Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 21:42, 26 lut 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Bożenko, niekoniecznie dla młodszych, ja idąc na te studia myślałam, że będę "lamusem" a spotkałam tam dużo osób w moim wieku i starszych.....zawiązały się między nami nowe znajomości, przyjaźnie.... ja właśnie uważam, że studia w późniejszym wieku są bardzo fajną sprawą.... pozwalają oderwać się od monotonii życia, szczególnie u kobiet. Większość moich rówieśniczek zamyka swoje życie pomiędzy domem i pracą..... ja nie przeczę, że jest ciężko... ale warto Udało mi się namówić kilka moich znajomych do pójścia na studia i wszystkie mówią to samo.....ciężko, ale warto...dla samej siebie

Myslę jednak ze tu wiek jest najważniejszy i jest granicą. Ja jeszcze bym chciała nauczyc sie profesjonalnej obróki zdjęc a wcześnie porzadnego ich robienia ale już mi cieżko wybrac się ze swojej wsi gdziekolwiek.
Bogdzia 21:45, 26 lut 2012

asc napisał(a)

Coś mało sie ucieszyłas z mojej wiosny Aniu.

Jeszcze nie doleciałam do końca wątku..dużo się dzieje.......
Radość nie była mała tylko szybka..... nadrabiam zaległosci i tylko daje sobie przerwę co jakiś etap by zerknąć do Ogrodowiska...a ja jak zacznę to już nie skończę Chciałam Ci tylko dac znać, że czuwam co się dzieje u Ciebie.... teraz przerwa na kolację...
Bazie są piekne..i na tle ściany lasu wygladają bajecznie..pomijam aspekt, że to oznaka wiosny.... zachwyciłam się widokiem.... dawno nie widziaam baziek.... u mnie ich nie ma, a w okolicy tez nie rosną
Lecę poczytać dalej twój wątek....

Najwazniejsze że do mnie zajrzałaś bo juz myslałam że jesteś dziś bardzo zajęta i nie masz dla nas czasu, a Twoje towarzystwo jest cenne.
Mala_Mi 21:47, 26 lut 2012

ircia napisał(a)

Bogdziu, dziękuję za piękne obrazki wiosny, ale mimo wszystko najbardziej podoba mi się twoje jeziorko pokryte lodem

Irciu a co Ci się w nim podoba bo mnie chyba tylko to że ryby już sie pokazuja w przeręblach, ale ten lód wcale mi się nie podoba.

Bogdziu, podoba mi się to malo powiedziane Ja po prostu oszalałam, kiedy zobaczyłam ten zakatek po raz pierwszy Udało Ci się stworzyć coś, co wygląda naturalnie i tak pięknie komponuje się z Twoim ogrodem
A jak już coś mnie zauroczy, to podoba mi się bez względu na to, o jakiej porze roku tam bywam

Pod tymi słowami też się podpiujemy i to razem z M........ to jest prawdziwe oczko wodne, a nie obsypana niebieska folia czy czarny pastik, który sterczy jak wyrzut sumienia. Dlatego nie zrobiliśmy jeszcze oczka , bo zbieramy fundusze na coś co chociaż trochę bedzie wyglądało naturalnie..... Ogólnie to jestem mało wymagajaca i pedantyczna, ale do niebieskiej folii jakoś nie moge się przekonać.... wolę 100 krasnali w ogrodzie..przynajmniej byłoby jajcarsko
Twoje oczko jest naprawdę zrobione przepieknie..i wiem, ze to sami robiliście tym bardziej pełny podziw ........ Nawet nie weisz ile kompletmentów pod adresem tego oczka poleciało
Mala_Mi 21:50, 26 lut 2012

Bogdzia napisał(a)

Bogdziu, dziękuję za piękne obrazki wiosny, ale mimo wszystko najbardziej podoba mi się twoje jeziorko pokryte lodem

Irciu a co Ci się w nim podoba bo mnie chyba tylko to że ryby już sie pokazuja w przeręblach, ale ten lód wcale mi się nie podoba.

Bogdziu, podoba mi się to malo powiedziane Ja po prostu oszalałam, kiedy zobaczyłam ten zakatek po raz pierwszy Udało Ci się stworzyć coś, co wygląda naturalnie i tak pięknie komponuje się z Twoim ogrodem
A jak już coś mnie zauroczy, to podoba mi się bez względu na to, o jakiej porze roku tam bywam

Ale mnie dowartościujesz a jeszcze bardziej mojego M bo to jego pomysł i wykonanie.Bedzie dwa dni chodzil jak paw.

Ma prawo chodzić jak 100 pawi, za to oczko mu się należy..... w takim razie muszę porwać do siebie i Ciebie i Twojego M...... taki nadzór nad robotami w ogrodzie to majątek
Więc się nie zdziw, że któregoś dnia zostaniecie porwani..... w środku nocy
Bogdzia 21:53, 26 lut 2012

Wszystkie komplementy należą sie mojemu M bo ja przyznaje się bez bicia bardzo grymasiłam i chciałam nieco inaczej, tzn zeby kamieni była jedna warstwa i wtedy woda na poziomie gruntu a sa dwie warstwy zeby koty nie łapały ryb ale woda jest ponizej poziomu gruntu.I to by było tyle w tej kwestii. Dzis bym zrobiła duzo wieksze ale kilka lat temu nie znalezliśmy firmy które by skleiła porządnie folie a szerszych folii nie było i to było maximum tego co mogłam zrobic.
Bogdzia 21:55, 26 lut 2012

Aniu to by było bardzo romantyczne.Pozwolę się porwac jak Cyganka.
AgnieszkaBK 22:04, 26 lut 2012

Bogdziu, do zdjęć potrzebne jest wyczucie, a ty je masz... twoje zdjęcia mają duszę a tego nie zastąpi profesjonalna obróbka
Bogdzia 22:35, 26 lut 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Bogdziu, do zdjęć potrzebne jest wyczucie, a ty je masz... twoje zdjęcia mają duszę a tego nie zastąpi profesjonalna obróbka

Jednak zrobione i obrobione profesjonalnie to by była przyjemnośc ogladac.Bardzo bym to chciała umiec robic.
AgnieszkaBK 23:07, 26 lut 2012

Bogdzia napisał(a)

Jednak zrobione i obrobione profesjonalnie to by była przyjemnośc ogladac.Bardzo bym to chciała umiec robic.

Widzę, że jest to dla Ciebie ważne......rozumiem Cię......jak się czegoś bardzo chce, to w końcu się udaje.....i Tobie się uda
Bogdzia 23:10, 26 lut 2012

AgnieszkaBK napisał(a)

Widzę, że jest to dla Ciebie ważne......rozumiem Cię......jak się czegoś bardzo chce, to w końcu się udaje.....i Tobie się uda

Miejmy nadzieje że tak
.Moja godzina spania nadeszła więc wszystkim mówię dobranoc.