Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Juzia 23:41, 24 cze 2021

O kuźwa...

Edit. To przerażenie na widok opuchlaków... ale może też być zachwyt nad warzywami
Agatorek 00:29, 25 cze 2021

Martka, i nas wieczorem też było bardzo dziwne niebo. Wiatr ustał, zrobiło się jasno, jak w dzień. Myślałam, że będzie jakaś katastrofa (szło, tak jak u Ciebie, z południa). Ale skończyło się na mżawce i kilku błyskach.

Zbiory warzywne przednie, będzie pyszna wyżerka .

Judith 00:38, 25 cze 2021

Agatorek napisał(a)
Martka, i nas wieczorem też było bardzo dziwne niebo. Wiatr ustał, zrobiło się jasno, jak w dzień. Myślałam, że będzie jakaś katastrofa (szło, tak jak u Ciebie, z południa). Ale skończyło się na mżawce i kilku błyskach.

Zbiory warzywne przednie, będzie pyszna wyżerka .

Tak sie zrobiło na dworze, jak na prześwietlonym zdjęciu, prawda? Aż tak słabo mi sie robiło od tego widoku. A potem niesamowicie szybko przyszły czarne chmury i padało mocno, ale nie ulewnie ok. godziny. Zapowiadał sie armagedon, ale na szczęście tylko postraszyło.
Agatorek 00:50, 25 cze 2021

Myślałam, że to jakaś trąba powietrzna będzie albo coś podobnego.

Edit: porównanie z prześwietlonym zdjęciem bardzo trafne.
wiklasia 03:54, 25 cze 2021

Martka, tylko uważaj by nie czerpać korzyści z tego nierządu, co to się u Ciebie uskutecznia w zaciszu, na łonie natury, bo to chyba jest u nas karalne. Tak, że .... cicho sza.
Johanka77 06:15, 25 cze 2021

Martka napisał(a)

Oj, ten deszcz w takich dziwnych okolicznościach nadciąga do nas. U nas dziś dwie ulewy. Bardzo rzadko chmury nadciągają tu z południa, taki wieczorny widok widziałam po raz pierwszy. Bez strat, czego nie można powiedzieć o wszystkich polach i ogrodach, bardzo mi smutno.

O mamo!
edi75 08:07, 25 cze 2021

Marta piękne ogóreczki wyhodowałaś..no mega.Pomidorki również.Brawo
Martka 13:07, 25 cze 2021

Juzia kuźwa o, to dobre słówko, bardzo. Idealnie określa też przejście od sukcesu do porażki bez utraty entuzjazmu Co mi tam kuźwa opuchlaki, kiedy mam ogórki! A przy okazji wyznam, że tak okropnie brzydzę się je zbierać (opuchlaki nie ogórki), dotykać, w ogóle patrzeć na nie... to będzie dziś wyzwanie ze słoikiem.

Agatorek, Judith, to rozproszenie światła przed burzą było bardzo ciekawe, też pierwszy raz widziałam aż taką żółć. Właśnie armagedon, przypomniał mi się na ten widok film, który widziałam dawno temu o końcu świata, do ziemi zbliżała się inna planeta i miała w nią uderzyć... i przed końcem było tak żółto. Nieswojo się można poczuć z takimi zjawiskami w przyrodzie. Raz w życiu widziałam całkowite zaćmienie słońca, też niesamowite przeżycie, ale przepowiedziane, nie było zaskoczenia.

Wiklasiu, korzyści zdecydowanie nie mam szans czerpać z tego procederu będzie więcej osobników męskich opuchlaków, takie skutki. Choć samice bardzo dobrze sobie radzą i bez nich w kwestiach rozrodczych. Czytałam o pułapce z trocin, ale dla jednego czy dwóch zastawiać, kiedy reszta tabunami śmiga po ogrodzie? Czy to ma sens?

Johanka, oj wyglądało groźnie, ale tylko wyglądało. Patrzę na Twojego miłego awatarka i wyobrażam sobie, że cały czas jesteś w drodze nie pisz tylko postów na światłach

Edi75, dziękuję za uznanie naprawdę mega, ale zobacz sama, jak mi się warzywa na salony pakują! Czy to nie przesada?

Co teraz? Zostawić? Wyrwać? Róże zepchnięte na margines, ciska nawet nie widać.

Judith 13:39, 25 cze 2021

Ja bym wyrwała . Lubię porządek .
ryska 13:40, 25 cze 2021

Ogórki robią wrażenie, fotka nieba niepokojąca.
Zwrócę się do Ciebie o poradę jak hodować cytrusy gdy następnym razem mój małżonek przywiezie mi: metrową pomarańczę, doniczkę, worek ziemi, dwie flaszki nawozu i powie żebym się tym zaopiekowała
Ale doniczkę kupił super, pasuje mi do drzewka szczęścia