Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 14:55, 13 lis 2024

MartaCho napisał(a)
Daria, fajnie, że i tu wstawiłaś zdjęcia! Pięknie u Ciebie w każdym zakątku! Niepowtarzalnie!
I ostatnie zdanie też mi się bardzo spodobało- kwintesencja tego, co w wolnym czasie sobie działamy!

Staram się żeby było różnorodnie, tak lubię, ale lubię też ogrody monotematyczne. Teraz bym miała problem gdybym zakładała kolejny ogród, ale znając mnie to na pewno bym się nie powstrzymała przed szaleństwami.
Judith 16:15, 13 lis 2024

DariaB napisał(a)

Niezmiernie mi miło Ja ciągle mam z tyłu głowy taką myśl, że na przeciw wielu ogrodów nie jest to nic spektakularnego ale zaraz się sprowadzam na ziemię, bo przecież to jest mój kawałek ziemi, mój pot i bolące mięśnie i kocham go całym sercem

A zatem życzę Ci, byś nie miewała takich myśli z tyłu głowy .
LIDKA 20:46, 13 lis 2024

Pięknie masz Dario.
Zawsze jak zapodasz foty to ide na pierwszą stronę wątku zeby zobaczyć ile czasu zajęło dorośnięcie ogrodu do tego etapu.

Z tym poczuciem że inni maja ładniej to mam podobnie. Zwłaszcza jak sie tu naogladam ogrodów dojrzałych. Na szczęście zaraz potem mysle że mój ogród jest wyjątkowy bo mój. I nie wiem jak żyłam przedtem.

Lubie Twoje ogrodowe opowieści nie tylko na tym portalu .

Buziaki
Makao 05:39, 14 lis 2024

No to się nazywa jesień
Żółciutki jak u mnie.
Pięknie.

A te lawendowe kule super wyglądają. Bardzo ładni u Ciebie rosną. Co to za odmiana?
Narsilia 07:37, 14 lis 2024

Przepiękna jesień i ogród jest naprawdę piękne i interesujący te przejścia , zmiany kształtów rabat, gramatury, struktury w ścieżkach raz trawa , Graz kamień super do tego piękny dom w tle ,jesteś dla siebie niesprawiedliwa

Mnie urzekło poidła, basen dla ptaków już szukam takiego drugi rok ale ceny za metalowe takie piekarze zabijają muszę czegoś na złomie wyszukać.

Lawenda i mnie zachwyca jest w planach zakupowych na wiosnę pozwolę sobie napisać za właścicielkę jeśli nic nie przekręciłem bo nie mam notatek pod ręką odmiana Nico.
DariaB 10:52, 14 lis 2024

Judith napisał(a)

A zatem życzę Ci, byś nie miewała takich myśli z tyłu głowy .

Postaram się mam już ich coraz mniej na szczęście. Jak zerknę na pierwsze zdjęcia w wątku i moje początkowe zagubienie to dopiero widzę jaką drogę przebyłam przez te lata
DariaB 10:54, 14 lis 2024

LIDKA napisał(a)
Pięknie masz Dario.
Zawsze jak zapodasz foty to ide na pierwszą stronę wątku zeby zobaczyć ile czasu zajęło dorośnięcie ogrodu do tego etapu.

Z tym poczuciem że inni maja ładniej to mam podobnie. Zwłaszcza jak sie tu naogladam ogrodów dojrzałych. Na szczęście zaraz potem mysle że mój ogród jest wyjątkowy bo mój. I nie wiem jak żyłam przedtem.

Lubie Twoje ogrodowe opowieści nie tylko na tym portalu .

Buziaki

Lidzia dziękuję za tyle miłych słów Nasze ogrody też dojrzeją, a co najważniejsze to dojrzewa nasza pasja i nie ustaje. Ja też nie wiem jak żyłam bez ogrodu, teraz jak już dzieci duże można się oddawać wszystkim pasjom na które nie było czasu, więc korzystajmy
Mam nadzieję, że nie przynudzam zbytnio w tych moich opowieściach haha.
DariaB 10:59, 14 lis 2024

Makao napisał(a)
No to się nazywa jesień
Żółciutki jak u mnie.
Pięknie.

A te lawendowe kule super wyglądają. Bardzo ładni u Ciebie rosną. Co to za odmiana?

To była prawdziwie polska, złota jesień. Kanzany się zrehabilitowały za poprzedni rok kiedy się zupełnie nie przebarwiły. Jak świeciło słońce to było istne złoto na drzewach i trawniku.
Lawenda tak jak Klaudia niżej napisała to Nico, jak się ją tnie to pięknie się zagęszcza i trzyma formę. Te co przesadziłam z innego miejsca to takie pokraczne krzaczory, będę je na wiosnę doprowadzać do kulistego kształtu.
DariaB 11:02, 14 lis 2024

Narsilia napisał(a)
Przepiękna jesień i ogród jest naprawdę piękne i interesujący te przejścia , zmiany kształtów rabat, gramatury, struktury w ścieżkach raz trawa , Graz kamień super do tego piękny dom w tle ,jesteś dla siebie niesprawiedliwa

Mnie urzekło poidła, basen dla ptaków już szukam takiego drugi rok ale ceny za metalowe takie piekarze zabijają muszę czegoś na złomie wyszukać.

Lawenda i mnie zachwyca jest w planach zakupowych na wiosnę pozwolę sobie napisać za właścicielkę jeśli nic nie przekręciłem bo nie mam notatek pod ręką odmiana Nico.

Klaudia bardzo mi miło często jesteśmy dla siebie niesprawiedliwi bo umniejszamy swoje dokonania niestety. Mamy tendencję do zapominania ile nas to kosztowało wysiłku. Ścieżka wymyślałam sama na podstawie gdzieś zobaczonych zdjęć i wydaje mi się, że z tych kawałków ziemi wyciągnęłam ile się dało. Po bokach domu są tylko 4m więc bardzo ciężko zagospodarować takie w sumie wąskie kawałki, ale chyba się udało
Moje poidło/oczko wodne to palenisko z Jyska
olciamanolcia 13:42, 14 lis 2024

Daria masz ogród na bogato
Jesień piękna u Ciebie
A te lawendy to Ty Dziecko obciachaj dość nisko - będziesz miała zgrabne krzaczki
Jak je takie zostawisz to w końcu zrobią się nieforemne krzaczory .