Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie

Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie

TAR 12:55, 06 mar 2025

Senior tez nie mial rodowodu, historia dluga. Niestety roznica w zachowaniu pomiedzy rodowodowym a nim to byla przepasc. Poswiecilismy mu ogrom czasu i milosci. Jednak niektorych zachowan w glowie nie udalo sie nigdy pozbyc. Ale byl to przecudowny i najukochanszy pies pod sloncem. I tez nie umiał pływac, raz wskoczyl za mna do jeziora i biedak malo nie utonął. I chociaz czasem był jak ten wrzod na t... ogromnie za nim tesknie. Juz na pewno takiego psa nie bede miec, byl jedyny i wyjatkowy.
Miskantowo 13:14, 06 mar 2025

Nasz to Dr Jekyll i pan Hyde w sporym ciele.
Najprawdopodobniej to…demencja i ostatnio mocno daje się nam we znaki.
Pilnujemy go już jak oka w głowie.

Miskantowo 13:20, 06 mar 2025

Za oknem 18 stopni. Wiosna !

Wyskoczyłam z domu i wpadłam prosto do pobliskiego ogrodniczego.
Nie kupiłam bratków bo nie miałabym ich jak zabrać ale zapach był cudny, poprawił mi humor.

Porozmawiałam tylko z panią, obejrzałam skimmię i jednego judaszowca oraz oczara, zakupiłam miedzian i zaraz idę do prac polowych.
Miskantowo 13:35, 06 mar 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudna kicia, ale i kufer piękny choć tylko fragment zobaczyłam

To irlandzki kufer, służył najprawdopodobniej do przewożenia amunicji a teraz wylądował na salonach…
Małzon go gdzieś znalazł i przytaszczył do domu.
Miskantowo 18:07, 06 mar 2025

Posadziłam ciemierniki. Rodzimą glinę wymieszałam z popiołem z kozy i kompostem. Powinno być im dobrze.

Obcięłam ostatnie trawy. Przepikowalam papryki, trochę są klapnięte ale miejmy nadzieję, że się podniosą.
Wysiałam do małych doniczek bób.
Do donic przed domem posadziłam kłącza jarzmianek, różowe przyszły bardzo ładne a Shaggy kiepskie, kupiłam trzy i jedna być może da radę ale dwie przyszły kompletnie martwe. Sprzedający juz mi wysłał kolejne.

Zajrzałam do pudla stojącego przed domem.
Wykiełkowały mi czarnuszki African Bride, wieczornik damski i mak Mother of Pearl.
No i bezodmianowe lewkonie.

W sobotę lecę, po powrocie zabiorę się już za wszystko pełną parą.

Wafel 21:35, 06 mar 2025

Udanej podróży
Margo2 00:20, 07 mar 2025

o Ty masz naprawdę kota idealnego.
Mój jest przeciwieństwem.
Niestety ucieka za ogrodzenie, stąd sznurek. Bo owszem wyjść wyjdzie, po tujach, ale już wrócić nie umie
U weta jest w sumie na tyle spokojny, że nie drapie i nie gryzie. Zazwyczaj staje na tylnych lapach przednimi mnie obejmuje i wzrok ma "Ratuj mnie".
Czasem też wydaje różne dziwne dźwięki, ale mam wrażenie, że więcej gadał jak był mały.
Najbardziej mnie martwią te próby ucieczki.
Znaczy się nie podoba mu się u nas. A tak bym chciała, żeby ten sznurek zniknął

Udanego pobytu
Wygłaskaj sweterki
Miskantowo 06:56, 07 mar 2025

Papryczki przeżyły pikowanie i mają się dobrze.

Wczoraj zapomniałam oczywiście o oprysku miedzianem. Zaraz go rozrobię i dziś musze przelecieć się po drzewkach i krzewach.

TAR 09:53, 07 mar 2025

Miskantowo napisał(a)
Za oknem 18 stopni. Wiosna !

Wyskoczyłam z domu i wpadłam prosto do pobliskiego ogrodniczego.
Nie kupiłam bratków bo nie miałabym ich jak zabrać ale zapach był cudny, poprawił mi humor.

Porozmawiałam tylko z panią, obejrzałam skimmię i jednego judaszowca oraz oczara, zakupiłam miedzian i zaraz idę do prac polowych.

Czy te igielki to galazki czy moze bażyna? Bardzo ładnie to wyglada. Przy okazji udanego wyjazdu i pobytu u połówka
Miskantowo 19:03, 08 mar 2025

Nie, to nie jest bażyna.
To zwykła tuja globosum.