Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Milka 18:02, 16 kwi 2012

Bożenko, przepadłaś ze swoimi gośćmi, miłego wieczorku
a u ciebie jak zwykle dysputy i to jakie
co do feminizmu, nie byłybyśmy tu gdzie jesteśmy, gdyby inne dla nas tego nie wywalczyły skoro wolność i samostanowienie o sobie oznacza feminizm, to ja jestem feministką!
Madzenka 18:31, 16 kwi 2012

Nadrobiłam zaległości, min w pisch kupach
Pozdrowienia
Bogdzia 19:07, 16 kwi 2012

Ewa napisał(a)
Zaglądam,, bo u Ciebie Bogdziu zawsze ciekawie , a u mnie deszcz co mnie już martwi ,często zalewa mi ogród. A dziś pada mocno, nawet nie chce mi sie na codzienny poranny obchód wyjść, mimo nowych kaloszków

U mnie tez padało i było zimno .
Mala_Mi 19:16, 16 kwi 2012

Witaj Bogdziu, jak ja uciekam to ty wróciłaś..trochę ci nagrandziłam jak zwykle
Bogdzia 19:18, 16 kwi 2012

asc napisał(a)
Bogdzia.....gdzie jesteś......???? Alez Cię długo nie ma......
Co kupiliście ciekawego????
(

Do domu wróciłam juz dawno ale nie działało Ogrodowisko. Poszłam na tv i monotonne gadanie mnie uspiło tak skutecznie że M wogóle nie mógł mnie obudzic, ale w końcu jestem. pogoda była okropna . Zimnisko i deszcz. Byliśmy w Florini i kupiłam begonie takie wysoko rosnące ale tylko cztery i języczkę . Potem byliśmy u Tracza ale tak padało że jedynie w sklepie można było posiedziec. Siostra kupiła koszyk na kwiaty taki z wikliny a ja biegiem przeleciałam po bylinach i złapałam dwie piwonie bylinowe takie pojedyncze różową i ciemno czerwoną i żałuję ze nie wziełam białej bo była, ale biała mam w doniczce i dlatego nie wziełam a ona ma ok 1m i jeden pak który wygląda na czerwony i nie wiem czy będzie biała. Nie powiem nawet nazw bo wszystko zostało w samochodzie siostry a ja busikiem wrociłam do domu.
anetanka 19:19, 16 kwi 2012

asc napisał(a)
Ja i feministka..... ja mówię, ze jestem ofiarą feminizmu! Praca w pracy, praca w domu..... przez te baby co im sie chciało głosować..... jakby były w dziejszych czasach to nie chciałyby bo i tak nie ma na kogo Ale to oczywiscie moje żarty..jak już mnie wsystko przerasta i nie radzę sobie ze wszystkim to psiocze na feministki

O to, to, to, to Dokładnie tak hihi. I tak robimy to co wcześniej plus dużo, dużo więcej A równouprawnienie to i tak mit
Bogdzia 19:20, 16 kwi 2012

Martek napisał(a)
My mamy bardzo miłą ,pokojowo nastawioną feministkę na forum Asc

Wierz mi na słowo Marto ze to pokojowo nastawiony człowiek i bardzo sympatyczny ta asc.
Bogdzia 19:21, 16 kwi 2012

Martek napisał(a)
Na razie lecę myć podłogi,mam nerwa

nawet przez chwilę nie myślę że ten nerw to na nas. Pewnie dzieciaki coś przeskrobały albo M bo nikt z ogrodowiska chyba nie.
Mala_Mi 19:24, 16 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)

Bogdzia.....gdzie jesteś......???? Alez Cię długo nie ma......
Co kupiliście ciekawego????
(

Do domu wróciłam juz dawno ale nie działało Ogrodowisko. Poszłam na tv i monotonne gadanie mnie uspiło tak skutecznie że M wogóle nie mógł mnie obudzic, ale w końcu jestem. pogoda była okropna . Zimnisko i deszcz. Byliśmy w Florini i kupiłam begonie takie wysoko rosnące ale tylko cztery i języczkę . Potem byliśmy u Tracza ale tak padało że jedynie w sklepie można było posiedziec. Siostra kupiła koszyk na kwiaty taki z wikliny a ja biegiem przeleciałam po bylinach i złapałam dwie piwonie bylinowe takie pojedyncze różową i ciemno czerwoną i żałuję ze nie wziełam białej bo byłam ale biała mam w doniczce i dlatego nie wziełam a ona ma ok 1m i jeden pak który wygląda na czerwony i nie wiem czy będzie biała. Nie powiem nawet nazw bo wszystko zostało w samochodzie siostry a ja busikiem wrociłam do domu.

No cóż ja też jak przelatuję po bylinach..to coś mi wpadnie....... a języczki mam tak dużo, ze już wyrzucam ..... chyba ze to jakaś taka nowa odmiana...ja mam dwie różne..... ale nie mam takiej jak któraś pokazywała na ogrodowisku.... Ale wszystkie fajne
Bogdzia 19:36, 16 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
Bożenko, przepadłaś ze swoimi gośćmi, miłego wieczorku
a u ciebie jak zwykle dysputy i to jakie
co do feminizmu, nie byłybyśmy tu gdzie jesteśmy, gdyby inne dla nas tego nie wywalczyły skoro wolność i samostanowienie o sobie oznacza feminizm, to ja jestem feministką!

Czasem oznacza tez przegięcie w druga stronę. Np pierwsza feministka naszego kraju chce pracowac do smierci bo prawie wcale nie pracuje, tylko buzia. Ja nie chcę tak pracowac bo bym była nienormalna i śmieszna.A jak do smierci mają pracowac np panie w sklepie noszace ciezkie skrzynki i osiem godzin stojace za ladą a potem po godzinach sprzątanie sklepu , wyrzucanie towaru i za to oczywiście najniższa płaca czyli 900 zł na ręke ktore nie starcza nawet na opłaty. Dziś w busiku taka jedna skarżyła się innej i miała rację. Niech ta pierwsza feministka tak popracuje to zobaczy ile mozna lat pracowac.Kobieta nigdy nie będzie mężczyzną i nwet Irenka czy Ania tez M biora do cięższej roboty a nie robia same .Irenko jakie samostanowienie? Ile kobiet w Polsce jest z meżem przede wszystkim dlatego że nie sa w stanie wychowac dzieci za swoje pensje.Kobiety to przede wszystkim te utyrane za marne grosze przeciętne sprzedawczynie, nauczycielki i tym podobne ciężko pracujące za marne pieniądze a nie głośno krzyczące w tv i dobrze opłacane panie główne feministki.Jak feminizm bedzie oznaczał faktycznie wolnosc i samostanowienie to będę feministka. Na razie nie jestem.