Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

basia3012 22:21, 06 lis 2023

Daria, w takim razie usunęłam tylko jedno zdjęcie bo było 5 szt. Ale w razie czego pisz, wtedy usunę. Chyba przez dobę można edytować.
Z tą szopką to szybcy jesteście. Jeszcze 1 listopada nie było nic a już dwie ściany i dach jest. Tempo ostre.
Dario, pięknie masz jesienią w swoim ogrodzie. Tak zwiewnie dzięki trawom. Przepięknie.
I wokół tarasu bardzo ładne nasadzenia. Super meble na tarasie.
Oczko małe ale bardzo ładnie wygląda. Chyba tych pięknych brunner jeszcze bym dosadziła.
Rybki u nas zimują w oczku. Ono ma około 70-75 cm w najgłębszym miejscu. Ale mają napowietrzanie włączone i styropianowy przerębel. Nawet rybki się mnożą.
Pozdrawiam Dario.
DariaB 10:45, 10 lis 2023

Basiu dziękuję Ci za tyle miłych słów Nasadzenia przy tarasie się tegoroczne, trochę tych brunner tam mam, muszą się rozrosnąć, a też fajnie się u mnie sieją.
DariaB 10:51, 10 lis 2023

Prezentuję mój nowy twór ogrodowy, oczywiście sama bym tego nie zrobiła, ja pomalowałam haha

Dzisiaj powinno się udać zrobić drzwi.
Za domkiem ma być dwukomorowy kompostownik, to już taka kropka nad i. Kiedyś myślałam, a na co mi kompostownik, ale widzę, że nawet w najmniejszym ogrodzie się przyda.
Dalej mam dylemat co z jabłonkami (to te badyle na zdjęciu), chyba je posadzę z boku domku - na drugim zdjęciu.

Ogólnie zrobił się znowu wielki bałagan, będzie co robić na wiosnę. Jeszcze musiałam jedną brzozę wykopać i wsadziłam ją za domkiem w roku ale to też chyba niezbyt fortunne rozwiązanie bo tamtędy będę się do kompostownika musiała dostać żeby wybierać z jednej komory i przerzucać do drugiej.
Judith 11:15, 10 lis 2023

Piękna szopka! Widzę, że zdecydowałaś się na wejście od ścieżki - super
Matowa czerń - strzał w 10 .
DariaB 11:28, 10 lis 2023

Judith napisał(a)
Piękna szopka! Widzę, że zdecydowałaś się na wejście od ścieżki - super
Matowa czerń - strzał w 10 .

No tak wejście od ścieżki było logicznym rozwiązaniem, wejście od tarasu niepotrzebnie by skomplikowało cały układ. Ta czerń jest boska, o ile można tak o kolorze napisać , a malowało się nią super!
basia3012 00:41, 13 lis 2023

Dario, przyszłam zobaczyć szopkę. Pokażesz? Pewnie jakieś postępy w jej budowie są?
Anda 17:44, 13 lis 2023

Fajne postępy w ogrodzie Nawet szopka już się buduje
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
MagdaLenka 19:09, 13 lis 2023

Właśnie... szopka. Ja też czekam na zdjęcia z drzwiami.
DariaB 20:12, 13 lis 2023

Hej dziewczyny! Są i drzwi, ostatnio nic nie robię tylko maluję na czarno haha! Bo wymyśliłam jeszcze skrzynkę na worki ze śmieciami segregowanymi, które się walają po garażu i zabudowę kosza na śmieci. Jest szansa, że zdążymy przed atakiem zimy. Drzwi po pierwszym malowaniu, dzisiaj poprawiłam ale zdjęcia nie zrobiłam
Judith 20:28, 13 lis 2023

Ale fajowe okucia! Zamknięcie na skobelek stalowy?