Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 13:27, 21 lip 2023

Judith napisał(a)
1,5 metra to całkiem sporo, nie wyglądało na to na poprzednim miejscu . Z Anabelkami nie ryzykowałabym w tym miejscu, ale decyzja należy do Ciebie . Może jednak inne hortensje (jeśli chcesz hortensje)? A na wyższe pietro moze trzmieliny na pniu? Można by kilka pyknąć. No i trzcinnik KF - fajnie wyglądałby na tle ściany.

Ajć Judith, tu od początku miały być Anabellki taki był misterny plan i chyba jednak zaryzykuję. Nie jestem zbytnią fanką drzewek na pniu na wysokości 1,2 m, już chyba wolałabym trawy.
DariaB 13:30, 21 lip 2023

Wiaan napisał(a)
Na wizualce świetnie to wygląda ale tak jak dziewczyny piszą jest za wąsko, widzę to po swoich rabatach, wszędzie mimo powiększania za wąsko. ŚŚ bedzie Was wkurzać jak będzie trzeba ją omijać. Drzewo wygląda tam idealnie, może zatem coś na pniu z ładną koroną?

ŚŚ jak jest mała to tym bardziej rozłożysta od dołu i od razu wejdzie na ścieżkę.

Psałaś o lawendzie, u mnie też fioletowa leży i wygląda jak gniazda a różowa stoi na baczność.

Super komponujesz bylinowe rabaty

No ja już nie mam jak poszerzyć haha Mam jeszcze te dwie nieszczęsne kolumnowe jabłonki, one by tam mogły ewentualnie rosnąć, ale ja ich nie lubię i nie wiem czy się ich całkiem nie pozbędę. No tak, moja lawenda leży tak jak piszesz i wygląda jak gniazdo. Kojarzysz jaką masz odmianę? Dzięki za pochwały ale gdzie mi tam do Ciebie
Judith 13:51, 21 lip 2023

DariaB napisał(a)

Ajć Judith, tu od początku miały być Anabellki taki był misterny plan i chyba jednak zaryzykuję. Nie jestem zbytnią fanką drzewek na pniu na wysokości 1,2 m, już chyba wolałabym trawy.

Myślałam o szczepionych wyżej, ale faktycznie trudno dostać.
Zaryzykuj z Anbelkami - no risk no fun .
DariaB 14:01, 21 lip 2023

Judith napisał(a)

Myślałam o szczepionych wyżej, ale faktycznie trudno dostać.
Zaryzykuj z Anbelkami - no risk no fun .

No właśnie no risk, no fun a jeszcze jak posadzę jakiś drzewko w tym kwadracie, nawet tą śś to ono też zrobi troszkę cienia na tą rabatę.
anuska2507 14:14, 21 lip 2023

Anabelki od wschodu, w cieniu budynku dadzą radę
A dlaczego tych jabłonek nie lubisz?
DariaB 14:24, 21 lip 2023

anuska2507 napisał(a)
Anabelki od wschodu, w cieniu budynku dadzą radę
A dlaczego tych jabłonek nie lubisz?

Bo jedna kwitnie lepiej od drugiej i miały mieć normalne jabłka, a mają jakieś marne podróbki, takie miniatury i ani dobre ani ładne. Szczerze to mi szkoda miejsca na takie drzewa, ale może dam im szansę i gdzieś je przesadzę, jak nie to je na RODOS wywiozę.
Kasya 15:24, 21 lip 2023

Judith napisał(a)
Na wizce wygląda to świetnie, ale... Ale masz tam chyba zbyt mało miejsca na takie bogactwo . I na ŚŚ chyba tez zbyt malo miejsca, choć może można by ja na palikach prowadzić na płasko...? Poza tym - jaka to strona świata? Anabelki w słońcu mdleją - u mnie mają jedynie rano słońca może godzinę i przy dużych upałach wiszą smętnie...

Rabaty piękne, buszowate . A pamiętam jak ryłaś tu w gołej ziemi . Wspaniały efekt .

Mało miejsca ?
No co ty…
Judith 15:42, 21 lip 2023

Kasya napisał(a)

Mało miejsca ?
No co ty…

DariaB 16:03, 21 lip 2023

To weźcie zdecydujcie, czy mało czy wystarczy bo już zgłupiałam lol
Anda 16:17, 21 lip 2023

DariaB napisał(a)
To weźcie zdecydujcie, czy mało czy wystarczy bo już zgłupiałam lol

To zależy na co, czy na małego fiata czy na autobus
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies