Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Martka 16:22, 28 cze 2021

ajka napisał(a)
Ale masz już piekne ogórki, u mnie jeszcze daleka droga do tego ... Pomidory podobnie.

Hakonechloe masz ładne, u mnie rosną słabo, moja ziemia raczej im nie służy, myślę czy ich nie wykopać i nie dosypać więcej piasku, bo nie lubią ciężkiej gleby.

Opuchlaków u mnie z roku na rok coraz mniej, kiedyś ich pełno łaziło po domu, chyba nicienie pomagają.

Ajka, ogórki i pomidory - kompost plus pogoda Hakonechloa rośnie ładnie, ale to dotyczy tych wypaśnych sadzonek, pozostałe, które były dużo mniejsze, wiadomo, mniejsza bryła korzeniowa i u góry też nie ma spektaklu jeszcze. Ona potrzebuje swojego czasu. Ale w kolejnych sezonach będzie czad, nie martw się, tak samo z cisami. Nabiorą tylko rozpędu
Johanka77 16:26, 28 cze 2021

No proszę! Zabaweczka
Agatorek 22:06, 28 cze 2021

Super przesyłka . Też mi się podoba pakowanie i liścik .

Pomidorki wyglądają na smaczne
Martka 22:16, 28 cze 2021

Anda napisał(a)
Super I jak szybko doszło Napisz, jak Ci sie pracowało tym nowym narzędziem.

Dziś była tylko mała przymiarka i długość trzonka jest optymalna, ostrze ostre. Optycznie to takie cacko Pod koniec tygodnia zabieram się za poważne prace
Martka 22:21, 28 cze 2021

Judith napisał(a)
Aaaaa! Ale pieknie zapakowane! To lubię .
Jesli mogę cis zasugerować, z własnego doświadczenia: nie czekaj na mokre podłoże. Przy suchym robi się ładny kant, przy mokrym może osiąść, szczegolnie gdy na świeżo zrobiony kant nadepniesz w czasie pracy.

Judith, ale myślisz, że to też dotyczy gliny? W instrukcji była mowa o tym właśnie, by nie kancikować, gdy jest sucho. Spróbuję w jednych i drugich okolicznościach Dziękuję za wskazówkę
Martka 22:22, 28 cze 2021

Johanka77 napisał(a)
No proszę! Zabaweczka

Johanka, zabaweczka szybko pójdzie w kąt oj, w kant miało być 
Martka 22:23, 28 cze 2021

Agatorek napisał(a)
Super przesyłka . Też mi się podoba pakowanie i liścik .

Pomidorki wyglądają na smaczne

Aga, nawet taśma była papierowa do kartonu, nie plastikowa. Zawsze mnie wkurza, jak muszę później odklejać te taśmy z kartonów, zanim dam do sortowanych śmieci.
Jagodaa 22:32, 28 cze 2021

Martka napisał(a)

Aga, nawet taśma była papierowa do kartonu, nie plastikowa. Zawsze mnie wkurza, jak muszę później odklejać te taśmy z kartonów, zanim dam do sortowanych śmieci.

Mam to samo! często kupuję coś eko, a paczka w folii i poklejona taśmą plastikową .

Niech szpadelek dobrze służy .
Judith 22:35, 28 cze 2021

Martka napisał(a)

Judith, ale myślisz, że to też dotyczy gliny? W instrukcji była mowa o tym właśnie, by nie kancikować, gdy jest sucho. Spróbuję w jednych i drugich okolicznościach Dziękuję za wskazówkę

A, no, pani kochana, z gliną doświadczenia nie mam. U mnie piach .
Nowa12 23:14, 28 cze 2021

My też niedawno kupiliśmy sobie szpadelek do kantów ale zwykły z firmy na F . Nie taki elegancki jak Twój .