Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Mala_Mi 10:10, 29 sty 2012

Wieloszka napisał(a)
Oj skromna jak zawsze

I intelignetna... bo inteligentni wiedzą czego nie wiedzą, a głupim się wydaje, że wiedzą wszystko...

A ten ogród....... bajkowy..... kolory jesieni ..... kolory azali...... mogę się gapić w wizytówkę godzinami....
Bożenka, żeby nie Twoje piękne foty zwierząt też bym nie widziedziała ile tego żyje obok nas... Ty umiesz patrzeć i słuchać...... Dla mnie jesteś wielka
A teraz znajać życię dostanę od Ciebie ochrzan za to moje łubu-dubu..... A co mi tam...... i tak do Ciebie przyjadę i już sama nie wiem czy bardziej obejrzeć ten niesamowity ogród, czy Cię poznać osobiście...
Jedno i drugie mnie strasznie korci.......
Bogdzia 10:34, 29 sty 2012

Oj dziewczyny, taka skromna to ja nie jestem. Powiem nawet że swoja wartośc znam ,ale i jestem realistką , znam swoje słabe punkty.
Aniu zapraszam serdecznie, żadnego ochrzanu nie będzie bo i za co? Poznasz starszą nieciekawą panią no i może nieco od niej ciekawszy ogród. Bardzo zapraszam.
Mala_Mi 10:49, 29 sty 2012

Poznasz starszą nieciekawą panią no i może nieco od niej ciekawszy ogród.

Zdania nie zmienię.....muszę się przekonać osobiście co bardziej jest ciekawe.....ogród czy jego właścicielka. A może to ogród jest odbiciem duszy właściela
PS. Starości nie mierzymy w latach tylko w samopoczuciu..... znam "stare-maleńkie"...... to takie moje określenie pewnych osób..... młode ciałem - stare w środku..... a że troszkę łupie tu i tam......tak ma być.
Milka 11:46, 29 sty 2012

Bogdzia napisał(a)
Oj dziweczyny, taka skromna to ja nie jestem. Powiem nawet że swoja wartośc znam ,ale i jestem realistką , znam swoje słabe punkty.
Aniu zapraszam serdecznie, żadnego ochrzanu nie będzie bo i za co? Poznasz starszą nieciekawą panią no i może nieco od niej ciekawszy ogród. Bardzo zapraszam.

kto nie zna swojej wartości - jest biedny każdy z nas jest wyjątkowy i niepowtarzalny trochę tak filozoficznie, jak to politoolog...
anika 12:58, 29 sty 2012

Bogdziu a ja mam pytanie - jakie odmiany rh poleciłabyś na słoneczne miejsca? Wiem, że rh raczej lubią usadowić się w półcieniu.
Bogdzia 13:18, 29 sty 2012

irena_milek napisał(a)

Oj dziweczyny, taka skromna to ja nie jestem. Powiem nawet że swoja wartośc znam ,ale i jestem realistką , znam swoje słabe punkty.

kto nie zna swojej wartości - jest biedny każdy z nas jest wyjątkowy i niepowtarzalny trochę tak filozoficznie, jak to politoolog...

No Irenko coraz wiecej o Tobie wiemy.Lepiej sie poznajemy i dobrze.
Bogdzia 13:29, 29 sty 2012

anika napisał(a)
Bogdziu a ja mam pytanie - jakie odmiany rh poleciłabyś na słoneczne miejsca? Wiem, że rh raczej lubią usadowić się w półcieniu.

U mnie najlepiej rosną Roseum Elegans,Nova Zembla, Cunningham's White,Album Novum,Percy Wisseman,Torrero,Helsinki Uniwersity.
Milka 13:47, 29 sty 2012

Bogdzia napisał(a)

U mnie najlepiej rosną Roseum Elegans,Nova Zembla, Cunningham's White,Album Novum,Percy Wisseman,Torrero,Helsinki Uniwersity.[/quote

pomęczyłam się z czytaniem Bogdzi wątku - bo dużo stron, ale od razu spisasłam wszystkie nazwy, odmiany wymagania i sposób uprawy kartka z zapiskami już w skoroszycie
a to prawie wiosna, ciemiernik w domu

Bogdzia 16:49, 29 sty 2012

Irenko,no ciemiernik wprawdzie pięknie kwitnie ,ale na wiosnę trzeba jeszcze poczekac, a najważniejsze przeczekac jeszcze te najgorsze mrozy którymi nas straszą i oby nie były az takie jak zapowiadają, ale ostatnio prognozy sie im sprawdzają niestety. To prawda ,długi się już zrobił mój watek choc jestem tu dopiero trzy miesiace i przeczytac go nie jest łatwo , ale umęczyła bys się dopiero gdybyś przebrnęła przez wątki Danusi i Sebka,bo choc to ciekawa lektura to jednak bardzo obszerna.
anika 19:27, 29 sty 2012

Bogdzia napisał(a)

U mnie najlepiej rosną Roseum Elegans,Nova Zembla, Cunningham's White,Album Novum,Percy Wisseman,Torrero,Helsinki Uniwersity.

Bardzo dziękuję za odpowiedź, zostało zanotowane w magicznym notesie. Mam już tam sporo chcianych roślin