Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Ewkakonewka 09:12, 14 maj 2015

Uwielbiam tą Twoją geometrię, idę jeszcze raz się pogapić
bdan 09:46, 14 maj 2015

Wieloszka napisał(a)
Zaległe fotki

Nowy klon wypuścił bordowe liście.

Agnieszka, co to za klonik?
Wieloszka 10:05, 14 maj 2015

Madzenka napisał(a)
Ta ilosć traw i geometrii innych nasadzen powala. Pieknie jest Aga.

Czosnkom liscie już dawno obciełam, nie moge sie na te zasychające liściowy patrzyć, ale z pełna świadomością ze czosnki znów zmaleją....

To chyba jeszcze troszkę poczekam z obcinaniem, bo jednak podoba mi się niewykopywanie ich jesienią i że wyrastają co roku w większej ilości
Wieloszka 10:08, 14 maj 2015

Borbetka napisał(a)
Aga, mnie też dobija lawenda. Mam suche, szare badyle i gdzieniegdzie zielona gałązka z tego wystaje. Zmarzła mi przez moją głupotę. Na rabacie z chorymi bukszpanami to może i przeżyję, przynajmniej im da odpocząć i nie zadusi ich, ale marzyły mi się łany w sadzie pomiędzy kulami i klops. Myślę coraz poważniej o kocimiętce. Jak sądzisz, co lepsze? Kocimiętki nie widać po zimie, a jak wypuści te świeże listki, to ładna jest. Lawenda ma zawsze bure ogigla jak śpi. Jakoś mi się coraz mniej podoba.

Kocimiętkę mam zwykłą, bezodmianową i co roku mnie zachwyca. Kwitnie od maja (już się zbiera) do listopada nawet, z miesięczną przerwą lipiec/sierpień. Moja się nie pokłada, ale wiem, że u innych jest to problem. Z daleka do złudzenia przypomina kwitnącą lawendę. Ja polecam bardzo
Wieloszka 10:16, 14 maj 2015

polinka napisał(a)
Zainteresowani dziękują za pokaz trybun

Grabowa z kostkami wymiata Trawy będziesz tam sadzić?

Jeszcze nie wiem, co będzie między kostkami, ale trawy na pewno - solo lub w mixie - miejsca mnóóóóóstwo, dlatego najpierw trzeba nazbierać fundusze Przynajmniej mam czas, żeby się zastanowić
Malgosik 10:17, 14 maj 2015

może Ty masz kwaśną glebę, że Ci pada lawenda
badałaś?
Kamajla 10:19, 14 maj 2015

Ale masz wszystko poukładane Pięknie.
Wieloszka 10:20, 14 maj 2015

Juzia napisał(a)
Jejuuuu jak wszystko równiutko i pięknie pocięte!!!!
Taki ogrom miejsca i roślin....jak Ty to ogarniasz????
W szoku jestem!

Jak to robisz, że Crimson jest idealną kulką?????
Ja przycięłam go wczesną wiosną na niby kulkę, a on sobie wybujał jak chciał i teraz ma rogi

Gold Fountain's lubię najbardziej ze wszystkich carexów, bo u mnie wygląda najładniej po zimie

Juzia, jeszcze raz dzienks za podpowiedź - jestem zachwycona kolorem i zwiewnością tej turzycy To dobra wiadomość, że ładnie wygląda po zimie, bo moje "Ice Dance" są w tym roku koszmarne Po cięciu wciąż nie odbiły, kwitną tylko, całe zbrązowiałe od góry
Mój klonik też wypuszcza takie długie "rogi" przez cały sezon - po prostu na bieżąco je obcinam i jest kulka
Wieloszka 10:22, 14 maj 2015

bdan napisał(a)

Agnieszka, co to za klonik?

Danka, na metce było "Royal Red" Mój wymarzony, już go uwielbiam!
Juzia 10:25, 14 maj 2015

Wieloszka napisał(a)

Juzia, jeszcze raz dzienks za podpowiedź - jestem zachwycona kolorem i zwiewnością tej turzycy To dobra wiadomość, że ładnie wygląda po zimie, bo moje "Ice Dance" są w tym roku koszmarne Po cięciu wciąż nie odbiły, kwitną tylko, całe zbrązowiałe od góry
Mój klonik też wypuszcza takie długie "rogi" przez cały sezon - po prostu na bieżąco je obcinam i jest kulka

Nie za ma co

Ice Dance też mam brzydkie bardzo....a tak je chwaliłam do tej pory.

Aaaaa obcinasz klonika cały czas!!! A ja goopia myślałam, że on tak sam z siebie rośnie ładnie w kulkę
Hehehehehe