Badałam 2 lata temu z kilku miejsc w ogrodzie - wszędzie zasadowa. Ale w tym roku nie sprawdzałam... Wydaje mi się, że tu bardziej chodzi o nadmiar wody, choć nie przy tarasie. Już sama nie wiem Muszę się w końcu wziąć za tę rabatkę i wymyślić dla niej nową aranżację.
Agnieszka, moja lawenda po zimie też była paskudna. Podsypałam ją dolomitem i widzę, że wypuszcza dużo młodych przyrostów. Liczę na to, że się zregeneruje.
Oooo... Czyli nie tylko u mnie Ice Dance nawaliły... ale ja mam ponad 60szt.pod brzozami, aż żal patrzeć Może brzozy wypijają im całą wodę i mają za sucho? A w jakich warunkach u Ciebie rosną?
Niestety, klonik nie z tych co by sam z siebie coś Wczesną wiosną bardzo mocno ciacham, a potem na bieżąco - rogi
U mnie Ice Dance rosną na patelni. Na wierzchu mam czarnoziem, ale głębiej sam piach. W korze i w towarzystwie bukszpanów.
Nie mam nawadniania...ale staram się podlewać często. Buksy tam nie narzekają w każdym razie
Po zimie liście do połowy były brązowe... a teraz taż się zebrać nie mogą. Zakwitły i wyskubałam im wszystkie kłosy. Zobaczymy co dalej.
Też ciachłam klona ostro i myślałam, że raz wystarczy To teraz już wiem co robić. Za nożyce i biegiem ciachać znów
Śliczny jest, tyle, ze duży rośnie. Szukam jakiegos bordowego drzewa na rabatę przy ogrodzeniu, więc nie może być za duże. Na razie nigra w planach, choć nie do końca podobają mi się jej wiotkie gałęzie, zwłaszcza po deszczu. Oczywiście tez do przycinania.
Crimson sentry szczepiony odpada, bo niedaleko tej rabaty rośnie.