Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Agatorek 18:01, 23 lut 2024

Potwierdzam słowa Judith, brzozy są bardzo wdzięcznym materiałem do cięcia . I bardzo szybko rosną, jeśli ktoś chce mieć szybko jakieś drzewo.
DariaB 21:18, 23 lut 2024

Judith napisał(a)
Z podobnych powodów (chęć zagęszczenia, a także stworzenia krótkiego murku) przycielam swoje 3 graby i teraz mam mam jakieś bidy z krzywym przewodnikiem... Prostuje je przyciągając do palika . Taki ma zysk z tego przycięcia .
Natomiast z przycięcia brzóz jestem zadowolona bardzo - były bardzo wyrośnięte (bardzo wysokie i „chude”) i przy każdej wichurze stresowałam się, ze się nam zwalą na dom... Po kilku latach wyglądają pięknie - gęste i bujne

A idź, teraz mnie ostrzegacie, po fakcie
Brzozy mam, a jakże. Kupione na all... bidy na metr, już są wyższe ode mnie i dobrze niech rosną
DariaB 21:19, 23 lut 2024

Agatorek napisał(a)
Potwierdzam słowa Judith, brzozy są bardzo wdzięcznym materiałem do cięcia . I bardzo szybko rosną, jeśli ktoś chce mieć szybko jakieś drzewo.

Może się okazać, że wkrótce drzewa będą mi bardzo potrzebne oby jednak moje czarnowidztwo się nie sprawdziło.
Judith 21:02, 24 lut 2024

DariaB napisał(a)

A idź, teraz mnie ostrzegacie, po fakcie
Brzozy mam, a jakże. Kupione na all... bidy na metr, już są wyższe ode mnie i dobrze niech rosną

Daria, ja chyba po prostu uznałam, ze coś źle zrobiłam albo ze to odmiana nie taka jak na żywopłoty. No bo skoro inni maja gęste żywopłoty z ciętych grabow, to jakim sposobem coś poszło nie tak .
Angelika95 08:27, 25 lut 2024

DariaB napisał(a)

Może się okazać, że wkrótce drzewa będą mi bardzo potrzebne oby jednak moje czarnowidztwo się nie sprawdziło.

Ktoś będzie się budował obok Ciebie?
DariaB 10:53, 25 lut 2024

Judith napisał(a)

Daria, ja chyba po prostu uznałam, ze coś źle zrobiłam albo ze to odmiana nie taka jak na żywopłoty. No bo skoro inni maja gęste żywopłoty z ciętych grabow, to jakim sposobem coś poszło nie tak .

A jakie masz te graby? Raczej ciężko żeby żywopłot z nich nie wyszedł i przecież przycinanie ma służyć zagęszczeniu.
DariaB 10:54, 25 lut 2024

Angelika95 napisał(a)

Ktoś będzie się budował obok Ciebie?

Mam nadzieję, że nie. Sąsiad chyba jednak robi tylko drogę dojazdową do swojego składu od drugiej strony.
DariaB 11:03, 25 lut 2024

Wczoraj podziałałam jak pewnie połowa Ogrodowiska
Wysprzątałam dwie rabaty, popzycinałam resztę hortensji, z patyków zrobiłam sadzonki. Orobiłam się i czułam się jak po maratonie Niby mały ogród,a można się zmachać.
Miskanty tylko skróciłam bo pewnie jeszcze przyjdzie chłód.

Na rabatach jeszcze pusto ale skala wychodzących cebulowych mnie zaskakuje.
Znalazłam nawet siewkę, już całkiem sporą nawet kuklika. Przez chwilę się zastanawiłam cóż to za cudo.

Wygląda na to, że póki co wszystko zimę przeżyło. Nawet gaura o którą się trochę obawiałam. Hosty też już się budzą i brunnery. Wyjątkowo szybko to idzie w tym roku.

DariaB 11:14, 25 lut 2024

Patrzcie co się wykańcza!

I mam już trochę zawartości wczorajszy urobek.
An_na 17:34, 25 lut 2024

Będzie czarne złoto