Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Pokaż wątki Pokaż posty

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

anuska2507 10:24, 25 paź 2024

Tak, planuję na mijankę - możesz zobaczyć u mnie, jak robiłam wczoraj przymiarkę po ciemku
MartaKOL 09:02, 03 lis 2024

Hej, czy możecie opowiedzieć więcej o Waszych doświadczeniach z wiśniami tybetańskimi? Jak kwitną? Jak się przebarwiają jesienią? Byłam wczoraj w szkółce i widziałam piękne wielopienne okazy no i przepadłam. Chociaż chciałabym wiedzieć jakie są z nią doświadczenia.
Joann 10:02, 03 lis 2024

Daria, ale ogród dojrzał, pamiętam początki. Czas leci, rosliny pięknie rosną i widzę, że lubisz przesadzanki jak ja
olciamanolcia 10:20, 03 lis 2024

Cudowna jesień w Twoim ogrodzie .
To żółte drzewko i czerwona trawa - rewelacja
Uwielbiam jesień ❤️♥️
DariaB 11:52, 13 lis 2024

MartaKOL napisał(a)
Hej, czy możecie opowiedzieć więcej o Waszych doświadczeniach z wiśniami tybetańskimi? Jak kwitną? Jak się przebarwiają jesienią? Byłam wczoraj w szkółce i widziałam piękne wielopienne okazy no i przepadłam. Chociaż chciałabym wiedzieć jakie są z nią doświadczenia.

Cześć Marta
Moja wiśnia rośnie u mnie jakieś dwa lata, przytargałam ją na przyczepce z Krakowa bo u mnie się jej nigdzie nie dało kupić. Chciałam wielopniową ale nie było więc zadowoliłam się tym co było. Ogólnie drzewo jest piękne, jak możesz to kupuj. Cudnie wygląda cały rok, wiosną kwitnie drobnymi białymi kwiatuszkami, liście jesienią się raczej nie przebarwiają. U mnie dość szybko opadły w tym roku. Mnie się wydaje, że moja wiśnia trochę choruje. Po pierwszej wiośnie przycinałam jej czubek bo się nie obudził, w przyszłym roku znowu muszę kawałek ściąć. Ma dość długie korzenie u mnie niezbyt głęboko pod ziemią, ale to może powód suszy. Gdybym miała kupić drugi raz to bym zdecydowanie kupiła, więc polecam
DariaB 11:53, 13 lis 2024

Joann napisał(a)
Daria, ale ogród dojrzał, pamiętam początki. Czas leci, rosliny pięknie rosną i widzę, że lubisz przesadzanki jak ja

Asiu to jest niesamowite jak bardzo szybko czas leci i jak niewiele rośliny potrzebują czasu aby zawładnąć przestrzenią. Przesadzanki to chyba niezbędna czynność wśród ogrodników
DariaB 11:54, 13 lis 2024

olciamanolcia napisał(a)
Cudowna jesień w Twoim ogrodzie .
To żółte drzewko i czerwona trawa - rewelacja
Uwielbiam jesień ❤️♥️

To świdośliwa jakoś tak przypadkowo to zestawienie wyszło
DariaB 12:00, 13 lis 2024

Jesień w tym roku w moim ogrodzie mnie urzekła, wydawałoby się, że po szybkim starcie sezonu, po bardzo upalnym lecie, w sierpniu i wrześniu wręcz suszy nic dobrego nas nie czeka, a jednak! To był istny spektakl
Głównymi gwiazdami były Kanzany, czarowały ferią barw przez bardzo długi czas, kroku dzielnie dotrzymywał im ambrowiec.
DariaB 12:06, 13 lis 2024

Na frontowej rabacie zaszły zmiany. Wysunęłam do przodu cisy i między nie wsadziłam seslerię. Posadziłam dwie róże Lemon Rokoko, wsadziłam cebule kamasji i czosnków. Dosadziłam piwonię. Na wiosnę wsadzę jeszcze naparstnice. Przy samym trawniku powtykałam jeszcze kukliki i cebule narcyzów. Zobaczymy wiosną czy będzie mi się podobało. Opalikowałam wszystkie drzewa, tak wiem, rychło w czas

DariaB 12:13, 13 lis 2024

Wodne kąpiele