Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Agatorek 19:53, 28 sie 2021

Miskanty skradły moje serce ❤️. Chyba nie widziałam nigdzie indziej piękniejszego szpaleru.
Nie potrzebują żadnych dodatków. Cudne są.
Wiolka5_7 19:54, 28 sie 2021

Szpaler miskantów boski !
Fajnie ,że uwzględnili reklamację
Rojodziejowa 20:46, 28 sie 2021

Miskanty świetne, nawet im tam w nogi nie patrzę, bo w sumie wzrok tam nie ciągnie - wyglądają cudnie. Taka fotka niby robocza się nie liczy - próbuj dalej
Nowa12 21:41, 28 sie 2021

Ta szkółka jest naprawdę sprawdzona i fajna i bardzo chwalona w necie. Byłam u nich stacjonarnie w tym roku i mieli piękne sadzonki jeżówek. Stacjonarnie jeszcze rabat dają więc cena była naprawdę super. Być może wycofują się już z tych odmian więc nie mieli ładnych okazów. Mi mówili że zamawiają teraz jeżówki w większości od jednego sprawdzonego producenta, który np. produkuje odmiany Sunseekers więc mają wszystkie kolory. Generalnie bardzo fajni i mili właściciele z sercem do roślin.
Ja w zeszłym roku dostałam z innej szkółki też niekwitnące a w tym roku pięknie zakwitły także z Twoimi na pewno też tak będzie .
Joann 23:55, 28 sie 2021

Piękny ten szpaler i bardzo kuszący Kto by tam patrzył w nóżki
Martka 09:36, 29 sie 2021

Roocika, też tak myślę, lepiej poinformować klienta rzetelnie i nawet jeśli sprzedawać, to albo w promocji ze względu na okoliczności, albo opisać jak wygląda sytuacja. Szkółka ma dobre opinie i potwierdziła, że też klasę, stało się tylko to, że moja rabata nadal nie ma widocznych oznak jeżówek Pomidorków Twoich szkoda. Coś zmienisz w przyszłym sezonie? Folia?

Agatorku, tak, lubię ten kawałek ogrodu (oprócz aktualnych jego dołów miskanty to zdecydowanie trawy do Twojego ogrodu, chcą miejsca a Ty je im możesz dać. Wadę mają jedną, na wiosnę jest masa biomasy do obrobienia. Do tej pory wycinałam nożycami do żywopłotów, aż ustaliłam, że na świecie istnieje coś takiego jak nożyce elektryczne! nabyć je muszę wraz z jakimś sprzętem do szatkowania

Wiolu, w sumie to ogród żyje tylko trzy miesiące bez tych traw, poza tym są stałym i niezawodnym elementem krajobrazu. Do tego lubimy ich igraszki z wiatrem

Rojodziejowa, o masz, a porozrzucane worki to co, nie liczą się?

Ago Nowa12, podczas rozmowy właścicielka zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie, tej szkółki z pewnością nie można przekreślać, zna ją też Wiaan, tutaj ... popełnili błąd komunikacyjny.

Joann, szpaler ma więcej zalet niż wad ... jednak z tej strony działki nie muszę się specjalnie osłaniać, w innym przypadku drażniłaby mnie nieobecność osłony przez trzy miesiące

Wiaan 10:41, 29 sie 2021

Marta szpaler miskantów ekstra, ten sezon przyniósł u Ciebie wiele nowosci ale też i wytężonej pracy, zakupów. Odkrylaś że chcesz mieć róże i inne kwiaty jaki zadbany masz trawnik, taki soczyście zielony.
Biorę przykład od Ciebie i będę najpierw wycinać darń na powiększanie rabat i dopiero pozwolę mężowi położyć kostkę

Nie mogę się doczekać u Ciebie przyszłego roku i momentu jak bedziesz formować kostki z cisów czy grabów Za serce jakie wkladasz w ogród on sie szybko odwdzięczy

Czy cebulowe będziesz sadzić?
Agi2006 12:32, 29 sie 2021

Martus a ja wcale się nie dziwię ze firma uznała reklamację i do tego tak szybko. Znając Twój talent pisarski, fantastyczny i obrazowy sposób opisywania rzeczywistości nie mogło być inaczej. Mam nadzieję że u Ciebie nie leje tak jak u nas.
LIDKA 14:45, 29 sie 2021

Miskanty świetne.
Trawnik jak dywan shaggy
Rabaty dojrzewaja i nabieraja kolorow min dzieki dosadzankom.

Życze Ci żeby marzenie o Oranżerii się spełniło.

A u mjie dzis powstał plan na zmiane na rabacie bukowej.
I to przez Ciebie i Twoje miskanty.
Mąż chce trawy wiec w przyszłym roku przesadzanie i poszerzanie będzie.

W zimie zrobie plan.

Pozdrawiam Martuś.

ElzbietaFranka 15:03, 29 sie 2021

Martka napisał(a)
Przebiegłam wzrokiem szpaler miskantów z bólem patrząc na nieopielone doły. Nie mam powodu do dumy, od początku sezonu nie udało mi się odhaczyć tego punktu, choć był na każdej możliwej liście zadań do zrobienia. Jednak skoro Roocika ubolewa, że mało na forum roboczych zdjęć, to proszę bardzo, Asiu, ku pokrzepieniu serc I szybki quiz: czy Martka odchwaści wreszcie w tym sezonie miskanty? TAK? NIE? ... póki co, sezon trwa, a lista zadań jest.

Jak ja bym zaczęła pokazywać swoje robocze pewnie więcej by było roboczych niż tych którymi mogę się pochwalić.

Gracki piękne też ich mam sporo, rosną bez opamiętania. W tym roku podzieliłam 2 szt i zrobiłam 6 szt Tak się rozrosły, że znowu większe niż przed podziałem.
Jeszcze coś mnie nawiedziło czytając wątki, że nie wszystkie są grackami niektóre z nasion i dokupiłam 6 szt i znowu urosły. Nie widzę różnicy między jedną odmiana a druga.

Pod trawy posadz rumianke bardzo ładnie zadarnia. Nie będziesz pieliłam. Ja to biorę motykę i hakuje jak słoneczna pogoda wszystko wyschnie.
Kostka woda z octem.