Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Sebek 23:38, 03 cze 2012

Wieloszka napisał(a)

Ojej - ciurkadło - jakie śliczne

Hortensje powinny mieć liście od samego dołu - no ale przynajmniej krzaki z nich duże W przyszłym roku przytniesz to będą miały liście od samego dołu

A kompozycje super

Sebuś, kompozycje takie sobie, nie mam do tego talentu, następnym razem tylko hortensje, im nic nie trzeba dodawać do urody
Też mi się wydawało, że te limelight nie do końca tak wyglądają jak trzeba, ale mam nadzieję, że zakwitną jak trzeba, i nie zmarnuję 19,90 za sztukę

choćby i bez liści były to bym wziął - dziesiątki sadzonki z nich zrobisz Wetkniesz do ziemi i będziesz czekać
Madzenka 23:45, 03 cze 2012

Aga widzę, że nadrabiasz zaleglości Kompozycje naprawdę śliczne zne. Hortensje mam nadzieję, że jak wsadzisz do gruntu to się zagęszczą, moje sadzone w kweitniu podobnie wyglądają ...
A szałwia, kocimiętka i lawenda śliczne !!!
Bukszpany wszystkie dorodne!!!
aga_pe 23:58, 03 cze 2012

Aga ledwo przyjechała a już pół Wrocka wykupiła
noemi 09:19, 04 cze 2012

Wieloszka napisał(a)
Wczorajsze zakupy już posadzone Choć skromnie wyglądają stoją sobie przy wejściu obok kul bukszpanowych.
Heliotrop o boskim zapachu, lobelia, bratki (szkoda mi było je wyrzucić) i zielistka:

I dzisiejsze zakupy - hortensje Limelight, koło których przeszłam obojętnie w poszukiwaniu hortensji ogrodowych do donic na taras... Na szczęście Noemi była później w tym samym centrum i zobaczyła je - duże krzaczki w dobrej cenie No i cóż, trzeba było jechać drugi raz, bo kto nie ma w głowie, ten ma w nogach (albo w kołach i paliwie )... Dzięki Noemi

Czy te krzaczki nie powinny mieć liści na dole?

Aga bardzo ładnie wyszły kompozycje ... moje jeszcze nie posadzone ... ... co do hortensji to moją jak kupowałam to była bardzo uboga w listki ... pokażę Ci u mnie jak wyglądają teraz jaka jest różnica między tą co już zimowała a tą co jest kupiona w tym sezonie ... uważam , że to dobra cena za takie krzaki i mają pąki !!! ... a widziałaś jak były traktowane
butterfly 09:27, 04 cze 2012

Bardzo dobra cena za takie wysokie.
Może zdjęcia trochę przekłamują ale ja za swoje, połowę mniejsze (co prawda całe w liściach) płaciłam 25 zeta...
tez bym brała za taką cenę
Ana 09:56, 04 cze 2012

Świetna cena za limelighty! Zagęszczą się za rok po wiosennym cięciu na pewno
Evergold faktycznie dużo lepiej wyglada w korze - też mam u siebie na kamyku i właśnie czeka na przesadzenie.
Fajna kompozycja donicowa no i MEGA prezent
Milka 10:33, 04 cze 2012

Obejrzałąm i widzę, że mimo twojej nieobecności nic ogrodowi sie nie stało! wyglada pięknie; bukszpany, lawendy, szałwia i kocimietka piękne, a kompozycje zachwycające; hortensje bardzo dorodne i w super cenie niech pięknie rosną
Lena 10:34, 04 cze 2012

Agnieszko piękne zakupy a ogród po deszczu wygląda cudnie - jest soczysty
Wieloszka 10:52, 04 cze 2012

Noemi, Beata-motylku, Ana rzeczywiście cena dobra za te hortensje,a tak jak pisał Sebek, za rok przytnę nisko i będą listki od samego dołu. Teraz się waham, gdzie je posadzić. Pierwotny plan był pomiędzy miskanty Variegatus (pod katalpami), ale tam będą mało widoczne. Może jednak przed serbami, tylko traw dokupię i coś niskiego przed nie? Albo po prostu dokupię limelightów .

Ana już postanowione, że trawki pójdą na rabatę pod wiśnie umbraculifera, pomiędzy kulki bukszpanu. Tam będą się odpowiednio prezentować, tylko oczywiście w większej ilości
Wieloszka 10:59, 04 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Obejrzałąm i widzę, że mimo twojej nieobecności nic ogrodowi sie nie stało! wyglada pięknie; bukszpany, lawendy, szałwia i kocimietka piękne, a kompozycje zachwycające; hortensje bardzo dorodne i w super cenie niech pięknie rosną

Irenko, niestety ogrodowi dużo się stało pod moją nieobecność (zwłaszcza chwastów i szkód po przymrozkach), ale jak radziła Ania asc zakasałam rękawy i heja do roboty Tam, gdzie robiłam zdjęcia już wyplewione, obmarznięte listki pousuwane. Niektórym hostom po czyszczeniu zostały 2 listki na krzyż Odbudują się, nie mają wyjścia
No i nie chcę znów wyjść na marudę, ale nawet na niektórych zdjęciach widać koniczynę i inne chwasty w trawniku... Więc jak tylko przestanie padać trawnik zostanie zabofixowany