Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 23:20, 29 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Agnieszko gdzie jest ta Multiflora?
Cieszę się z udanych zakupów. Koniecznie zrób zdjęcia wiśni bo cena bardzo dobra

Marzenko Multiflora jest w Galowicach, koło Żórawiny. Są tam głównie iglaki i drzewa liściaste. Ładne graby były po 200zł, ale właściciel powiedział, żebym teraz ich nie kupowała - dopiero jak puszczą liście i będzie dokładnie widać jakie są. Ma tam piękne, ogromne okazy - oczywiście dla baaardzo bogatych, ale popatrzeć chociaż można . Formowane skrzynkowo graby lub buki (nie pamiętam które, bez liści nie rozróżniam), parasole z platanów... No szał! A propos tych ostatnich - odbierałam dziś kuzyna z lotniska i widziałam drzewa, o których mi pisałaś wcześniej!!! A właściwie LAS tych drzew formowanych!!! Masakra, ile to musiało kosztować!!! Koniecznie muszę pojechać i pozachwycać się, jak puszczą liście!!! Coś przecudownego będzie!!!
O matko, ile wykrzykników, a i tak nie oddają wszystkich wrażeń...
Wieloszka 23:21, 29 mar 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Agnieszka, dzięki za fachowe informacje. Co to się porobiło, żeby świerków serbskich nie można było kupić?! Kto to widział!

Pszczółko, w związku z tym, że kupiłam już te "wymarzone" cisy, nie będę Ci więcej zawracać nimi głowy - ale bardzo dziękuję za chęć pomocy!!!
aga_pe 23:22, 29 mar 2012

mnie czeka zdzieranie darni. Po świętach chyba pojadę po bukszpan . Później trawy i rododendrony. Mam nadzieję, że niedługo założę wątek, wtedy będę się radzić. Na razie po trochu fotografuję swoje "dokonania"
Madzenka 23:26, 29 mar 2012

Wieloszka napisał(a)

Agnieszko gdzie jest ta Multiflora?
Cieszę się z udanych zakupów. Koniecznie zrób zdjęcia wiśni bo cena bardzo dobra

Marzenko Multiflora jest w Galowicach, koło Żórawiny. Są tam głównie iglaki i drzewa liściaste. Ładne graby były po 200zł, ale właściciel powiedział, żebym teraz ich nie kupowała - dopiero jak puszczą liście i będzie dokładnie widać jakie są. Ma tam piękne, ogromne okazy - oczywiście dla baaardzo bogatych, ale popatrzeć chociaż można . Formowane skrzynkowo graby lub buki (nie pamiętam które, bez liści nie rozróżniam), parasole z platanów... No szał! A propos tych ostatnich - odbierałam dziś kuzyna z lotniska i widziałam drzewa, o których mi pisałaś wcześniej!!! A właściwie LAS tych drzew formowanych!!! Masakra, ile to musiało kosztować!!! Koniecznie muszę pojechać i pozachwycać się, jak puszczą liście!!! Coś przecudownego będzie!!!
O matko, ile wykrzykników, a i tak nie oddają wszystkich wrażeń...

Ha własnie o tych platanach Ci pisałam, będą piękne
A ja sobie graby za 119 zl sama skrzynkowo uformuje Moje już wszystkie puszczaja listki, nawet te ktore stoją w donicach i czekaja na miejsce koło płotu. A do Multiflory kiedyś pojadę po inspiracje.
szkółkarstwo to teraz dobry biznes przy takich inwestycjach miejskich jak wygram w totka to sobie te 12 ha pola obok siebie kupie i założe plantacje bukszpanów, grabów i platanów no i może wiśni umbra coś tam, nigdy sie jej nazwy nie nauczę
Wieloszka 23:27, 29 mar 2012

aga_pe napisał(a)
mnie czeka zdzieranie darni. Po świętach chyba pojadę po bukszpan . Później trawy i rododendrony. Mam nadzieję, że niedługo założę wątek, wtedy będę się radzić. Na razie po trochu fotografuję swoje "dokonania"

No i już jakiś początek będzie . Czekam z niecierpliwością na Twoje "dokonania" !
Madzenka 23:27, 29 mar 2012

aga_pe napisał(a)

Załóż już wątek będziemy sąsiadkę odwiedzać
Madzenka 23:28, 29 mar 2012

Czy ja dobrze zrozumialam kupiłaś kule cisowe za 90 zł ? O matko dobrze, że już miejsca nie mam bo bym po nie pojechala...,
Wieloszka 23:32, 29 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)

Ha własnie o tych platanach Ci pisałam, będą piękne
A ja sobie graby za 119 zl sama skrzynkowo uformuje Moje już wszystkie puszczaja listki, nawet te ktore stoją w donicach i czekaja na miejsce koło płotu. A do Multiflory kiedyś pojadę po inspiracje.
szkółkarstwo to teraz dobry biznes przy takich inwestycjach miejskich jak wygram w totka to sobie te 12 ha pola obok siebie kupie i założe plantacje bukszpanów, grabów i platanów no i może wiśni umbra coś tam, nigdy sie jej nazwy nie nauczę

No wierzę, że Ty sobie graby sama uformujesz, ale dla takiego beztalencia w tej dziedzinie jak ja są właśnie gotowe . Facet zakładał szkółkę 20 lat temu, wtedy to nie był jeszcze taki dobry biznes. Ale teraz jest - bo te 20-letnie okazy sprzedaje za kilka-kilkanaście tysięcy PLN - i chętnych nie brakuje!!!
Moje marzenia po wygranej w totka są bardziej statyczne - nie będę zakładać żadnej szkółki, tylko mój ogród od nowa, a pracować w nim będę dla relaksu
aga_pe 23:34, 29 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)

Załóż już wątek będziemy sąsiadkę odwiedzać

bardzo będzie mi miło.Szału jednak nie będzie
W ciągu kilku dni postaram się przedstawić mój kawałek ziemi
Wieloszka 23:35, 29 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Czy ja dobrze zrozumialam kupiłaś kule cisowe za 90 zł ? O matko dobrze, że już miejsca nie mam bo bym po nie pojechala...,

Na pocieszenie powiem, że te kule nie są takie idealne jak u Syli (ogród Sylwii od początku)... Coś jak nasze bukszpany - z dużego krzaczka wycięta kulka. Ale jak dla mnie i tak piękne, bo jedne z ostatnich sztuk