Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

aga_pe 09:00, 03 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)

Aga, a w jakiej cenie kupowałaś serby i jaka wysokość? Wcześniej już chyba pisałaś, ale się zagubiłam
Przed świętami chyba pojadę zamówić brzozy. Nosi mnie od wczoraj

Aga moje serby 80zł 1,7m wys., i 120zł ok.2m, ładne gęste dołem, raz cięte, widziałam je przed zakupem. W Multiflorze w Galowicach.
Jeśli tylko masz środki to zamawiaj te brzozy - jak posadzisz od razu się trochę "uspokoisz" . Wprawdzie ten błogi stan nie potrwa długo, ale chociaż w Święta będziesz miała spokój hehehe

No właśnie nie wytrzymałam . Zadzwoniłam wczoraj do znajomej Pani, u której zamówiłam brzozy. Serby ma na miejscu, więc po nie jutro jadę. Co prawda małe, ale jak padną w tym moim mokradle, to nie będzie mi szkoda
Pszczelarnia 09:10, 03 kwi 2012

Wieloszko, lubię zaś Twoje matematyczne informacje. Od razu człowiek wie, co - gdzie - za ile - czy warto.
Precyzja wypowiedzi godna Juliusza Cezara! Pozdrawiam ciepło (choć nie jest ciepło ale wilgotno ale tak ma być).
Wieloszka 10:10, 03 kwi 2012

Domi dzięki, że zaglądasz . A jak Twoje zakupy u Kulasa?

Aga super! Czekam na zdjęcia!

Pszczółko, przynajmniej nikt nie musi zadawać miliona pytań, po cóż się krygować Praktyczna jestem i tyle
aga_pe 11:26, 03 kwi 2012

Aga, to podpowiedz jeszcze co ile sadzić serby. Gdzieś na forum czytałam ale nie pamiętam, szukam i nie mogę znaleźć

Dobra, już znalazłam. Co metr
noemi 11:41, 03 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)

Wieloszka ślicznie wyszedł ekran z cisa , lubię ten ich ciemnozielony kolor ... w takich ciężkich warunkach pogodowych pracowali , szacun ...mam nadzieję , że to załamanie pogody już za nami ... byłam dzisiaj u rodziców, wyciągnęłam ich na spacer i mam całą siatę gałązek z brzozy , spróbuję zrobić wianek

Magda, ja też miałam nadzieję, że pogoda się poprawi, ale wyjrzyj za okno... no i prognozy też nie są zbyt optymistyczne
Powodzenia w wiciu wianka - ja jestem kompletnym beztalenciem jeśli chodzi o jakiekolwiek prace artystyczne W Nanu-nana widziałam takie gotowe ze sztucznych bukszpanów i nawet się zastanawiałam, czy nie kupić, ale coś by trzeba było dołożyć do tego wianka, a nie mam pistoletu z klejem. Nie wiesz, czy poza giełdą kwiatową coś takiego można kupić?

Aga byłam wczoraj w OBI nie ma nic ciekawego , jeżeli chodzi o ozdoby ... podjadę jeszcze do LM i może do IKEI ... planuje urlop od czwartku i tak mnie korci , żeby podjechać na giełdę ... okazało się , że mamy wesele 14.04 wyjazdowe... uffff że to nie 22.04
Milka 11:44, 03 kwi 2012

To całe szczęście, że 22.04 się uchował, ja już sprawdzam dojazd, coby po drodze się nie zgubić
noemi 11:56, 03 kwi 2012

Też się cieszę ... bo tak w ostatniej chwili się dowiedzieliśmy i M. nie chce odpuścić, bo to jego jakiś super kolega, co się dawno nie widzieli ... jedziemy do Warszawy ... zastanawiałam się , czy nie poszukać sklepu, gdzie mogę nabyć słynna próchnicę odkwaszoną , której u nas nie ma i jest taka super, ale w kreacjach weselnych chyba nie jest to dobry pomysł, M. jak się dowie o moich planach, to już na pewno wyśle mnie na leczenie
Milka 11:59, 03 kwi 2012

Ha, ha, lepiej odpuść i po prostu baw się dobrze i może zahaczysz o inne ogrodniczki w rejonie
noemi 12:06, 03 kwi 2012

Bardzo chętnie bym podjechała , ale czasu nam braknie, wesele jest na 16tą
Wieloszka 12:23, 03 kwi 2012

noemi napisał(a)

Aga byłam wczoraj w OBI nie ma nic ciekawego , jeżeli chodzi o ozdoby ... podjadę jeszcze do LM i może do IKEI ... planuje urlop od czwartku i tak mnie korci , żeby podjechać na giełdę ... okazało się , że mamy wesele 14.04 wyjazdowe... uffff że to nie 22.04

No uff, uff - bo bym Ci nie wybaczyła
Ja właśnie sobie przypomniałam o moich wciąż nieobsadzonych skrzyneczkach... Na święta to w ogóle miał być ostateczny termin, a tu święta za pasem, a skrzyneczki dalej puste i nie ma czasu jechać szukać kwiatków...