Magda będzie, zobaczysz! Sierpień zawsze był moim faworytem ale tegoroczny wrzesień go przebija!
Takie wdzięczne i fotogeniczne zestawienie tworzy z rozchodnikami.
Tak, drzewa jeszcze młode ale spokojnie, szybko rosną. Kanzany są już trzy razy większe niż jak były sadzone.
Haha Edytka, ja też wzdycham do wielu ogrodów, nic się nie przejmuj, niedługo będę wdychać u Ciebie
No, troszkę przepadłam, tylko nie ma ich gdzie sadzić haha
Ścieżka ma 120 cm szerokości.
To nie do końca był mój pomysł, tzn chciałam trawy tam posadzić ale gatunki podpatrzyłam u jednej z dziewczyn tu na Ogrodowisku. Rozmiar miskantów mnie trochę zaskoczył, ale póki nikt nie protestuje to rosną
Proszę bardzo
Ten ostatni miskant jakiś pomylony, nie kwitnie, może to Gracimilus?
Dostałam od sąsiada sadzonkę wisterii, zastanawiam się czy ją posadzić przy słupie od balkonu, mogłaby się piąć po barierce na balkonie, czy to dobry pomysł? Balkon mam od takiego północnego-zachodu, ale słup jest pół dnia w słońcu. Da radę?
Znowu dzisiejszy dzień jest niesamowity!
Trawy na przedpłociu i zapłociu
Chwastowiski -stipowisko, szalona trawa
A rabata za domem wygląda tak, szału nie ma. Chwasty mnie dobijają, trochę kartonów dzisiaj rozłożyłam ale się mi już skończyły. Mech mi tam rośnie, ona jest od płn-zachodu, tak jak balkon i teraz jest tam sporo cienia, ale w lecie pali słońce bo świeci też ponad domem.
Jabłonki dalej nie ruszone, wkurzają mnie
Taki szalony błękit jest, zero chmurek, idealna przejrzystość. Ja się z robotą raczej nastawiam na drugą połowę października bo pierwszą mam w rozjazdach.