Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 19:52, 26 cze 2012

Miskanty posadzone. Tylko mam wątpliwość, czy nie za gęsto? Są w odległości 70cm od hortensji, już ich lekko dotykają, a jak się to wszystko rozrośnie? Póki się nie ukorzeniły mogę przesadzić, ale musiałabym też przesuwać hortensje, które zaczynają kwitnąć... Poradźcie!!!

Za żurawkami lime dosadzić bordowe żurawki? Będzie wtedy dość ciasno, ale "na bogato" Przymiarka:

I druga strona:

Za bordowymi żurawkami miał być pas carex evergold, ale się nie zmieści Mogę jedynie posadzić po dwie sztuki za żurawkami a przed miskantami... Bordowe żurawki z daleka są niewidoczne, trzeba to miejsce jakoś rozjaśnić.

Dużo pytań i wątpliwości jak na jeden post... Co robić???

Madzenka 19:56, 26 cze 2012

Dla mnie te odległości na teraz dobre, ale pewnie za kilka lat za cisno będzie. Może nie sadż je w jednej linii tylko w zygzak. Miskanty troszeczkę z tyłu to będą tak samo widoczne a nie będą hortensjom przeszkadzać.
Wieloszka 20:03, 26 cze 2012

Tak właśnie próbowałam Marzenko, ale okazało się, że z tyłu, to dochodzą już gałęzie serbów i miskanty są tak ok.20-30cm za linią hortensji. Trudno, będę się martwić za parę lat... A co mi radzisz w kwestii żurawek?
coli 20:06, 26 cze 2012

Wieloszka napisał(a)

Chyba za gęsto. Hortensje już w przyszłym roku będą przynajmniej 2 x większe, a miskanty też dość szybko rosną.
Juzia 20:28, 26 cze 2012

Ja bym dała hortensje trochę do przodu i będzie zygzak jak pisała Marzenka.
Tylko to przesadzanie to chyba już nie teraz....ale się nie znam
noemi 22:40, 26 cze 2012

Ja bym zostawiła tak jak jest ... jak hortensje z trawami będą nachodzić na siebie to będzie ściana z roślin , mi się podoba jak trawa jest "plecami" dla hortensji i przewiesza się przez nią ... ale nie wiem czy Tobie o taki efekt chodziło ? ... trawy na szpaler sadzi się co 50 cm - 60 cm ... hortensję czytałam, że Danusi sadzi na 1 m -1sztukę, a czasami dwie sadzi do jednego dołka ...
... żurawki ciemne za jasnymi super pomysł, będzie na bogato ... u mnie nachodzą na siebie i to połączenie jasnych z ciemnymi jest fajne i rzuca się w oczy
... a carexy nie zmieszczą się przed żurawkami ? ... ja mam bardzo ciasno je posadzone ... a nie da się przesunąć ciut ciemnych żurawek żeby carexy weszły przed żurawkami a zza trawę ?

anna_studio 22:49, 26 cze 2012

Agnieszko...u mnie emocje jeszcze nie opadły...
Miło mi było Cię poznać...tyle w Tobie energii...gdzie Ty chowasz te baterie
Dziękuję za Twoją troskliwość...o gości
...razem z panią domu, spisałyście się na medal...
jeszcze raz dziękuję

Widzę, że działasz...
anna_studio 22:51, 26 cze 2012

a..czytam teraz, że ciasta Twoje....PYCHOTA !!!
Madzenka 22:51, 26 cze 2012

Wieloszka napisał(a)
Tak właśnie próbowałam Marzenko, ale okazało się, że z tyłu, to dochodzą już gałęzie serbów i miskanty są tak ok.20-30cm za linią hortensji. Trudno, będę się martwić za parę lat... A co mi radzisz w kwestii żurawek?

Dałabym jednak czerwowne, na razie ich nie widać ale za chwilę jak się rozrosna będą super. Lime nie wytrzymają chyba w tym miejscu, tam jest slońce caly dzień?
Diana 00:10, 27 cze 2012

Wieloszka napisał(a)

te bordowe też pasuja na tą rabatkę sama bym nie wiedziała co zrobić......
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies