Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 21:44, 03 maj 2012

irena_milek napisał(a)
Marzence nie mówiłam, tylko w poście u Bożenki napisałam i Marzenka podłapała

Irenko nic się nie stało.
Mala_Mi 21:59, 03 maj 2012

Bogdzia napisał(a)
[

Gadanę Ania masz dobrą powinnaś zostac adwokatem, miałabyś dobrze płatną pracę i mniej absorbującą i po wysokościach nie musiała byś chodzic.Oj miała bys powodzenie jako adwokat. Zaraz pójdę zobaczyc rh.

Ha, ha, ha..... dostałam nawet kiedyś książke od autora z dedykacją "Adwokatowi diabła" tym adwokatem jestem ja W tym wypadku chodziło, że umiałąm panu Bogu świeczkę, a diabłu ogarek..i wszyscy byli zadowoleni.... aczkowleik dyplomata ze mnie żaden, bo pysk niewyparzony i gadam co myslę
agniecha973 22:00, 03 maj 2012

Bogdziu, i ja zapraszam do siebie. Może będziesz umiała zidentyfikować mojego rh, bo ja już nie wiem. Myślałam, że to Nova Zembla, ale jak otworzył płatki, to za jasny jest. Wklejam link, tylko klikniesz i już jesteś u mnie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1184-wszedzie-pieknie-ale-u-siebie-najlepiej?page=120
Milka 22:03, 03 maj 2012

asc napisał(a)

[

Gadanę Ania masz dobrą powinnaś zostac adwokatem, miałabyś dobrze płatną pracę i mniej absorbującą i po wysokościach nie musiała byś chodzic.Oj miała bys powodzenie jako adwokat. Zaraz pójdę zobaczyc rh.

Ha, ha, ha..... dostałam nawet kiedyś książke od autora z dedykacją "Adwokatowi diabła" tym adwokatem jestem ja W tym wypadku chodziło, że umiałąm panu Bogu świeczkę, a diabłu ogarek..i wszyscy byli zadowoleni.... aczkowleik dyplomata ze mnie żaden, bo pysk niewyparzony i gadam co myslę

Aniu, dyplomata musi być skutecznym kłamcą to najważniejsza z cech w tej profesji!
Milka 22:34, 03 maj 2012

Bogdzia napisał(a)

Marzence nie mówiłam, tylko w poście u Bożenki napisałam i Marzenka podłapała

Irenko nic się nie stało.

No to ok ulżyło mi
andziulka 22:52, 03 maj 2012

Bogdzia napisał(a)

Mam nadzieję, że moje azalie zakwitną i Zimna Zośka im nie zaszkodzi

Chyba nie będzie zimnej Zośki jak jest tak ciepło a sprawdź czy pąki się powiększają. U mnie trochę pąków na azalii pontyjskiej zmarzło ale tylko na jednej a mam trzy.Więc czekamy na azalie u Ciebie bo u mnie już prawie są.

Bożenko, pąki azalii i calsapa powiększają się Zaraz wstawię zdjęcie u mnie, to sama ocenisz
agniecha973 23:43, 03 maj 2012

Bogdziu, a gdzie szukasz takich zbliżeń kwiatów rh w internecie, żebym mogła swojego rozpoznać?
Ja znam stronę Ciepłuchy i ZSZP.
Bogdzia 07:33, 04 maj 2012

Zobacz tu Agnieszko
http://www.hirsutum.info/rhododendron/hybrids/index.php?start=1
Tam są ułozone alfabetycznie ale jak się nie zna trzeba przejrzec wszystkie. Zwracaj uwagę nie tylko na kolor kwiatu ale nawet na kolor kropek na płatku , na kształt liści i termin kwitnienia bo często różnice są prawie nie do wychwycenia.
Bogdzia 07:34, 04 maj 2012

andziulka napisał(a)

Mam nadzieję, że moje azalie zakwitną i Zimna Zośka im nie zaszkodzi

Chyba nie będzie zimnej Zośki jak jest tak ciepło a sprawdź czy pąki się powiększają. U mnie trochę pąków na azalii pontyjskiej zmarzło ale tylko na jednej a mam trzy.Więc czekamy na azalie u Ciebie bo u mnie już prawie są.

Bożenko, pąki azalii i calsapa powiększają się Zaraz wstawię zdjęcie u mnie, to sama ocenisz

Widziałam i zaraz pewnie zakwitna, oczywiście pokażesz nam zdjęcia.
Ewa 07:42, 04 maj 2012

Pozdrawiam i się smucę na brak czasu na ogrodowisko , bo goście tylko sie zmieniają, ach ten długi weekend