Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 22:25, 15 kwi 2012

Martek napisał(a)

Gdzie wyprowadzać pieski jak nie na trawnik ?To jak powiedzieć jeleniowi,żeby załatwiał potrzeby na chodnik .Nie powinno się "wypasać"psów w miejscach takich jak np.plac zabaw dla dzieci i podobnych.
Za psa w bloku płaci się podatek więc jakieś miejsce na toaletę powinno być .Zwykle jednak tabliczki takie jak pisze Kasia WB dookoła i zero "kaczki"na ratunek
Asc ja widziałam ładniejsze rzeczy, w prawdzie nie w Anglii,ale nie mam tak wysublimowanego poczucia piękna ))))))))))))))))))))))))))))Buziaczek

Pisałam już wcześniej, ze pies nie zniszczy trawnika...byle właściciele po nim sprzatali
Mieszkałam przez wiele lat w bloku i wyprowadzaliśmy psa, ale zawsze posprzataliśmy po swoim pupilu.... Gdyby ludzie sprzatali, bo truno zmusić do tego psa, nie byłoby potrzeby ustaiwania tabliczek....... ale prawda jest tak, że trawniki na blokowiskach to istne toalety.

Może widziałaś piękniejsze widoki..ja tez widziałam trochę widoków na całym swiecie..... i to na własne oczy, ale nauczmy się doceniać nasze piękno. Te drzewo z dywanem cebulic jest piękne....i może mam zły gust. Ale o gustach się nie dyskutuje Każdy ma swój i dzięki temu świat nie jest monotonny, jednostajny i nudny

O mamusiu,o mamusiu )))))))))))))))))))
Co to ja nie wiem jak wyglądają trawniki ?Czy ja napisałam,że jestem przeciwko zbieraniu,sprzątaniu ?
Mnie się tylko spodobał twój tekst kochanie
Ale się nakręciłaś )))))))))))
Daj spokój co tu uczyć Polaka miny psie zbierać jak ten sam człek ma problem z utrzymaniem czystości po sobie zwłaszcza w toaletach publicznych Co ciekawe panie wiodą w tym prym )))))))
Jestem za sprzątaniem kup absolutnie,powinny jednak gminy zadbać o więcej zielonych miejsc na osiedlach .

No i doszliśmy do wspólnych wniosków. Fajnie że sie z nami zgadzasz. Pozdrówka Marto.
Joanka 22:29, 15 kwi 2012

Macie rację dziewczyny. Nie mogę patrzeć na to co robią właściciele czworonogów.
Mamy piękną ulicę, wyremontowaną, cudnie obsadzoną zielenią i co? Mina na minie, minę pogania...... tragedia....
alinak 22:38, 15 kwi 2012

w Krakowie dają kary jak zobaczą że nie sprzątnęłaś......ale i tak potem wisi reklamówka z kupką na krzaczku , bo nie ma gdzie wrzucić , poza nielicznymi koszami problem jest w tym właśnie .
Bogda już nie mogę się doczekać aż pokażesz nowe kwitnienia w tym roku
Martek 22:58, 15 kwi 2012

Bożenko,a czy ja muszę pisać o rzeczach oczywistych nie lubię patrzeć na chodniki rozmoczonych ,kolorowych wielkich i małych kup .Szpaler jaśminu nie jest wstanie przebić tego smrodu.
Tak mi przykro,że tylko ja mam dobry humor,a co niektórzy nie
Jest wiele problemów ,które nas przytłaczają .Jestem też osobą ,która raczej zaczyna zmiany od siebie.Trudno wymagać od sąsiada,drugiej osoby czegoś czego się samemu nie stosuje.
Ja tylko zauważyłam też inną stronę medalu,że nie ma gdzie wyprowadzać zwierzaków ,a podatki się odprowadza.Te tabliczki to raczej służą zarabianiu kasy w takim wypadku jeśli nie ma specjalnego miejsca gdzie można się przejść z pupilem .Ale nie brakuje też miast ,które myślą ...jak Kraków .Nie do końca ,ale ...Osobiście mnie ten temat nie dotyczy chociaż psa mam
Rozbawił mnie tekst Asc i tyle
Ewa 09:53, 16 kwi 2012

Zaglądam,, bo u Ciebie Bogdziu zawsze ciekawie , a u mnie deszcz co mnie już martwi ,często zalewa mi ogród. A dziś pada mocno, nawet nie chce mi sie na codzienny poranny obchód wyjść, mimo nowych kaloszków
Mala_Mi 17:28, 16 kwi 2012

Bogdzia.....gdzie jesteś......???? Alez Cię długo nie ma......
Co kupiliście ciekawego????

Prosze bardzo, jak towarzycho się odpowiednie dobierze to i o psim gównie można dysputować
I całe szczęscie, że tak jest, bo tematów nam nie braknie....

Martuś.....ja tak poważnie, a Ty się śmiejesz........

Przypomniał mi się stary dowcip-zagadka (zaraz feministki mnie obsztorcują):

Dlaczego kobiety do siebie się uśmiechają???

Odpowiedź prawidłowa:

Bo nie mogą się pogryźć.

Ale nas to nie dotyczy....... ale obserwując otoczenie..niestety często jest to prawda
Martek 17:34, 16 kwi 2012

My mamy bardzo miłą ,pokojowo nastawioną feministkę na forum Asc
Martek 17:34, 16 kwi 2012

Na razie lecę myć podłogi,mam nerwa
Mala_Mi 17:37, 16 kwi 2012

Martek napisał(a)
My mamy bardzo miłą ,pokojowo nastawioną feministkę na forum Asc

Zgłupiałaś?????? Ja i feministka..... ja mówię, ze jestem ofiarą feminizmu! Praca w pracy, praca w domu..... przez te baby co im sie chciało głosować..... jakby były w dziejszych czasach to nie chciałyby bo i tak nie ma na kogo Ale to oczywiscie moje żarty..jak już mnie wsystko przerasta i nie radzę sobie ze wszystkim to psiocze na feministki

Co z moja dalią Martek??????? Wstawiła mCi foto i przegapiłaś.....
Mala_Mi 17:38, 16 kwi 2012

Martek napisał(a)
Na razie lecę myć podłogi,mam nerwa

Rozpędź się i do mnie, bo u mnie od tygodnia tylko odkurzane......a podłoga.. MASAKRA.