joann 07:16, 07 sie 2023

ajka napisał(a)
Szkoda, też się zdziwiłam, bardzo lubiłam jej wątek.

No ja tez
Joann 07:19, 07 sie 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Podejrzewam sprawy osobiste raczej niż ogrodowiskowe. Niemniej szkoda, że się nie pożegnała.

Bardzo, taka niewiadoma została. Lubiłam czytać jej wpisy, poczynania w ogrodzie.
Joann 07:30, 07 sie 2023

U mnie taka sytuacja. Posiana trawa kiełkuje. Nie przygotowuję porządnie gleby pod trawnik, urośnie, co urośnie. O dywanie chyba zawsze będę marzyć.

Rabata z grabami ma swój czas

Graby muszę podciąć

Chorują mi berberysy co mam z nimi zrobić? Leczyć je? Czy zostawić? Niedługo przecież będą się przebarwiać i nie będzie widać białych plam.

Ambrowiec kolumnowy. Kupiłam sadzonkę do reklamacji, ale zostawiłam. I teraz mam dylemat. Która galazke dać na przewodnik? Czy zostawić tak, żeby rosły równo wszystkie?

Joann 07:34, 07 sie 2023

Następna choroba. Mączniak. Cierpi na nią mój klon kulisty nn i to przy tarasie. Czy jest szansa wyleczyć go całkowicie? Zastanawiam się, bo szpeci bardzo to drzewko. Jeśli będę mieć z nim mieć taki problem cały czas, będę musiała go wysadzić stamtąd, bo rośnie w miejscu reprezentacyjnym. Z tarasu widać całą jego koronę

LIDKA 07:46, 07 sie 2023

Kup cos na mączniaka i pryskaj. Klona i berberysy.

Też mam jesionolistnego ale on chory już od wiosny i co roku. Chyba taki kupiłam. Ma pomarszczone liscie i plamy.

Wywale go bo oprysk nie pomaga już.
LIDKA 07:47, 07 sie 2023

Kup cos na mączniaka i pryskaj. Klona i berberysy.

Też mam jesionolistnego ale on chory już od wiosny i co roku. Chyba taki kupiłam. Ma pomarszczone liscie i plamy.

Wywale go bo oprysk nie pomaga już.

Kolejny kawał ziemi masz już ładnie ogarnięty Pracusiu.