Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 09:12, 10 kwi 2012

monteverde napisał(a)
ale chociaż śladowa ilość jest miłka

Jeszcze sa pączki na innych roślinkach wprawdzie pojedyncze ale są.
Bogdzia 09:14, 10 kwi 2012

asc napisał(a)

One się swietnie rozsiewaja ale przy pieleniu się je wyrzuca bo na początku są tak maleńkie że aż niewidoczne.
Tak jak mówiłam Irenka z Miłkowa nie ma miłków.

Miłka nie ma trawy Miłki, nie ma miłków....i co to za Miłkowo???????? A miłków jest chyba ze 2 rodzaje........ Po prostu wstyd na całą Polskę i kawałek Danii...no właśnie,, coś Irenki z Danii nie słychać.......
Chciałam kupić Miłka, ale tego co to nie musi koniecznie w zasadowej ziemi...ale cena zwala z nóg
WIec Bogdziu, małe czy nie...ale takie słoneczka to skarby....... zwłąszcza, że reszta taka niemrawa.
A teraz dobranoc i do jutra

ja 10 lat temu kupiłam za 50 zł. roslinka w maleńkiej doniczusi za taką kasę ale potem widziałam różne ceny i podobne do tej zapłaconej ale i po 15zł tez.
Bogdzia 09:16, 10 kwi 2012

annawu napisał(a)
Bogdziu Miłkowo skromne ,ale jakie rozświetlające, aż po oczach bije.
Moje jeszcze w pąkach.

Ciekawe Aniu czy będzie u Ciebie dużo kwiatów czy mniej tak jak u mnie. Najładnieszy i najwiekszy ma tylko jeden pąk chyba podmarzł.
agniecha973 09:17, 10 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)

To przed tą zimą jakie były?

Wiesz Agnieszko to było ciekawe bo były schowane a zima bardzo długo była przeciez bardzo lekka i już myślałam że moja teoria sie nie sprawdza ale niestety się sprawdziła.

No właśnie ciekawa byłam, bo ta zima dziwna była. Nie wiadomo do jakiej ją zaliczyć. Pół bardzo łagodnej a pół super ostrej.
Fajny taki barometr długoterminowy. W przyszłym roku musisz nam Bogdziu zameldować wcześniej jak ma się miłek.
Kiedy pojawiają się lub nie te kwiatki? Listopad czy wcześniej?
Bogdzia 09:24, 10 kwi 2012

agniecha973 napisał(a)

To przed tą zimą jakie były?

Wiesz Agnieszko to było ciekawe bo były schowane a zima bardzo długo była przeciez bardzo lekka i już myślałam że moja teoria sie nie sprawdza ale niestety się sprawdziła.

No właśnie ciekawa byłam, bo ta zima dziwna była. Nie wiadomo do jakiej ją zaliczyć. Pół bardzo łagodnej a pół super ostrej.
Fajny taki barometr długoterminowy. W przyszłym roku musisz nam Bogdziu zameldować wcześniej jak ma się miłek.
Kiedy pojawiają się lub nie te kwiatki? Listopad czy wcześniej?

To jest moja obserwacja ale chętnie Wam na jesieni podam czy są i bedziemy razem sprawdzac czy miłek dobrze wróży.
agniecha973 09:26, 10 kwi 2012

Przyroda jest mądra i warto z takich podpowiedzi korzystać.
Bogdzia 09:30, 10 kwi 2012

agniecha973 napisał(a)
Przyroda jest mądra i warto z takich podpowiedzi korzystać.

Bedę podawac bo to jest ciekawa obserwacja.
Mala_Mi 09:51, 10 kwi 2012

Ja tylko się przywitam i uciekam
Miłek nadal pozostaje na liście chciejstw....a jakeigo masz miłka, bo są dwa rodzaje jakiś amurksi i jakiś tam
arcobaleno 09:59, 10 kwi 2012

Ja miałam miłka w tamtym roku - Babcia mi z ogrodu swojego przesadziła, ale w tym roku śladu po nim nie ma - możliwe żeby wymarzł całkowicie?
margaret 12:22, 10 kwi 2012

Witam,
w związku z bardzo fachową poradą dotyczącą przemarzniętych liści funkii,chciałam Wszystkim podziękować(wzięłam ją do domu i wysadzę ją dopiero w maju-mam nauczkę) i zapytać jeszcze o jedną rzecz mianowicie magnolie i azalie,które rosną niedaleko siebie.Mam je trzecią wiosnę i jakie były takie są nie urosły ani wzdłuż,ani wszerz i pąków też nie przybyło.Proszę o poradę,dodam że ziemia na działce uboga,gliniasta.