ja 10 lat temu kupiłam za 50 zł. roslinka w maleńkiej doniczusi za taką kasę ale potem widziałam różne ceny i podobne do tej zapłaconej ale i po 15zł tez.
Wiesz Agnieszko to było ciekawe bo były schowane a zima bardzo długo była przeciez bardzo lekka i już myślałam że moja teoria sie nie sprawdza ale niestety się sprawdziła.
No właśnie ciekawa byłam, bo ta zima dziwna była. Nie wiadomo do jakiej ją zaliczyć. Pół bardzo łagodnej a pół super ostrej.
Fajny taki barometr długoterminowy. W przyszłym roku musisz nam Bogdziu zameldować wcześniej jak ma się miłek.
Kiedy pojawiają się lub nie te kwiatki? Listopad czy wcześniej?
Wiesz Agnieszko to było ciekawe bo były schowane a zima bardzo długo była przeciez bardzo lekka i już myślałam że moja teoria sie nie sprawdza ale niestety się sprawdziła.
No właśnie ciekawa byłam, bo ta zima dziwna była. Nie wiadomo do jakiej ją zaliczyć. Pół bardzo łagodnej a pół super ostrej.
Fajny taki barometr długoterminowy. W przyszłym roku musisz nam Bogdziu zameldować wcześniej jak ma się miłek.
Kiedy pojawiają się lub nie te kwiatki? Listopad czy wcześniej?
To jest moja obserwacja ale chętnie Wam na jesieni podam czy są i bedziemy razem sprawdzac czy miłek dobrze wróży.
Witam,
w związku z bardzo fachową poradą dotyczącą przemarzniętych liści funkii,chciałam Wszystkim podziękować(wzięłam ją do domu i wysadzę ją dopiero w maju-mam nauczkę) i zapytać jeszcze o jedną rzecz mianowicie magnolie i azalie,które rosną niedaleko siebie.Mam je trzecią wiosnę i jakie były takie są nie urosły ani wzdłuż,ani wszerz i pąków też nie przybyło.Proszę o poradę,dodam że ziemia na działce uboga,gliniasta.