Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 15:01, 07 mar 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

U Asi Rojodziejowej przed chwilą napisałam zajrzyj

Sylwia dzięki, byłam u Asi, doczytałam. Zasypałam piaskiem i czekam do maja.
DariaB 15:02, 07 mar 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

Z tym nasiewaniem się chwastów to ja już nie wierzę. Mam na rabatach mega gęsto posadzone rośliny, praktycznie jedną przy drugiej, a nawłoć, mniszek, koniczyna, mięta, podagrycznik i perz i tak się wprosiły i robią się z roku na rok coraz gorsze do opanowania. Mrówki też znoszą nasiona chwastów i z nich też rosną. U mnie na rabatach nie ma jak nogi między roślinami postawić, a chwasty się mają jak najlepiej.

Sylwia Ty otoczona polami to w sumie nie ma się co dziwić, a chwasty to takie bestie, że wszędzie wlezą.
DariaB 15:04, 07 mar 2023

Wiosna u mnie zdecydowanie się spóźnia, jeszcze wczoraj spadł śnieg. Mimo to, przyroda wie, że cieplejsze dni są nieuniknione. Pąki na drzewach już nabrzmiałe, cebulowe się pchają do słońca, czeka, czekam z niecierpliwością
Agatorek 19:25, 07 mar 2023

No to czekamy razem
Ewik 20:21, 07 mar 2023

DariaB napisał(a)
Wiosna u mnie zdecydowanie się spóźnia, jeszcze wczoraj spadł śnieg. Mimo to, przyroda wie, że cieplejsze dni są nieuniknione. Pąki na drzewach już nabrzmiałe, cebulowe się pchają do słońca, czeka, czekam z niecierpliwością

U nas podobnie, a dzisiaj tyle nasypało, że trzeba było odśnieżyć ehh
LIDKA 19:38, 08 mar 2023

Daria przyszłam powiedziec Ci o rodku. Kup deltamze 2 opak. i weź jakiś maly opryskiwacz albo nawet rozpylacz. Pryskaj go co 2 tyg aż do lata. Też ze 2 razy wlej konewkę rozrobionego środka pod krzak.

Nawieź go porzadnie co 2 tyg przed i po kwitnieniu po kilka razy.
Ja używam nawozu interwencyjnego magiczna siła do rodków lub borówek. Zależy co trafie w sklepie.

Jak go chcesz to go ratuj. Moje też miały opuchlaki ale zwalczyłam. Troche to trwało ale maj pokazuje że warto było.
ewsyg 19:39, 16 mar 2023

DariaB napisał(a)

U mnie drzewa też maja nabrzmiałe pąki i dzisiaj pryskałam Promanalem. Jutro druga część oprysków.
DariaB 12:41, 22 mar 2023

Ewik napisał(a)

U nas podobnie, a dzisiaj tyle nasypało, że trzeba było odśnieżyć ehh

Ewa mam nadzieję, że u Ciebie zima też została już tylko wspomnieniem
DariaB 12:42, 22 mar 2023

Agatorek napisał(a)
No to czekamy razem

Agnieszka wygląda na to, że się doczekałyśmy
DariaB 12:43, 22 mar 2023

LIDKA napisał(a)
Daria przyszłam powiedziec Ci o rodku. Kup deltamze 2 opak. i weź jakiś maly opryskiwacz albo nawet rozpylacz. Pryskaj go co 2 tyg aż do lata. Też ze 2 razy wlej konewkę rozrobionego środka pod krzak.

Nawieź go porzadnie co 2 tyg przed i po kwitnieniu po kilka razy.
Ja używam nawozu interwencyjnego magiczna siła do rodków lub borówek. Zależy co trafie w sklepie.

Jak go chcesz to go ratuj. Moje też miały opuchlaki ale zwalczyłam. Troche to trwało ale maj pokazuje że warto było.

Lidka dziękuję, będę go próbowała reanimować bo szkoda mi go.