Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Martka 22:38, 26 sie 2021

Alija napisał(a)
Marta! Można powiedzieć, że całościowo ogród prezentuje się bardzo dobrze. Jest super!

A w ogóle to zimno i mokro. W sobotę ma być u nas słoneczko.

Alicjo, dziękuję za miłe słówka jest coraz lepiej i ciekawiej mimo że zmian czeka mój ogród jeszcze wiele. Ostatnio bardzo mocno drążę temat oranżerii ogrodowej, kiedyś już o tym myślałam, być może uda się w nowym sezonie. Próbuję ustalić, jakich producentów warto wziąć pod uwagę.

Alicjo, słoneczka życzę 

Agi2006 22:40, 26 sie 2021

Hej Martus. Dawno mnie nie było. Ale u Ciebie bujnie. Poranek bardzo nostalgiczny. Czytałam o kłopotach z hakone a teraz te jezowki. Sama nie wiem co napisać. Ale ja tez czekalabym na przesyłkę z kwieciem. ..
Martka 22:49, 26 sie 2021

Aguś, właśnie u Ciebie byłam, kiedy Ty u mnie miło Cię widzieć! Tak, ogród zaczyna nabierać kształtów "młodziana". Nie mam szczęścia do zakupów internetowych ewidentnie. Takie jeżówki to zaakceptowałabym może w maju, ale nie teraz... Hakonechloa nie będzie chyba trawą dominującą, coś jej nie służy, nie mogę rozgryźć cały czas, o co chodzi. Jednak ciekawostka, mam 3 donice których jeszcze nie posadziłam do gruntu, tam hakonechloa zachowuje się tak samo dziwnie: mają brązowe plamy i zaczynają marnieć. O co może chodzić... inne rośliny rosną, te nie chcą...
Rojodziejowa 23:01, 26 sie 2021

Martuś… no bidne te jeżowiątka…
Judith 23:49, 26 sie 2021

Nie przesadzasz. Reklamuj. W środku jezowkowego sezonu przysyłać takie coś?
A trzeba było skoczyć do LM .
Martka 23:59, 26 sie 2021

Asiu, Judith, naprawdę za 16 zł taka sadzonka to brak przyzwoitości... niestety zasypała mnie lawina obowiązków i pomyślałam, że ułatwię sobie życie... a tu takie kwiatki. A raczej kwiatków brak.
ajka 00:06, 27 sie 2021

Uh Nie załapałam się na twoją fotę Jeżówki słabe, ale czy reklamacja coś da? Szpaler hortek już całkiem fajny.
BASIA8 06:57, 27 sie 2021

Poranne zdjęcia magiczne. Reklamuj jeżówki, teraz jest sezon i powinny być bogate sadzonki. Ach te firmy. Ręce opadają.
Johanka77 07:08, 27 sie 2021

Marta świetne te szerokie kadry!
Pierwsze zdjęcie pokazuje bardzo dojrzałą rabatę.

Takich nam trzeba więcej
Johanka77 07:10, 27 sie 2021

Martka napisał(a)
Swego czasu pisałam, że już niczego nie zamówię przez internet. Ostatnio miałam mało czasu na poszukiwanie jeżówek i z braku czasu postanowiłam złamać tę zasadę, w końcu jest sezon na nie, powinnam otrzymać dobre sadzonki z rekomendowanej szkółki. Kara dopadła mnie z całą swą demaskatorską mocą dla mojej niekonsekwencji.
Ha, dziś znalazłam taką oto przesyłkę, kilka ostro podpędzonych, młodych sadzonek, tylko jedna z nich w fazie kwitnienia, reszta nie ma ani jednego pędu, z pewnością nie tak wygląda bylinowy raj, natomiast tak właśnie brzmi nazwa szkółki i wydawać by się mogło, że to do czegoś zobowiązuje. Chyba czeka mnie reklamacja... czy przesadzam???

Szczerze jestem zaskoczona!
Oni zwykle ładne okazy wysyłali.

Natomiast powiem szczerze, żadna kupiona rok temu online pomimo, że dorodna, nie przetrwała mi zimy.
Ja jeżówki już tylko lokalnie… nawet te z LM lepsze.