Agatorku, dziękuję

zaczynam doszukiwać się w moim ogrodzie klimatów
Ajka, tak jak napisałaś u siebie, najważniejsze, że drzewko się podoba, jego nazwa jest wtórna
Roocika, dziękuję, my tu sobie na forum czasem narzekamy, a tymczasem ogrody robią swoje
Agi, klonik na zdjęciu to Skeeters Broom, powinien mieć zwartą sylwetkę i rosnąć jako niewysoki krzaczek. Czy tak będzie?

Na wiosnę był żywoczerwony, teraz jak widać, a ciekawa jestem jesiennego przebarwienia.
MartaCho, tu opisałam, jak zakładałam tę rabatę.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/10902-w-ogrodku-martki?page=166#post_8
Zanim założysz ją na trawniku, dobrze jest zrobić wertykulację albo skosić go jak najniżej, tak mi się wydaje.
Alicjo, poranek czaruje na swój sposób, a zakupy - wskazane, by zachować formę sprawnego sadzenia
Reniu, bardzo mi miło, Twoje zdjęcia też śledzę na bieżąco, zawsze wyprawiasz foto-uczty, wczoraj nie zdążyłam skomentować, ale byłam i miód i wino piłam
Haniu, ogród to zdrowie, bezdyskusyjnie

Dziś wróciłam na takim wk...e (piiiiip), że poczułam to kojące działanie ogrodu namacalnie, puls obniżył się natychmiast

Ten zakątek nowo obsadzany będzie miał charakter drzewkoeo-krzewowy, tu raczej będzie mało bylin, planuję tu minimum atencji. Zgadnij, kto mnie zainspirował?
Maglesko, na oranżerię 12 tygodni trzeba czekać, a z Twoich okolic firma

Grudzień-styczeń przyjdzie towar, a potem czekanie na brukarzy. Z tymi gorzej... oby nie 12 miesięcy

bo przebranżowię się

dziękuję, że zajrzałaś
Wiaan, dziękuję, klony bardzo lubię oglądać, jeszcze miejsce na kilka jest

jeśli coś mi tylko wpadnie w oko. Co poradzić na bzika. Lubię tę ich delikatność.
Milko Irenko, witaj

wyklują się nowe? małe trzmielinki? muszę o tym poczytać

ale już wiem, że tymi czerwonymi koralikami lubią się żywić ptaszki.
Nicol21, zgadzamy się

gdy widzę coś ładnego i mam miejsce - biorę, sprawa jest prosta. Skomplikowana zrobi się, kiedy miejsca zabraknie...
Edi75, dziękuję, czekam na Twoje jesienne