Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 12:18, 15 maj 2015

Gabisia napisał(a)
Agniesiu, pokłony przed tobą za taki piękny ogród!
Za super pomysły, oryginalność, wierność sobie, i taki porządeczek na takiej ogromnej przestrzeni.
Jestem zachwycona. Jak zwykle

Ja też jestem obrażona i na zdechłe lawendy, i na Ice Dance za rozplenianie się na boki (u mnie akurat niezbyt pożądane) a nie przyrastanie głównej kępy.

Masz tyle cudnych trawek, że jesteś już naprawdę naszą specjalistką forumową tej roślinki!

Niech trybuny rosną, bo ognisko z nami niebawem…

Och Gabi! Ile komplementów
Ale naprawdę nie musiałaś - "ognisko" z Wami i tak się odbędzie
A co do trawek - wcale nie mam ich dużo (w sensie gatunków), bo wybredna jestem i teren trudny

Tomek Grochowski będzie w niedzielę rano w Ogrodzie Botanicznym. Zamówiłaś seslerie?
Pszczelarnia 13:17, 15 maj 2015

Wiedza na temat drzew i odmian - podziwiam Cię, Wieloszko, właścicielko kulistych form i ogrodowej geometrii, która jest zachwycająca.
bdan 13:26, 15 maj 2015

Wieloszka napisał(a)

A może być pokrój kolumnowy? Zachwycają mnie czerwonolistne buki "Dawyck Purple" (kolumnowe) albo zwykłe buki "Atropunicea" - mają niesamowity kolor liści. Klon - oprócz "Royal Red" jest jeszcze "Fassen's Black".
Ja bym się na Twoim miejscu aż tak nie obawiała wielkości tych drzew - zwłaszcza klonów, ponieważ od kilku lat obserwuję posadzone w mieście duże sztuki - nie przyrastają zbyt szybko.

Agnieszka dziękuje Ci bardzo. Niedaleko mam buka Rohan Obelisk, w zeszłym roku wymagał pryskania.
"Dawyck Purple" - podoba mi się, muszę na spokojnie to przemyśleć.

ren133 13:48, 15 maj 2015

Wieloszka napisał(a)

Rozkładam temat na czynniki pierwsze od 2 miesięcy, męcząc wszystkie właścicielki donic na forum Cieszę się, że i Ty skorzystałaś

Zainspirowałam się donicą murowaną u jednej z dziewczyn z O, a już wykonanie sami z M wymyśliliśmy. Zastanawiałam się tylko nad wykończeniem - brałam pod uwagę tynk i farbę ... ale obawiałam się o utrzymanie donic w dobrym stanie (zacieki itp). Ale skoro mówisz, że farba się sprawdza to już jestem spokojniejsza
Wieloszka 14:07, 15 maj 2015

ren133 napisał(a)

Zainspirowałam się donicą murowaną u jednej z dziewczyn z O, a już wykonanie sami z M wymyśliliśmy. Zastanawiałam się tylko nad wykończeniem - brałam pod uwagę tynk i farbę ... ale obawiałam się o utrzymanie donic w dobrym stanie (zacieki itp). Ale skoro mówisz, że farba się sprawdza to już jestem spokojniejsza

Jeszcze nie wiem, czy farba się sprawdza Na razie bazuję tylko na opinii innych ogrodniczek. Jak przetestuje u siebie, to dam znać.
Wieloszka 14:08, 15 maj 2015

bdan napisał(a)

Agnieszka dziękuje Ci bardzo. Niedaleko mam buka Rohan Obelisk, w zeszłym roku wymagał pryskania.
"Dawyck Purple" - podoba mi się, muszę na spokojnie to przemyśleć.

No niestety, buki tak mają - zdobniczka je uwielbia. Dlatego wolę klony
Wieloszka 14:09, 15 maj 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Wiedza na temat drzew i odmian - podziwiam Cię, Wieloszko, właścicielko kulistych form i ogrodowej geometrii, która jest zachwycająca.

Pszczółko, z Twoich "ust" takie komplementa, to prawdziwy zaszczyt Merci!
waldek727 14:20, 15 maj 2015

Aga.
Czy moglibyśmy na chwilkę zmienić temat aby później powrócić do Twojego pięknego ogrodu?
ren133 14:36, 15 maj 2015

Wieloszka napisał(a)

Jeszcze nie wiem, czy farba się sprawdza Na razie bazuję tylko na opinii innych ogrodniczek. Jak przetestuje u siebie, to dam znać.

Malowanie u mnie na dniach Będziemy testować jednocześnie
bleebla 16:07, 15 maj 2015

Aga, o której planujesz zajechać do botanicznego?