Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

MartaCho 14:27, 15 mar 2022

Dobrze, że ma gdzie leżeć
Kawał roboty za Tobą- tej najgorszej- gratulacje Będzie fajna rabata.
LIDKA 14:58, 15 mar 2022

DariaB napisał(a)

Na szczęście poza kamieniami nie znajduję już większego dziadostwa, to co najgorsze to było na podjeździe, a w zeszłym roku przy sadzeniu hortensji wykopałam 2 pustaki
Wczoraj było ciepło, front jest nagrzany przez słoneczko, ale bliżej ogrodzenia ziemia podmarznięta, da się kopać tylko w nasłonecznionych miejscach.
Znalazłam odbiorcę kamieni, nawet nie wiecie jak się cieszę bo zupełnie przez przypadek spotkałam znajomego i się go zapytałam czy nie potrzebuje kamieni, a on na to, kamieni? Jasne, że wezmę
Do kompostowni się dodzwoniłam, kubik kompostu 65 zł, jak myślicie ile na ten kawałek potrzebuję? Pan stwierdził, że 1,5 kubika powinno starczyć.
Drzewa nadal szukam, tylko jedna szkółka mi odpisała, że nie mają i raczej nie będą mieć

Tani ten kompost jak barszcz. U mnie nie ma kompistowni. Workowy 80l -16 zł.
DariaB 15:09, 15 mar 2022

LIDKA napisał(a)

Tani ten kompost jak barszcz. U mnie nie ma kompistowni. Workowy 80l -16 zł.

Za 3,5 kubika z transportem zapłaciłam 320 zł szkoda, że nie ma kompostowni, a może w jakimś nieodległym mieście jest?
DariaB 15:11, 15 mar 2022

MartaCho napisał(a)
Dobrze, że ma gdzie leżeć
Kawał roboty za Tobą- tej najgorszej- gratulacje Będzie fajna rabata.

A wiesz, ze ja zapomniałam, że mam ten gazon i byłam pewna, że Pan mi zrzuci już na ziemię ze zdjętą darnią dobrze, że zdążyłam z tego gazonu kamienie wyzbierać bo część kompostu tam zostanie
Poszukiwania drzewa idą marnie, ledwie jedna szkółka odpisała, że nie mają i nie wiedzą czy będą mieć
Anda 15:35, 15 mar 2022

Dario, to może zamiast pisać zadzwoń do tych szkółek. Teraz sezon się rozpoczął, brak czasu na wszystko. Nie wiem jak w PL, ale my mamy kontakt z innymi szkółkami i jeśli sami nie mamy konkretnych drzew to sprowadzamy je z innych szkółek.

Może Związek Szkólkarzy Polskich mógłby pomóc?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wiolka5_7 15:38, 15 mar 2022

Kompościk pierwsza klasa...roślinki będą rosły jak na drożdżach
DariaB 15:58, 15 mar 2022

Anda napisał(a)
Dario, to może zamiast pisać zadzwoń do tych szkółek. Teraz sezon się rozpoczął, brak czasu na wszystko. Nie wiem jak w PL, ale my mamy kontakt z innymi szkółkami i jeśli sami nie mamy konkretnych drzew to sprowadzamy je z innych szkółek.

Może Związek Szkólkarzy Polskich mógłby pomóc?

Ewa pewnie jak do jutra nie odpiszę to zacznę dzwonić, przejrzałam starsze posty z hasłem "prunus serrula" i nawet lata temu się udawało w PL kupić to drzewo, no Kraków to nie jakieś zadupie może się gdzieś znajdzie. Przeczytałam też, że ta wiśnia daje odrosty korzeniowe, bardzo uciążliwe są?
DariaB 15:59, 15 mar 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Kompościk pierwsza klasa...roślinki będą rosły jak na drożdżach

Ładny co nie? Oborniczek jeszcze, ale nie wiem jak go przywiozę Chyba w workach na bio odpady
LIDKA 16:02, 15 mar 2022

A nie masz wiader po farbie lub elewacji. Ja zachowalam i sie przydają.

Te worki Co daja u mnie to cienkie i szybko sie rwą.

anuska2507 16:22, 15 mar 2022

Ja woziłam obornik po prostu przyczepką samochodową. Rolnik mi załadował ładowarką, ale u siebie musiałam ręcznie rozładować.
W workach też raz przywiozłam - ku niezadowoleniu małżonka, bo jak to tak obornik w bagażniku Pakowałam w takie worki zbożowe, a później dla pewności w drugi foliowy.