Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 10:28, 14 maj 2015

Ewa, Jola-lojalna (można język połamać ), Kasia73, Majena, Nonka, Krysiu, Ewkakonewka, Kamajla Bóg zapłać za dobre słowa - motywacja do harówki rośnie
Wieloszka 10:30, 14 maj 2015

Malgosik napisał(a)
może Ty masz kwaśną glebę, że Ci pada lawenda
badałaś?

Badałam 2 lata temu z kilku miejsc w ogrodzie - wszędzie zasadowa. Ale w tym roku nie sprawdzałam... Wydaje mi się, że tu bardziej chodzi o nadmiar wody, choć nie przy tarasie. Już sama nie wiem Muszę się w końcu wziąć za tę rabatkę i wymyślić dla niej nową aranżację.
Nonka 10:33, 14 maj 2015

Agnieszka, moja lawenda po zimie też była paskudna. Podsypałam ją dolomitem i widzę, że wypuszcza dużo młodych przyrostów. Liczę na to, że się zregeneruje.
Wieloszka 10:35, 14 maj 2015

Juzia napisał(a)

Nie za ma co

Ice Dance też mam brzydkie bardzo....a tak je chwaliłam do tej pory.

Aaaaa obcinasz klonika cały czas!!! A ja goopia myślałam, że on tak sam z siebie rośnie ładnie w kulkę
Hehehehehe

Oooo... Czyli nie tylko u mnie Ice Dance nawaliły... ale ja mam ponad 60szt.pod brzozami, aż żal patrzeć Może brzozy wypijają im całą wodę i mają za sucho? A w jakich warunkach u Ciebie rosną?
Niestety, klonik nie z tych co by sam z siebie coś Wczesną wiosną bardzo mocno ciacham, a potem na bieżąco - rogi
Wieloszka 10:36, 14 maj 2015

Nonka napisał(a)
Agnieszka, moja lawenda po zimie też była paskudna. Podsypałam ją dolomitem i widzę, że wypuszcza dużo młodych przyrostów. Liczę na to, że się zregeneruje.

Moja i dolomitu dostała i popiołu drzewnego - niektóre krzaczki się zazieleniły całe, niektóre częściowo, inne martwe.
10:39, 14 maj 2015
podziwiam ze ogarniecie plewnika. ogromny ogród i jaki zadbany

Juzia 10:41, 14 maj 2015

Wieloszka napisał(a)

Oooo... Czyli nie tylko u mnie Ice Dance nawaliły... ale ja mam ponad 60szt.pod brzozami, aż żal patrzeć Może brzozy wypijają im całą wodę i mają za sucho? A w jakich warunkach u Ciebie rosną?
Niestety, klonik nie z tych co by sam z siebie coś Wczesną wiosną bardzo mocno ciacham, a potem na bieżąco - rogi

U mnie Ice Dance rosną na patelni. Na wierzchu mam czarnoziem, ale głębiej sam piach. W korze i w towarzystwie bukszpanów.
Nie mam nawadniania...ale staram się podlewać często. Buksy tam nie narzekają w każdym razie
Po zimie liście do połowy były brązowe... a teraz taż się zebrać nie mogą. Zakwitły i wyskubałam im wszystkie kłosy. Zobaczymy co dalej.

Też ciachłam klona ostro i myślałam, że raz wystarczy To teraz już wiem co robić. Za nożyce i biegiem ciachać znów
polinka 10:47, 14 maj 2015

Dziewczyny a próbowałyście florovitem podlać ID.? Przycinałyście te brązowe liście? U mnie tez na słonecznej rabacie i wszytsko ok.
Juzia 10:52, 14 maj 2015

Liście przycięte od razu po ziemie. Florovitem zaczęłam lać wszystko, bo chcę busz
bdan 13:52, 14 maj 2015

Wieloszka napisał(a)

Danka, na metce było "Royal Red" Mój wymarzony, już go uwielbiam!

Śliczny jest, tyle, ze duży rośnie. Szukam jakiegos bordowego drzewa na rabatę przy ogrodzeniu, więc nie może być za duże. Na razie nigra w planach, choć nie do końca podobają mi się jej wiotkie gałęzie, zwłaszcza po deszczu. Oczywiście tez do przycinania.
Crimson sentry szczepiony odpada, bo niedaleko tej rabaty rośnie.

Masz może jakiś pomysł. Kształt- nie kulisty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies