Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 11:09, 05 lip 2012

coli napisał(a)
Obejrzyjcie dokładnie czy na hortensjach nie ma mszyc. U mnie też coś zaczęło żółknąć i zauważyłam trochę mszyc (siedzące na nich biedronki zwróciły moją uwagę).

Wczoraj je oglądałam - nie ma mszyc... Ale były - to może te żółte listki to pozostałość po nich? Dlatego w końcu je oberwałam i teraz poobserwuję, czy następne żółkną.
noemi 14:00, 05 lip 2012

U mnie też były mszyce , pryskałam , a wczoraj też zobaczyłam biedronki na krzaczku ... ciężko mi namierzyć gołym okiem te wredoty ... to na pewno ich sprawka ...
bociek 21:25, 05 lip 2012

Ejze, a co tu tak minorowo. Dziewczyny, nosy do gory!!!! Kregoslupy to chyba wszystkie mamy lekko nadwyrezone, ale za ogrody nam pieknieja
Nie dajcie sie pesymizmowi. Madzia, dzisiaj wyrzucilam trzy zurawki bo padly na amen, kolejnych kilka walczy o zycie, horti maja jakiegos grzybka, na trawie rozpasaly sie chwasty i wiesz co, ja sie z tego ciesze (no moze z tych zurawek mniej) bo mam z czym walczyc, mam zajeta glowe, mam plany i satysfakcje

Aga, dawaj fotki z kulkowania i w ogole

Do boju Dziewczyny, nie lamentowac
Madzenka 22:01, 05 lip 2012

Do boju do boju
Ponieważ nie chce mi sie oprysków robić, a co niech się rosliny hartują same tylko najsilniejsze gatunki przeżyją

Skoro pada to trzeba sypać nawozy deszcz sam je rozpuści tylko nie za dużo!
Ewa 09:49, 12 lip 2012

Aguś bardzo dziękujemy za przemiłe przyjęcie nas. Ogród na żywo zrobił na nas kosmiczne wrażenie
Jest po prostu u Ciebie bajecznie. Zainspirowaliśmy sie oczywiście również. Życzymy ogromnej satysfakcji z tak pięknego ogrodu
Pozdrawiamy
Syla 12:42, 12 lip 2012

Wieloszka napisał(a)

Czytając o problemach kręgosłupowych (też je mam) zakupiłam sadzonki bukszpanów... ale nie będzie kulek.. o nie..... zwykły zywopłocik.... akumulatorki w garść ..i gotowe....

Aniu nic tak nie pomaga na kręgosłup, jak następne sadzonki, które najpierw trzeba posadzić (schylanie) a potem przycinać (znów schylanie się) Wychodząc z tego założenia dalej kulkuję w pozycjach co najmniej dziwnych, tylko M. nie dał się przekonać do tej "terapii" i nadrabia zaległości w czytaniu książek W końcu trzeba być twardym, a nie miętkim
\\

Przy tym ciągłym schylaniu można wciągnąć brzuch i ćwiczyć jego mięśnie ... Przy chodzeniu tu i ówdzie napiąć pośladki i ładnie się kształtują ..... Przy pracy z taczką pamiętać o prawidłowej postawie i napięciu mięśni rąk .... No taki aerobikdance aaaa i uśmiech na buzialku obowiązkowy .... To na poprawę nastroju .....pozdrawiam
Milka 14:57, 12 lip 2012

Ewa napisał(a)
Aguś bardzo dziękujemy za przemiłe przyjęcie nas. Ogród na żywo zrobił na nas kosmiczne wrażenie
Jest po prostu u Ciebie bajecznie. Zainspirowaliśmy sie oczywiście również. Życzymy ogromnej satysfakcji z tak pięknego ogrodu
Pozdrawiamy

a ja nic nie wiem, a też się mogłam spotkać, no nie!
Sebek 15:31, 12 lip 2012

irena_milek napisał(a)

Pozdrawiamy

a ja nic nie wiem, a też się mogłam spotkać, no nie!

No i gdzie fociaczki?
bociek 12:26, 14 lip 2012

No wlasnie, gdzie fotki sie zapytowywuje, he????
Borbetka 18:06, 18 lip 2012

Wieloszko, nie wiem czy widziałaś, ale robiłam kancikowanie, a prosiłaś o zdjęcia. Są u mnie w wątku na 31 stronie. Wpadnij.