Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

ana_art 15:33, 27 cze 2012

Wieloszka napisał(a)
Mój braciszek daje radę A lepszego kopacza dołów ze świecą szukać Tylko ucieka mi na 3 miesiące No i mówi, że nigdy w życiu nie zamieszka w domu z ogrodem, nawet kwiatków na balkonie nie będzie miał Moje mu wystarczą - jak zatęskni przyjedzie chwastów powyrywać, niektóre też pachną, hihihi
hehe mój najstarszy syn też tak mówi po co tyle robić a tu jeszcze coś padnie....
Milka 17:15, 27 cze 2012

Avatar Wieloszka super!!! i radość z traw też
poczytałam, popatrzyłam, fajnie skomponowałaś, a jak za dużo się rozrośnie, to przesadzisz, Danusia pokazywała jak to zrobić, by rośliny nie uszkodzić; ja swoich nie posadziłam, na razie podlewam
bociek 18:32, 27 cze 2012

Aga, fiu, fiu jaki avatarek. Ech, sliczne mamy dziewczyny
Juz nie wspomne jak wygladalas w kapeluszu. Z Marzenka naprawde wygladacie jak siostry.

A a propos piegow, zawsze chcialam je miec. Piegi nadaja taki fajny lobuzerski charakter - ja zeby miec piegi opalalam sie przez sitko, nie chce pamietac efektu tego eksperymentu

Rabata supcio, trawki - naprawde piekne egzemplarze upolowalas.

Tak strasznie mi zal, ze nie bylam z Wami

Aga, pod kolor kapelusza KOIID kfiatek dla Cie

Ewa 19:31, 27 cze 2012

Zachwycam się Twoim zdjęciem Agnieszko
Alez Wam ten zlot posłużył !
Madzenka 21:13, 27 cze 2012

Aga super, źe dałaś na avatarek to swietne roześmiane zdjęcie. Rzeczywiście Danusia uchwyciła CIę taką jaka jesteś, energetyczna dziewczyna!!!
jak patrzę na Twoją rabatkę to za gęsto.....
Przesadż te hortensje ciut do przodu, zrób chociaź minimalny zygzak...
A z źurawkami poczekaj bo jak znam życie kilka wypadnie i w przyszlym roku bedziesz przesadzać
Syla 21:21, 27 cze 2012

Avatarek cudniasty Radzę jak Marzena .... zygzak Żurawki również mam posadzone tak jak Ty i ładnie się rozrosły ..... Jak będą Cię raziły jako wielkoludy , będziesz wówczas dzielić i obsadzać nowe rabaty
Wieloszka 07:57, 28 cze 2012

Ana napisał(a)

i ja! Jeszcze dwa lata temu jak by mi ktoś powiedział, że będę kochać ogród to bym go wysmiała, bo szczerze nie cierpiałam babrania w ziemi

Powiem Ci Ana, że coś mi z tej niechęci do babrania zostało - sadzenie roślin nie jest moją ulubioną czynnością - kopanie dołków a potem zasypywanie... Wolę przycinanie, podlewanie, a najbardziej lubię..... picie kawki na tarasie
Wieloszka 08:02, 28 cze 2012

kwiatholandii napisał(a)
Aga, ciekawa ta Twoja kompozycja z hortensji i miskantów. Może podpatrzę, bo mam teraz 4 hortensje, miskanty, żurawki, trawki \a pomysłów brak. Tak kończą się nieplanowane zakupy

Moniko, moja kompozycja wzorowana na tych Danusiowych (np.z Ogrodu z lustrem). A Twoje zakupy wypasione! A że niezaplanowane, no cóż.... usiądź z kawką na tarasie, popatrz na ogród i za chwilę zmienią status na "zaplanowne - posadzone"
Wieloszka 08:08, 28 cze 2012

ana_art napisał(a)

Mój braciszek daje radę A lepszego kopacza dołów ze świecą szukać Tylko ucieka mi na 3 miesiące No i mówi, że nigdy w życiu nie zamieszka w domu z ogrodem, nawet kwiatków na balkonie nie będzie miał Moje mu wystarczą - jak zatęskni przyjedzie chwastów powyrywać, niektóre też pachną, hihihi
hehe mój najstarszy syn też tak mówi po co tyle robić a tu jeszcze coś padnie....

No to co mówi pocieszające nie jest... Dlatego nie mam w ogrodzie carex buchanani - choć bardzo mi się podoba, to jej kolor kojarzy mi się z "padniętymi" roślinami, mam dość tego koloru w moim ogrodzie
Wieloszka 08:10, 28 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Avatar Wieloszka super!!! i radość z traw też
poczytałam, popatrzyłam, fajnie skomponowałaś, a jak za dużo się rozrośnie, to przesadzisz, Danusia pokazywała jak to zrobić, by rośliny nie uszkodzić; ja swoich nie posadziłam, na razie podlewam

Dzięki Irenko! Reszta moich zakupów też stoi i czeka na moją "wizję" - wydawało się, że wiem, gdzie je posadzić, a okazało się inaczej...