Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 14:32, 07 sty 2013

asc napisał(a)
acha.. magnolii tez nie okrywam, nie opatulam.. ma radzić sobie sama.... drzewko mróz wytrzymuje, a kwiatki i tak dopiero załatwiają wiosenne przymrozki

Też tak chciałam, ale wiesz, to prezent od Grupy Wrocławskiej. Na jesiennym spotkanku u mnie dziewczyny stały nad tą magnolią i debatowały kazały okryć, więc okryłam. Żeby potem nie było, że o prezent w należyty sposób nie zadbałam
Mala_Mi 14:32, 07 sty 2013

Wieloszka napisał(a)

Zazdraszczam tych spotkań, targów , nart ,grillowania tak fajnie rodzinnie się zrobiło, jakby każdy się znał od wieków ..

Bo my się znamy od wieków.. a ja prawie rok A mam wrażenie, że całe życie......
Robię wpis, aby szybciej do 1000 dolecieć i obiecanej wizytówki...
i nurtuje mnie za zachodzącym słońcem dziwna konstrukcja słupa.....co to jest??
I zdrówka życzę.. i ja też nigdy nie umiem się położyć...

To jest właśnie ogrodowiskowy fenomen - znamy się jakby wieki całe
Aniu, jeszcze ze dwa sezony nim dokończę ogród i będę mogła wizytówkę robić Więc trzeba zwoooolnić tempo pisania postów, żeby się wszystko dobrze zgrało w czasie
A te słupy w tle wszystkiego u mnie, psujące mi wszystkie ogrodowe widoki to napowietrzna linia energetyczna 400kV

Ale jeden jest taki śmieszny............ po prawej środkowy.

Czy musi być wszystko na tip-top???? Zanim dojdziesz do końca to i tak będą zmiany, zmiany, zmiany..ogród to niekończąca się budowla...... perfekcjonizm zabija radosć z detali i pierdółek Daj na luzik
Magda70 14:33, 07 sty 2013

Nie no nie przeginaj...sliczny masz ogród i 2 sezony każesz jeszcze czekac???
Wieloszka 14:34, 07 sty 2013

Magda70 napisał(a)

Aga a Ty co??
Toć my tu wszyscy nie możemy się wiosny doczekać a Ty nam każdesz jescze spokojnie czekac??

To dla Was niech już przychodzi, a u mnie troszkę poczeka. Oki? Bo ja tyyyyyyle innych zajęć mam, że nie mam czasu wiosny wypatrywać. Choć właściwie to co mam za oknem to przedwiośnie już jest
Magda70 14:36, 07 sty 2013

Wieloszka napisał(a)

Aga a Ty co??
Toć my tu wszyscy nie możemy się wiosny doczekać a Ty nam każdesz jescze spokojnie czekac??

To dla Was niech już przychodzi, a u mnie troszkę poczeka. Oki? Bo ja tyyyyyyle innych zajęć mam, że nie mam czasu wiosny wypatrywać. Choć właściwie to co mam za oknem to przedwiośnie już jest

To jak tak da radę to ja jestem ZA!! Bezproblemowa jestem w sumie
Wieloszka 14:38, 07 sty 2013

asc napisał(a)

Czy musi być wszystko na tip-top???? Zanim dojdziesz do końca to i tak będą zmiany, zmiany, zmiany..ogród to niekończąca się budowla...... perfekcjonizm zabija radosć z detali i pierdółek Daj na luzik

Aniu, tym razem to nie o żaden perfekcjonizm chodzi, a rzeczy podstawowe. Np. donicę z ogniskiem wymurować, drenaż na dużej rabacie zrobić, zanim wszystko zgnije, rabaty frontowe wreszcie obsadzić, oczko wodne z ciurkadełkiem wybudować.... Oj mnóstwo tego i to nie są przeróbki... Przeróbek to aż strach się bać
Wieloszka 14:39, 07 sty 2013

Magda70 napisał(a)

To jak tak da radę to ja jestem ZA!! Pezproblemowa jestem w sumie

No i tak trzymaj !!!
Magda70 14:59, 07 sty 2013

Aga , ja wczoraj ją nawalam Scarlet... bo napisała mi na wątku, że "pomyślę o tym jutro"
Milka 16:44, 07 sty 2013

Wieloszka napisał(a)

wiem, be są!!!
nastrój ci się poprawia, bo wiosna wielkimi krokami się zbliża?

Ty to jednak jesteś niepoprawna optymistka 7 stycznia mówi, że już wiosna się zbliża Dajże nam jeszcze chwilę oddechu od harówki ogrodowej

e tam...odpoczynek od harówki, zapomniałaś, że dzień długi i już mamy zysk!!
Milka 16:45, 07 sty 2013

Wieloszka napisał(a)

Aniu, tym razem to nie o żaden perfekcjonizm chodzi, a rzeczy podstawowe. Np. donicę z ogniskiem wymurować, drenaż na dużej rabacie zrobić, zanim wszystko zgnije, rabaty frontowe wreszcie obsadzić, oczko wodne z ciurkadełkiem wybudować.... Oj mnóstwo tego i to nie są przeróbki... Przeróbek to aż strach się bać

acha, planiki masz!!! a o magnolię jak nic musisz dbać