Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Martka 20:53, 11 lip 2021

Początkująca ogrodniczka w zachwyty wpada łatwo. Zaczyna postrzegać świat z innej perspektywy, ale ona sama także zaczyna być odbierana... inaczej i może nie zawsze zgodnie z jej oczekiwaniami?
Wycieczka rowerowa mazowieckimi polami, łąkami i lasami. Cudownie jak zwykle, ale... automatycznie uruchamiają się w początkującej ogrodniczce pewne odruchy, czy tego chce czy nie:
1) rozpoznawać rośliny
2)analizować kompozycje łąkowe - kolory, faktury, rozmieszczenie
3) fotografować powyższe
4) pielić napotkaną chwastnicę!

Po wycieczce rowerowej: Ach, super było, to jak, kiedy następna? .... Padają wymijające odpowiedzi, że się zobaczy... Oglądam na spokojnie zdjęcia. No cudowne są te łączki... niedościgniona perfekcja, bogactwo "nasadzeń", jakiż sens miałyby wycieczki rowerowe bez tych zachwytów???

Martka 21:05, 11 lip 2021

ajka napisał(a)
Marta ale masz już dużą kolekcję klonów. Chyba muszę rozglądnąć się za jakimś nowym Uwielbiam je, tylko warunki u mnie mają słabe.

Aniu, masz tak blisko na Bielany Czasem długo szukamy tego upatrzonego, czasem widzimy coś na żywo i chcemy go od pierwszego wejrzenia. U mnie też brak warunków idealnych, ale zobacz, co się dzieje u Magleski...
ajka 23:01, 11 lip 2021

Martka napisał(a)

Aniu, masz tak blisko na Bielany Czasem długo szukamy tego upatrzonego, czasem widzimy coś na żywo i chcemy go od pierwszego wejrzenia. U mnie też brak warunków idealnych, ale zobacz, co się dzieje u Magleski...

U mnie po pierwsze patelnia, a po drugie wygiwzdajów. Przyznaj, że to jednak nie najlepsze warunki dla klonów A w szkółce na Bielanach jestem mniej więcej raz w tygodniu, więc serce jeszcze bardziej się rwie Chyba kupię jakiś z tych miniaturowych.
Juzia 23:18, 11 lip 2021

Martka napisał(a)

Łączki kwitnące, to jeszcze zwykłego ludzi zachwycą... ale jak ja się zachwycam takimi widokami, to się na mnie patrzą jak na dziwadło

Martka 23:26, 11 lip 2021

Juzia, ale zawsze tak miałaś? Ja kiedyś tak nie piałam na takie widoki. Teraz nieznośnie
Martka 23:27, 11 lip 2021

ajka napisał(a)

U mnie po pierwsze patelnia, a po drugie wygiwzdajów. Przyznaj, że to jednak nie najlepsze warunki dla klonów A w szkółce na Bielanach jestem mniej więcej raz w tygodniu, więc serce jeszcze bardziej się rwie Chyba kupię jakiś z tych miniaturowych.

Aniu, warunki nie są optymalne. Ale jakoś u Magleski podobnie i klony mają się świetnie. Zastanawiam się, gdzie tkwi sekret?
Agatorek 23:31, 11 lip 2021

Martka napisał(a)

Agatorek, a ja z utęsknieniem czekam na Twoje klony nad oczkiem jeśli zrobisz kiedyś dni otwarte ... to wiesz...

Zrobię, nie wiem jeszcze, czy w tym roku, ale w przyszłym na pewno będą .
Agatorek 23:32, 11 lip 2021

Martka napisał(a)

O kurczę. Cudowny widok
MiluniaB 23:36, 11 lip 2021

Martka bardzo podoba mi się klon Sango Kaku - hmmm gdzie by go u mnie wcisnąć oto jest pytanie.

Orange Dream inny od mojego. Czy to na pewno on?

Edit. Na późniejszych zdjęciach jak OD - myślę, że nie ma pomyłki.
MiluniaB 23:39, 11 lip 2021

Martka piękne trawy - kupiłaś internetowo?

Edit. Już doczytałam gdzie kupiłaś. Takie niepozorne ogrodnicze potrafią zaskoczyć