Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

edi75 10:09, 21 cze 2021

Marta cudna to twoja Ascot i ten buraczkowy kolor..mega
Martka 11:27, 21 cze 2021

Wiklasia, są jak gdyby nigdy nic, a przecież nie planowałam teraz apetyty rośnie, jednak muszę uważnie pooglądać świat i postudiować, bo nie sztuka posadzić kolejne kupię za rok z większym rozmysłem

Dragonka, Basiu, witaj i rozgość się Och tak, Mama była cudowną osobą, odeszła rok temu, 6 wspólnych lat upłynęło bardzo szybko. To był nadzwyczajny czas w moim życiu, bardzo dojrzałam i pozmieniałam priorytety... Basiu, nie wiem czy warto poświęcać zbyt wiele czasu niektórym decyzjom Trzymam się tego, co napisała w swojej książce Danusia, cytuję: "Gdy coś zaczniesz, skończ, bo się rozmyślisz i będziesz stać w miejscu." Stanie w miejscu bywa frustrujące Z drugiej strony nie można wciąż pędzić, czasem trzeba postać, by nie zagalopować się za mocno Każdy musi odnaleźć swoje ogrodowe tempo. Zajrzę do Ciebie wieczorkiem

Milunia, ta czerwień nie jest moją ulubioną, na rabacie z gaurami widziałabym ciemniejszy odcień, ale sama w sobie jest ładna, pełna. A co najważniejsze, posadzona tym razem fachowo

Johanka, dziękuję  Twoje gaury z różem One faktycznie przypominają motylki i pięknie falują na wietrze, oj mam widoki z kuchni

Roocika, ja swoje zaczęłam od następnego sezonu. Takie nieformowane też są piękne, tylko u mnie niewskazane ze względu na sąsiedztwo zbyt wysokie.

Kasiu, dziękuję za wiadomość. Nad garażem i w miejskiej zabudowie zawsze trochę cieplej niż wśród pól na gliniastej, zimnej glebie, ryzyko jest. Niewielka odległość, ale zupełnie inne warunki, co widzę na wiosnę najbardziej. Im więcej czytam o pierisach, tym bardziej widzę, że to może być w moim klimacie kapryśna roślina. Twój ogród na garażu zachwycił mnie Klon palmowy nie ma ponoć głębokich korzeni, więc gdybyś szukała... Masz też zacisze.

Agatorek, kolor to nie mój zestaw, ale poza tym bardzo ładna nie wiem, dlaczego wszystkim ona podoba się najbardziej. Mój faworyt estetyczny spośród obecnych w ogrodzie to... wielkokwiatowy Chopin Sama jestem zaskoczona.

Wiaan, Serby tnę po całości, góra i boki. To tu to tam. Nie wiem jednak, Dziewczyny, jak to się powinno robić fachowo, raczej intuicja, nie kopiujcie proszę

Edi75, na Ascot namówiła mnie Milunia, kwiaty piękne i pełne, takie peoniowe trochę. Kolor mnie zachwyca. Nie wiem tylko, czy ta róża nie potrzebuje lekkiego cienia, u mnie w pełnym słońcu. Poobserwuję.

Martka 11:29, 21 cze 2021

Drodzy, podzielcie się proszę radami w kwestii szpadla do kancików. Poszukuję i chcę kupić coś naprawdę dobrego, ostrego, dobrze osadzonego i na lata. Znalazłam coś takiego, co dobrze wygląda i dobrze kosztuje Czy ktoś zna tę markę sneeboer? Albo jakąś inną solidną?

https://www.sneeboer.com/en/garden-tools/edging-knife-with-steps-2/
Anda 11:38, 21 cze 2021

Jedna z najlepszych marek narzędzi ogrodowych.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Martka 11:42, 21 cze 2021

Ewo, dziękuję, w takim razie nie zwlekam. Szkoda tylko, że mają długi czas dostawy, do 8 tygodni
Anda 11:44, 21 cze 2021

Wypróbuj, czy 80 cm to odpowiednia dla Ciebie długość trzonka. Nie wiem, jaki masz wzrost
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Martka 11:47, 21 cze 2021

O masz, nie wzięłam tego pod uwagę 1.66m u mnie obecnie Jak to się fachowo dobiera? Rowery do wzrostu to wiem, ale długość trzonka?
Anda 11:51, 21 cze 2021

Tak, żebyś sie mogła dobrze na nim oprzeć rękoma, jak będziesz naciskać dół stopą Jesteś tylko 2 cm wyższa ode mnie, więc powinno być dobrze. Moja przycinarka ma dłuższy trzonek i jest to dla mnie niewygodne.
Martka 11:56, 21 cze 2021

Ewo, dziękuję za te szczegóły Nie mają w PL żadnego przedstawiciela, a jak patrzę na to co dostępne, Fi..., Ga... albo Wol... to naprawdę żal.
Anda 12:01, 21 cze 2021

Martko, zobacz tutaj

https://www.golden-rabbit.de/spaten/sneeboer/gartenger%C3%A4t/

dalej na stronie jest Rasenkantenstecher mit Tritt. Dostawa w ciągu ok. 8 dni, do PL może trochę dłużej, ale nie tak długo.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies