Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Martka 07:34, 15 maj 2021

sarenka napisał(a)
stacjonarnie kupujesz drzewa?

Znasz klony które mają ładne zielone liście? Ten shirashawy czytam,że w cię takie będzie miał,a może są też inne?

Tak, wszystkie drzewa kupowałam stacjonarnie i tak jest moim zdaniem rozsądnie, o ile możliwe.
Wiele jest klonów, które mają zielone liście, zależy jakiego szukasz i jak chcesz, aby się przebarwiał. Bardzo polecam wątek o klonach palmowych https://www.ogrodowisko.pl/watek/59-klon-palmowy-acer-palmatum, a na szybko zielone palmowe to np. Dissectum, Ryu sei, Emerald lace. Jest ich wiele, każdy ma inny liść, inaczej się przebarwia, na pewno znajdziesz coś dla siebie.
Martka 07:37, 15 maj 2021

dominka napisał(a)
Martka piękny okaz kupiłaś klonu shirashawy.
Ja swój oglądam, bo zaczynał puszczać listki, a po kwietniowych mrozach nic się z nim nadzieje. Mam nadzieję, że ożyje.

Dominka, ma jakieś liście? Mógł przyhamować, Nicole21 pisała wcześniej, że po takiej akcji klon potrzebuje ciepła i stabilnych warunków, miejmy nadzieję, że zbierze się, u mnie tak dostał Orange dream, ma listki, niektóre gałązki wypadły.
Martka 08:01, 15 maj 2021

Grujecznik też wczoraj posadzony! Ten mały kwadracik jest oczywiście zapowiedzią ... kolejnej rabaty Tej nie było w planach, ale jednak być musi. Grujecznik będzie miał towarzystwo miskantów Morning Light i resztę, na razie ją obmyślam, sugestie mile widziane

sarenka 08:55, 15 maj 2021

Dzięki. Zaczęłam czytać ten wątek o klonach
Johanka77 08:58, 15 maj 2021

Martka napisał(a)
Grujecznik też wczoraj posadzony! Ten mały kwadracik jest oczywiście zapowiedzią ... kolejnej rabaty Tej nie było w planach, ale jednak być musi. Grujecznik będzie miał towarzystwo miskantów Morning Light i resztę, na razie ją obmyślam, sugestie mile widziane

Nie wiem, jaka duża będzie rabata. Ale polecam same ML, ewentualnie przy większej rabacie coś Ba obrzeża. Ja mam hakone oczywiście
Ale Red baron też je fajnie podbije.
Johanka77 09:01, 15 maj 2021

Martka napisał(a)
Roocika, Agatorek, dziękuję, zakupy klonowe już posadzone

Juzia, hahaha klony klonują się na potęgę.

Marlenaa, Shirasawy wylądował tu gdzie stał próbnie, ma słońce od 11.30, miło będzie go widzieć "kątem oka" przez okno/okna. Więc blisko domu. Wygląda to tak, ale nie wchodzi w światło okna.

Drugi Atropurpureum dołączył do pierwszego Atropurpureum i zrobiła się parka. Rabata przez to powiększona, uznałam że wcześniejsza wersja była nieproporcjonalnie mała. Coraz odważniej kroję te rabaty
Tu siedzą dwa, a rabata w robocie. Przypomnę, że wcześniej w tym miejscu miałam 3 skrzynki warzywne.

Oraz nowość, która mnie wczoraj uszczęśliwiła bardzo: sekator dla leworęcznych! nareszcie coś w sam raz i do tego ciacha nadzwyczajnie.

Dzieje się, jestem bardzo szczęśliwa i znów mam chęć kopać!

A ja to przegapiłam!!!! Ooooo!!!!

Fajne klony i najlepszy na świecie sekator! Też mam Felka

Kiedy wyrównanasz wreszcie tę rabatę? kształt ma osobliwy... hahaha!
eVka 10:14, 15 maj 2021

Marta, jakie zakupy!!!! Shirasawy Aureum to nasz must have!!! Jak ja Ci go zazdroszczę, u nas kosztuje jakiś totalny majątek. Mogę wiedzieć ile za niego zapłaciłaś?

Inne nabytki też piękne.
Zerkniesz do mnie, zrobiłam fotkę klona siewki i myślę, że to Brilantissimum. Może ocenisz.

Z Felco będzie Pani zadowolona, to mój pupilek.
Kupiłaś sobie dedykowana ostrzałkę, jego trzeba często ostrzyć żeby był jak brzytwa. Ostrzałka wygląda jak pilniczek do paznokci.
edi75 10:33, 15 maj 2021

Marta wzięłam przeciwbólowe to może przetrwam dzisiejszy dzień. SUPER zakupy kliniki bardzo ładne ... Sekator oby był wygodny. Mój mini sad... Dzięki że się podoba
Roocika 12:38, 15 maj 2021

Bardzo ładny grujecznik, fajnie wyprowadzony
Marlenaa 13:20, 15 maj 2021

Martka napisał(a)

Pięknie się w pasował A nie masz zamiaru połączy tych rabat?