Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Mary 21:47, 17 maj 2021

Martka napisał(a)
Mary, nie mogłam go nie zabrać ze sobą. Jakie mu do towarzystwa tulipany posadzić na jesień, dumam?

Wysokie, bo on duży jest.
Mogą być różowe, żeby tak energetycznie było.
Marlenaa 23:15, 17 maj 2021

Super, że połączysz rabaty Pięknie wszystko się zieleni. Dużo sił życzę na kolejne darniowanie
Martka 07:47, 18 maj 2021

Basia8, super wycieczka u mnie glina i jakiś biegun zimna, oraz bezdeszczu, wszędzie w okolicy pada i ciepło, a tu nic z tych rzeczy ziemia sucha już, deszczu raptem godzina przez ostatnie 2 tygodnie.

Agatorek, takie umyte, podeszczowe roślinki uwielbiam oglądać i wąchać

Edi75, pomidorki mobilne to eksperyment, ale widziałam u Pawła, że też tak miał, dam znać jakie efekty.

Ajka, Brilliantissimum znalazłam w szkółce, chudy patyk, donica 1,5l, prawie za darmo, to był mój pierwszy zakup liściasty spod znaku "uda się albo nie", ale ruszył i podoba mu się wypuszczanie nowych listków. Ja mam jeszcze miejsce na 3-4 drzewa, w buki chcę pójść. Dumam.

Roocika, nie ruszył jeden z sześciu posadzonych grabów, pąki miał jak wsadzałam do ziemi i ... nic się nie zadziało. Dobre 3 tygodnie minęły. Dam mu jeszcze tydzień.

HannaR, wysłałam Ci wiadomość. Ale powiem, że długo szukałam Hakonechloa macra i ten zakup był obarczony ryzykiem, ostatecznie zdecydowałam się na odbiór osobisty.

Lidka, graby to dobry pomysł widzę, że chęć po kilku godzinach zamieniła się w plan

Effka, Aureum szybko stał się pupilkiem Ciekawa jestem, z czym dziś wrócisz do domu Weź metrowy, widziałam tam ładne, będziesz spokojniejsza

Nicole21, wciąż wchodzę do Ciebie oglądać klony i marzę Aureum jest od zachodniej strony domu, ma słońce między 11.30-17. W mocnym cieniu podobno traci swój żywy kolor. To miejsce wydawało mi się idealne, klon widać z wielu miejsc w domu i z tarasu również.
Na warzywka cieszę się bardzo.

Mary żelazny zestaw wiosenny, nie pozostanie niezauważony

Marlenaa, super, że udała się wycieczka do Danusi! Kolejne metry trawniczka znikają, niedługo zacznie mi go być żal!

Martka 07:52, 18 maj 2021

Tymczasem rozpoczęły się prace z przenoszeniem bloczków granitowych na opaskę dla rabat. Jak wiadomo, wcześniej linia rabat przebiegała w skrajnie innym miejscu. Stan roboczy wygląda tak:

Oraz mam nadzieję, że cdn.
Oraz: mam nadzieję, że kolejne przenoszenie celem powiększenia rabat nie nastąpi ZBYT szybko
BASIA8 08:51, 18 maj 2021

Bardzo ładnie wygląda opaska granitowamnie często Mąż trzy razy pyta- czy oby na pewno tak?, czy oby na pewno tu? bo za rok mi powierz że jednak nie tu że jednak inaczej-ha ha haCzekamy na ciąg dalszy
Wiaan 09:08, 18 maj 2021

Marta ale u Ciebie tempo, wiesz co chcesz i realizujesz, super Klony bardzo mi się podobają, jakiś szał na nie się zrobił kuszą mnie okropnie i mam miejscówki, ale musze trochę rozłożyć w czasie swoje zakupy.
Ładnie wygląda z opaską, u mnie jest z kostki i maż spytał co ile tak będę zmieniać, bo za chwilę nie będzie trawnika i dokładnie zadaje takie same pytania jak u Basi

Dziewczyny już się wcześniej wypowiedziały o połączeniu rabat w całość, bez dwóch zdań to musi być złączone

Życzę ładnej pogody i kibicuję

Roocika 09:10, 18 maj 2021

Świetnie pasują do Twojego ogrodu te obrzeża, są bardzo eleganckie
LIDKA 09:26, 18 maj 2021

Obżerze masz piękne.
Ale przenoszenie łatwe nie jest.
Podziwiam tempo.
Agatorek 17:27, 18 maj 2021

Bloczki granitowe jako obrzeża wyglądają rewelacyjnie
Gdybym nie miała u siebie fal, to bym normalnie skopiowała Twój pomysł .
edi75 17:31, 18 maj 2021

No proszę proszę.. Jakie elegancję obrzeża