Johanka, dziękuję za zdjęcie Twojej BKaze. Wygląda podobnie do tej, którą kupiłam. To też będzie pięknie
Dziś rano pomyślałam to samo, co napisałaś,
Milunia, nie będzie taka to będzie inna odmiana i też będzie dobrze, to nadzwyczajna trawa. Co do rabaty, nie jest to jeszcze ideał, posadziłam patyczki cisa i dlatego go nie widać, ale sama myślałam nad ich dosadzeniem. Nie wykluczam powiększenia tej rabaty, chodzę i oglądam i wyczuwam, co tu będzie optymalne. Problemem jest jodła koreańska przed domem i tym samym przed tą rabatą, jakoś nie pasuje mi i nie mam pomysłu, jak ją wciągnąć w całość, żeby też nie zrobić sobie od razu 30m2 rabaty. Na razie przed ogródek będzie tymczasowy, widzę. Na dobry i porządny to trzeba dużo darni wyrzucić, a ja po 3 tygodniach bezustannego kopania jestem mało entuzjastycznie do tego nastawiona
Agatorek, wysiewy w poniedziałek. 7m2 to nie jest dużo ale sałaty wszelkiej maści, trochę marchwii i buraka i 3 krzaczki ogórków zmieszczą się. Pomidory będą w rabatach posadzone w donicach. Jarmuż i kapusta też. Taki eksperyment zrobię.
Juzia, ropuszki jeszcze nie adoptowałam

udam się na poszukiwania.
Milka, Irenko, jak porównuję ze zdjęciami Johanki, to nawet wydaje mi się, że to jest BK... ale ta ciemnych liści nie ma. Dość jasna zieleń. Może faktycznie za wcześnie, żeby to stwierdzić. Ja na żywo nigdy nie widziałam ani BK, ani bezodmianowej. U Ciebie piękne hakone i jeszcze w ogóle chłonę po wizycie
Roocika, kupuj koniecznie hakonechloa, te trawy robią w ogrodzie robotę. Skrzynie w poniedziałek dostaną nasiona.