Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 18:28, 18 kwi 2023

anuska2507 napisał(a)
Dobra decyzja z przesadzeniem świdośliwy - ta jest bardzo ładna, od razu będzie zdobić
Red Barona można ograniczyć, jeśli nie chcesz, żeby się rozłaził. Ja mam wciśnięte w ziemię plastikowe obrzeże.

Aniu a wiesz, że mam to obrzeże? Teraz służy jako opaska dla ścieżki żeby się kamyki nie wysypywały ale jak zrobię docelową opaskę to mogę je wykorzystać! Też myślę, że śś znalazła swoje miejsce
DariaB 18:29, 18 kwi 2023

antracyt napisał(a)

Jeszcze chwila, wszystko buchnie zielonością i rabata Ci się zapełni Sporo podziałałaś

Liczę bardzo na taki obrót wydarzeń
DariaB 18:30, 18 kwi 2023

LIDKA napisał(a)

Ania ten plastyk naprawdę wystarczy? Te rozłażenie mnie przeraża. Unikam takich i siejących sie roślin a wiele z nich jest ładnyych.

Rd baron nie jest aż tak bardzo ekspansywny, bardziej bym powiedziała, że jest bałaganiarski i lubi wędrować po rabacie
DariaB 18:33, 18 kwi 2023

Martka napisał(a)
Dario, podziwiam efekty, ten sezon zapowiada się bardzo ciekawie! Gratuluję prac. Jaki kolor kuklika? Zauroczyły mnie jego listki, które w sezonie, po przekwitnięciu tworzą świeżo-zielony akcent i ładne kępki.
Mieszanka tulipanów na razie nie zdradza objawów szaleństwa kolorystycznego niezależnie od koloru wszystkie cieszą

Marto kukliki mam pierwszy raz, kupiłam w tamtym roku już po kwitnieniu. Jeden to Mai Tchai a drugiego nie pamiętam nazwy. Oba w odcieniach pomarańczu. U mnie były w liściach praktycznie całą zimię co mnie, nie ukrywam, zaskoczyło pozytywnie Prace wciąż w toku, najważniejsze że do przodu!
DariaB 18:39, 18 kwi 2023

Ach te ogrodnicze dylematy teraz padło na rozmiar kostki na obrzeże ścieżki no i na samą ścieżkę wzdłuż ściany domu.
Mniejsza, czy większa? Oto jest pytanie

Kot upojony kocimiętką, już trzeci dzisiaj. Kocimiętki są trzy a oni tylko jedną męczą

Martuś powoli wyłaniają się kolory z miksu
MartaCho 21:46, 18 kwi 2023

Pięknie podziałałaś, mino słabej aury- będą bardzo fajne rabaty.
Kostki nie doradzę, bo nie widzę różnicy w rozmiarze
ŚŚ śliczna! Bardzo!
Kocimiętka też duuuużo ładniejsza niż moje. Jaką masz odmianę? Kotom się nie dziwię
sylwia_slomc... 22:33, 18 kwi 2023

Kawał dobrej roboty:0 Zabierz red barona z okolicy berberysów, bo jak ci powędruje w ich kierunku to nijak potem z nich przy tych kolcach nie powyjmujesz, a suche sterczące z berberysa będzie straszyć, wiem bo mi tak ice dancy powędrowały w berberysy i klops.
LIDKA 22:44, 18 kwi 2023

Co to za jeden?

Mam taki pękaty i pełny czerwony z zaplątanej cebuli. I on sie mnoży. Z jednego w drugim sezonie sa już 3.
DariaB 13:01, 19 kwi 2023

MartaCho napisał(a)
Pięknie podziałałaś, mino słabej aury- będą bardzo fajne rabaty.
Kostki nie doradzę, bo nie widzę różnicy w rozmiarze
ŚŚ śliczna! Bardzo!
Kocimiętka też duuuużo ładniejsza niż moje. Jaką masz odmianę? Kotom się nie dziwię

Dzięki Marta, mam nadzieję, że doczekam tych rabat jeszcze w tym roku
Kostki te bliżej winkla są większe trochę, a pozostałe mniejsze. Boję się trochę tych większych, żeby nie zdominowały ścieżki, a z drugiej strony, na co Lidka mi zwróciła uwagę, że między większymi będzie mniej fugi i będą się mniej siać chwasty. Docelowo i tak rośliny mają się na ścieżkę wylewać więc rozmiar tej kostki chyba nie ma tak wielkiego znaczenia.
Nie wiem jaka to kocimiętka, na doniczce pisało tylko kocimiętka, ale jest z tych niskich odmian i takie fajne podusie się z niej w tym roku zrobiły.
DariaB 13:03, 19 kwi 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kawał dobrej roboty:0 Zabierz red barona z okolicy berberysów, bo jak ci powędruje w ich kierunku to nijak potem z nich przy tych kolcach nie powyjmujesz, a suche sterczące z berberysa będzie straszyć, wiem bo mi tak ice dancy powędrowały w berberysy i klops.

Do tej pory bverberysy i red baron rosły razem, właśnie, albo wbiję ogranicznik dla baronów albo może je w donicy posadzić? Albo berberysy zabrać, bo barona nie mam już gdzie posadzić, a szkoda go jednak.