Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Martka 21:13, 10 maj 2021

Dziś ostatni dzień z serii wolnych, był wir ogrodowy, a od jutra wir pracy. Dlatego dziś dokończyłam zrywanie darni na rabacie grabowo-cisowej (ma dobre 14m2, dziś miałam jakieś 6), cała będzie pokryta falującą hakonechloa.

Udało mi się też posiać warzywa i wsadzić sadzonki ogórków, które dostaną stelaż i będą się po nim pięły do góry. Robiłam to tak dokładnie, że aż z poziomicą A na serio, to bardzo się przydawała do przytrzymywania opakowań, bardzo wiało.

I co, i mam na razie taki etap, że naprawdę cieszę się na pracę, będzie czystym odpoczynkiem od ogrodu Dobrego wieczoru!
Martka 21:18, 10 maj 2021

Juzia napisał(a)
No tempo to masz kobieto kosmiczne!

Juzia, chcę przebrnąć i pić winko jak Johanka
Martka 21:20, 10 maj 2021

Johanka77 napisał(a)
O Mamo! 50???

Sama zobacz, ile tej powierzchni do obsadzenia. A jeszcze szpaler hortensji 11m i pomniejsze rabatki. Za rok będę produkowała sadzonki na masową skalę
sylwia_slomc... 21:32, 10 maj 2021

Martka napisał(a)

I co, i mam na razie taki etap, że naprawdę cieszę się na pracę, będzie czystym odpoczynkiem od ogrodu Dobrego wieczoru!

Ha ha ha przesyt ogrodu masz wrócisz potem ze zdwojona siłą i nowymi pomysłami
Juzia 21:33, 10 maj 2021

Martka napisał(a)

Juzia, chcę przebrnąć i pić winko jak Johanka

Ja też tak zawsze myślę. Zrobić i zapomnieć.
Tylko w ogrodzie się nie da. Zawsze jest coś do zrobienia

Agatorek 22:52, 10 maj 2021

No kobieto, zrywanie darni robisz w tempie ekspresowym .
Uśmiałam się z tej poziomicy . Ale najlepsze jest to, że byłabym w stanie w to uwierzyć
Martka 07:27, 11 maj 2021

Sylwia, jak Ty wytrzymujesz tyle emocji w Twoim ogrodzie? Każdej roślince i każdemu zwierzątku poświęcić troszkę uwagi i zachwytów

Juzia, oczywiście że dokarmiamy się czasem słodką iluzją  a prawda jest brutalna! harówka na zawsze!

Aga, darń nie idzie ekspresowo... niestety swoje trzeba wypocić Ale! Widzę zaletę zakładania rabat w miejscu po trawniku: nie ma perzu, chwastów, trawa nie pozwalała niczemu rosnąć, po prostu cudownie przygotowane rabaty! To wynagradza trudy.

A dziś rano poobcowałam sobie z klonem dissectum garnet tak było:

Dobrego dnia!
edi75 08:20, 11 maj 2021

Marta dziękuję za odwiedziny.Dobrze jak ktoś spojrzy i cos podpowie.Na pytania odpwiedziałam na moim watku.Pozdrawiam kochana
edi75 08:47, 11 maj 2021

Martus jeszcze odnośnie pomidorów ..moim zdaniem nie sadz bardzo głęboko.
BASIA8 09:01, 11 maj 2021

Zostawiam wielkiego buziaka
Co do trawek to kupione na bazarku jako nn - piękne były przez dwa lata i niestety zgniły po zimie. Dziś tylko wspomnienie po Nich. Pięknie praca wre u Ciebieklonik w słoneczku jak gwiazda na wybiegu
Pozdrawiam i miłego życzę.