Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

MartaCho 13:41, 27 lut 2024

Piękne te jabłonki są! Przepiękne, więc gdzie nie posadzisz, to będzie dobrze, ALE czy tam przy ścianie garażowej nie będzie ich latem w trakcie upałów zanadto przypalać słońce? Nie wiem niestety, jak masz rozłożone kierunki.
Strasznie mi się podoba u Ciebie, że każdy kawalątek masz wykorzystany, zagospodarowany i tu i tam i wszędzie coś ładnego
Bażanty u nas dawniej też regularnie spacerowały, fajne są, takie dostojne. Odkąd deweloper wszedł to już się nie pojawiają, co rozumiem w pełni. Też bym poszukała ciekawszych okolic. Ciekawe, czy jeże będą w tym roku.
DariaB 14:06, 27 lut 2024

MartaCho napisał(a)
Piękne te jabłonki są! Przepiękne, więc gdzie nie posadzisz, to będzie dobrze, ALE czy tam przy ścianie garażowej nie będzie ich latem w trakcie upałów zanadto przypalać słońce? Nie wiem niestety, jak masz rozłożone kierunki.
Strasznie mi się podoba u Ciebie, że każdy kawalątek masz wykorzystany, zagospodarowany i tu i tam i wszędzie coś ładnego
Bażanty u nas dawniej też regularnie spacerowały, fajne są, takie dostojne. Odkąd deweloper wszedł to już się nie pojawiają, co rozumiem w pełni. Też bym poszukała ciekawszych okolic. Ciekawe, czy jeże będą w tym roku.

Martuś ściana garażowa jest od wschodu, w sumie słońce od rana do około 13-14 w lecie. Teraz rosną na płn ogrodzeniu ale dopada je słońce południowe znad domu i zachodnie.
Bażant jeszcze spaceruje ale jak długo to nie wiem bo zabudowa też coraz gęściejsza.
Mnie i mojemu ogródkowi jest miło czytać tyle dobrych słów! Mało miejsca mam to wszystko upycham
LIDKA 21:39, 27 lut 2024

Kompostownik elegancki.
Narsilia 21:44, 27 lut 2024

DariaB napisał(a)
Edyta, Patrycja dziękuję. Długo myślałam, że nie zmieszczę kompostownika ale jest potrzebny nawet w tak małym ogrodzie jak mój.
Patrzcie jakiego gościa dzisiaj miałam, zatarasował mi wyjście z domu Hera w szoku była

Pojawia się trochę kwiatków w ogródku

Heptacodium już prawie w zielonych listkach.

Ja cię kręcę u mnie też się pojawiają czasem, ale u Ciebie to normalnie tresowane
A i krokusiki przepiękne takie inne
Judith 21:47, 27 lut 2024

O cholerka, ale blisko podszedł . Wygląda, jakby celowo kocinę prowokował
DariaB 10:58, 28 lut 2024

Haha dziewczyny, przysięgam, że nie tresowałam bażanta i to on był pierwszy pod drzwiami i jak go zauważyłam to zawołałam kota
Dzisiaj w nagrodę pod drzwiami mam kilka eleganckich qup, ciekawe czy są rzeczonego ptaka
mrokasia 11:01, 28 lut 2024

U mnie wokół bażantów pełno, ale do ogrodu na razie żaden nie zawitał. I w sumie dobrze, mógłby się zestresować niepotrzebnie kotami i psami.
DariaB 11:15, 28 lut 2024

mrokasia napisał(a)
U mnie wokół bażantów pełno, ale do ogrodu na razie żaden nie zawitał. I w sumie dobrze, mógłby się zestresować niepotrzebnie kotami i psami.

On do mnie często zagląda, wyjada ziarno spod karmnika dla ptaków. Nie wiem jak wchodzi ale ze dwa razy widziałam jak wzniósł się w powietrze i z kłapaniem dzioba przeleciał ponad ogrodzeniem wchodzi pewnie tak samo tylko po cichu
DariaB 11:55, 28 lut 2024

Chyba potrzebuję szklarenkę, najlepiej taką stojącą, możecie coś polecić?
DariaB 12:34, 29 lut 2024

Przyłapany