Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

edi75 10:31, 10 maj 2021

Wyszła bardzo ładna rabata.. ale masz tempo
Roocika 10:59, 10 maj 2021

Martka napisał(a)
Piękna niedziela i pogoda, upragnione ciepło, tak upragnione że aż dziwne w odbiorze Hakonechloa rośnie w oczach, albo tylko moja wyobraźnia to widzi Na razie nazywam ją odmiana "niespodzianka". Będzie albo Beni Kaze, albo bezodmianowa. Ale właśnie to trio jest moim ulubionym: cis, grab i hakonechloa!

Potrzebuję jeszcze hakonechloa do obwódki na szpaler hortensji i rabatę grabową z kostkami cisowymi. Od jutra szukam dalej

Bardzo fajnie wyszły te kolory

Widać, że mąż radość z tej pracy
U nas dopiero dziś ładnie ale wieje tak, że głowę urywa.
Moja alergia nie jest zadowolona
edi75 11:16, 10 maj 2021

Marta to dobrze Ci idzie ..zajrzyj do mnie może cos podpowiesz
nicol21 11:45, 10 maj 2021

Super! będzie pięknie. a jesienią możesz dodać np czosnki
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Marlenaa 15:30, 10 maj 2021

Marta w takim tempie w jeden sezon ogród zrobisz
LIDKA 16:12, 10 maj 2021

Roocika napisał(a)

Bardzo fajnie wyszły te kolory

Widać, że mąż radość z tej pracy
U nas dopiero dziś ładnie ale wieje tak, że głowę urywa.
Moja alergia nie jest zadowolona

Ładnia rabata.
Agatorek 17:21, 10 maj 2021

Wiaan napisał(a)
Marta poszłaś jak burza Twoje trio jest super, bardzo mi się ta rabata podoba, klony piękne, dziś o tym samym myślałam jak fajnie wygląda przy świetle o zachodzie słońca hakonki bardzo ladne i co za różnica jaka odmiana jak są ładne ja mam też problem z ich kupnem, a pod konie lata w Casto... były sadzonki po 5 zł, oczywiście bez nazwy i ja głupia nie wiedząc jakie to są jak już pojechałam to kupiłam 5 ostatnich. Gdybym nie skupila sie na nazwie to mialabym masę za grosze.

W LM też były po kilka zł. Muszę w tym roku o tym nie zapomnieć
Martka 20:55, 10 maj 2021

Johanka, dziękuję spełniłam moje marzenia o hakonechloa a w drodze pod koniec tygodnia 50 kolejnych... już nie takie duże, ale właściciel szkółki był tak miły i wysłał mi zdjęcie, wygląda to przyzwoicie i mam nadzieję, że taka przyjdzie.

Wiola, wiem a one chyba Ciebie

Agatorek, Aguś, zgadzamy się. Właśnie muszę dokupić jednego na rabatę z Atropurpureum i powiększyć ją. Olśniło mnie dziś.

Wiaan, mamy podobne odczucia, pewnie nie jesteśmy pierwsze, ale ja to piękno bordowych klonów dopiero odkryłam, wcześniej w ogóle nigdy nie obcowałam tak blisko z klonami a takie okazje jak w C. to trzeba łapać, ale jak się wie co jest czym

Edi75, dziękuję  ale nie myśl, że ona tak szybko powstała, myślę że wymagała dobrych trzech dni pracy. Przygotowałam ją wcześniej, a to najbardziej czasochłonne.Zerknę do Ciebie oczywiście, doradzę jak potrafię, ale ja początkująca

Roocika, praca ciężka, wiesz jak jest, ale zaczynam widzieć efekty, a nie tylko szpadel, ziemię i robaki

Nicol21, czosnki w planach, ale jakie odmiany - muszę rozeznać materię, nie miałam jeszcze nigdy przyjemności. Od Toszki też gdzieś czytałam, że ona sadziła czosnki w pojemnikach, potem wyjmuje pojemniki, aby nie uszkadzać korzeni hakonechloa, zastanawiam się nad tym, ale to jeszcze nie ten czas

Marlenaa, taki jest plan, ale na pewno w przyszłym będą poprawki i w kolejnych latach też

Lidka, dziękuję  rabata bardzo minimalistyczna, ale takie były założenia. Część rabat bardziej bylinowa, część oszczędna, bym dała radę to wszystko utrzymać w jakimś przyzwoitym stanie i porządku.

Agatorek, dobrze wiedzieć, mam niedaleko nie sądziłam, że takie cuda dzieją się na koniec sezonu  

Juzia 20:59, 10 maj 2021

No tempo to masz kobieto kosmiczne!
Johanka77 21:03, 10 maj 2021

O Mamo! 50???