Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 14:53, 24 kwi 2025

Makao napisał(a)
Co Ty narzekasz. Bardzo dobrze wyszły zdjęcia Kanzanów. Widać ich urok. A te z okna super. Royal Burgundy obłędna. Gdybym miała miejsce to jeszcze ją bym wsadziła.

Jakiego masz judaszka?

Dobra, to nie narzekam Royal jest fajna, z moich obserwacji ma dwa minusy, wolno rośnie i jako pierwsza traci liście, ale jako akcent kolorystyczny jest super. Judaszowiec to Ruby Falls.
Makao 15:00, 24 kwi 2025

Bordowy.
Masz go w słońcu czy półcieniu?
DariaB 15:15, 24 kwi 2025

Makao napisał(a)
Bordowy.
Masz go w słońcu czy półcieniu?

Rośnie w takim narożniku gdzie łapie wschodzące słońce i trochę takiego południowego, potem się słońce chowa za dom.
DariaB 10:43, 25 kwi 2025

Uległam, nie mogłam spać i przestać myśleć no i kupiłam kolejną Wiśnię Tybetańską. Pamiętacie jak szukałam drzewa do donicy przy wejściu? No i objawiła się ona. Piękna, wielopniowa, w cenie która nie zwalała z nóg. Szybka akcja i jest moja. Było jeszcze kilka i gdybym miała nową działkę ogrodzoną to bym wzięła wszystkie. Mąż w końcu zadowolony bo mnie męczył o drzewo w tym miejscu przrz dobre 2 lata. Nie wiem czy nie będę musiała całej donicy przearanżować i przydałoby się ziemi dosypać.

Ogród po deszczu odżył. Ślimole wylazły blee.

A teraz jadę do Krakowa, a później do Wrocławia na jutrzejszy Festiwal Tulipanów.
Roocika 11:26, 25 kwi 2025

DariaB napisał(a)

Jest chyba coś takiego w przypadku drzew owocowych, że raz kwitną lepiej raz gorzej. W przyszlym roku będzie lepiej, zapamiętaj i porównamy

Ok

Edit. Fajnie, że w końcu ta decyzja o drzewku klepnięta. W duszy będzie spokojniej
Joann 19:41, 27 kwi 2025

Dario, u Ciebie jaki porządeczek! Aż miło popatrzeć. Co to za drzewka w szpalerze kwitnace na różowo?
Ja ostatnio widziałam migdałka w C i też miałam pokusę, wiem, co to uczucie nie uległam, ale myślę o nim
kami 19:53, 27 kwi 2025

Ta wiśnia tybeteńska to jakoś kwitnie fajnie czy tylko inną korę ma? Zrobisz fotkę z bliska
LIDKA 20:29, 27 kwi 2025

Porządek ,elegancja, śliczny dopieszczony ogród.
Daria te zdjęcia po deszczu takie wyraźne. Bardzo mi się podobają❤️

Wisnia pasuje do tego klombika. I jest bardzo ładna. Kształtna
Nie dosypuj tam ziemi tylko spiro drobnej kory. Robi sie z niej fajna ściółka i stopniowa próchnica a dżdżownic tyle że rybakom można sprzedawać. Wilgoć też fajnie utrzymuje.
LIDKA 20:30, 27 kwi 2025

Bardzo Ci cisy zmężniały. Piękne są.
Rojodziejowa 20:32, 27 kwi 2025

Wiesz, kto wziął pozostałe 3 sztuki?