Basia8, super wycieczka

u mnie glina i jakiś biegun zimna, oraz bezdeszczu, wszędzie w okolicy pada i ciepło, a tu nic z tych rzeczy

ziemia sucha już, deszczu raptem godzina przez ostatnie 2 tygodnie.
Agatorek, takie umyte, podeszczowe roślinki uwielbiam oglądać i wąchać
Edi75, pomidorki mobilne to eksperyment, ale widziałam u Pawła, że też tak miał, dam znać jakie efekty.
Ajka, Brilliantissimum znalazłam w szkółce, chudy patyk, donica 1,5l, prawie za darmo, to był mój pierwszy zakup liściasty spod znaku "uda się albo nie", ale ruszył i podoba mu się wypuszczanie nowych listków. Ja mam jeszcze miejsce na 3-4 drzewa, w buki chcę pójść. Dumam.
Roocika, nie ruszył jeden z sześciu posadzonych grabów, pąki miał jak wsadzałam do ziemi i ... nic się nie zadziało. Dobre 3 tygodnie minęły. Dam mu jeszcze tydzień.
HannaR, wysłałam Ci wiadomość. Ale powiem, że długo szukałam Hakonechloa macra i ten zakup był obarczony ryzykiem, ostatecznie zdecydowałam się na odbiór osobisty.
Lidka, graby to dobry pomysł

widzę, że chęć po kilku godzinach zamieniła się w plan
Effka, Aureum szybko stał się pupilkiem

Ciekawa jestem, z czym dziś wrócisz do domu

Weź metrowy, widziałam tam ładne, będziesz spokojniejsza

Nicole21, wciąż wchodzę do Ciebie oglądać klony i marzę

Aureum jest od zachodniej strony domu, ma słońce między 11.30-17. W mocnym cieniu podobno traci swój żywy kolor. To miejsce wydawało mi się idealne, klon widać z wielu miejsc w domu i z tarasu również.
Na warzywka cieszę się bardzo.
Mary 

żelazny zestaw wiosenny, nie pozostanie niezauważony

Marlenaa, super, że udała się wycieczka do Danusi! Kolejne metry trawniczka znikają, niedługo zacznie mi go być żal!